Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Ziemeļkorejas hokejistei Phjončhanā konstatēts pozitīvs dopinga tests

Andrejs Siliņš

Ziemeļkorejas hokejistei Phjončhanā konstatēts pozitīvs dopinga tests
Unhjana Kima un Fanija Raska
Foto: imago / Scanpix

LETA. Ziemeļkorejas hokejistei Unhjanai Kimai bijis pozitīvs aizliegto vielu tests Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu laikā, tomēr viņa dopinga pārkāpumā attaisnota.

Kima spēlēja apvienotajā Korejas komandā, kurā bija apvienotas 23 spēlētājas no Dienvidkorejas un 12 no Ziemeļkorejas, tomēr spēlētājas analīzes uzrādīja diurētisko hidrohlorotiazīdu (HTZC), kuru nereti izmanto citu aizliegtu vielu maskēšanai.

Tiesa, tagad Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) paziņojusi, ka pozitīvu testu veicinājusi "nejauša uzņemšana" un ziemeļkorejiete attaisnota.

Zīmīgi, ka arī Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) nepiesprieda hokejistei sodu un Kima varēja turpināt piedalīšanos Olimpiādē.

IIHF paziņojusi, ka spēļu laikā ārpus sacensībām ņemto analīžu sastāvā viela bijusi "ārkārtīgi maza koncentrācijā" - trīs nanogrami uz mililitru, kas ir par 197 nanogrami uz mililitru mazāk nekā Pasaules antidopinga aģentūras noteiktais limits.

IIHF uzskata, ka, ka viela uzņemta ar piesārņotu ēdienu.

Brazīlijas tenisists Tomazs Beluči pēc nekvalitatīvu vitamīnu lietošanas janvārī saņēma piecu mēnešu diskvalifikāciju ar atpakaļejošu datumu, jo atteicās pieņemt brīvprātīgu provizorisko diskvalifikāciju. Toreiz HTZC klātbūtne viņa organismā bija apmēram 30 nanogrami uz mililitru.

Savukārt divkārtējās Āzijas spēļu čempiones peldēšanā Čeņas Sjiņji organismā šis aizliegtais diurētiķis tika atklāts 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Toreiz tas bija 36,76 nanogramu uz mililitru koncentrācijā un sportisti diskvalificēja uz diviem gadiem.

Savukārt Ķīnas modernās pieccīņas sportiste Cjaņa Čeņa pēc šīs vielas atklāšanas organismā zaudēja Riodežaneiro Olimpiādē izcīnīto ceturto vietu un saņēma četru gadu diskvalifikāciju.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2018-03-02 17:29, pirms 6 gadiem
Kims jau kurbulē zenītlielgabalu

     [+] [-]

, 2018-03-02 17:40, pirms 6 gadiem
tas nozīmē ka dažos sporta veidos pieļaujami dažāda vielu koncentrācija asinīs.

  +2 [+] [-]

, 2018-03-02 17:51, pirms 6 gadiem
Baumo, ka kalns, uz kura piedzimis diženais Uns Suprēmais Līderis, esot no tīra testosterona, tāpēc ziemeļkorejiešu asinīs šīs vielas paaugstināta koncentrācija varētu būt normāla. Sevišķi dāmām. Bet diurētiķus viņi lietojot, lai būtu, ar ko aplaistīt laukus, uz kuriem aug varenie Kima āboli.

     [+] [-]

, 2018-03-02 18:20, pirms 6 gadiem
Ja runa nav par RU tad var nemaz nerakstīt,sheit nevienam tas neinteresē