Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Konkurenti apsūdz Lielbritānijas skeletonistus nepiemērotu kombinezonu izvēlē

Konkurenti apsūdz Lielbritānijas skeletonistus nepiemērotu kombinezonu izvēlē
Doms Pārsonss
Foto: AP/Scanpix

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs vairāku valstu pārstāvji uzskata, ka Lielbritānijas skeletona izlase sacensībās izmanto nepiemērotu kombinezonu, kas britu sportistiem palīdzot sasniegt ļoti augstu ātrumu trasē un uzrādīt labākus rezultātus.

Apšaubīt Lielbritānijas skeletonistu uzrādītos laikus skeletona sabiedrība sāka pēc tam, kad treniņos pasaules ranga septītais numurs Laura Diasa sasniedza labākos rezultātus divos treniņbraucienos pēc kārtas. Tāpat Soču olimpisko spēļu čempione Lizija Jarnolda, kura šobrīd pasaulē ir devītā, pirmdien ieguva trešo un ceturto vietu.

Vairāku skeletona komandu pārstāvji uzskata, ka šādus rezultātus Lielbritānijas komandai izdodas sasniegt, pateicoties neatbilstoša kombinezona palīdzībai, kas ir ļoti ciešs un sniedz labāku aerodinamiku, mazinot vēja pretestību trasē.

Interesanti, ka Jarnolda tieši pirms mēneša izteicās, ka ekipējums ir tā lieta, kas Lielbritānijai varētu ļaut sasniegt labākus rezultātus.

Savu komentāru šajā sakarā sniegusi 2012. gada pasaules čempione ASV sportiste Keitija Ūlandere: ''Man liekas, ka par to ir runāts jau pēdējās divās olimpiādes kopš brīža, kad Lielbritānijas sportiste Eimija Viljamsa ieguva Vankūveras zeltu. Noteikumi ir tādi, ka visiem ir jābūt vienādās pozīcijās. Domāju, ka ir jāuzdod jautājumi un katram sportistam jābūt vienādām iespējām. Gribēju tādu pašu kombinezonu, bet man teica, ka tas ir nelegāls. Tas ir tā pat, kad 2010. gadā Viljamsai bija īpaša ķivere, un, manuprāt, tā bija nelegāla.''

Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija esot pārbaudījusi Lielbritānijas ekipējumu un nekādi pārkāpumi nav konstatēti. ''Cilvēki var spekulēt, cik daudz grib. Lielbritānijas sportisti ir tik ātri, jo demonstrē lielisku braukšanu, citu iemeslu nav. Darām visu, lai būtu pēc iespējas ātrāki. Doms, Lizija un Laura paveic visu iespēju, tāpat cenšos arī es. Tāpēc esam ātri,'' tā izteicies Lielbritānijas sportists Džerijs Raiss.

"Korejietim no līderu grupas bija pirmais starts, viņam šajā trasē ir visvairāk aizvadītu braucienu, viņam ir vislabākā tehnika. Viss ir diezgan likumsakarīgi. Es teiktu, ka citā galaktikā ir anglis Doms Pārsons ar savu slikto startu un tādiem braucieniem. Arī viņam ir Bromlija tehnika,'' savu komentāru par Pārsonu iepriekš izteica arī Latvijas skeletonists Tomass Dukurs.

Izmantotie resursi:
Team GB accused of cheating with hi-tech...


, 2018-02-15 17:13, pirms 6 gadiem
Kombinezoni noteikti nav nepiemēroti. Drīzāk tie ir īpaši piemēroti
, 2018-02-15 17:16, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Kombinezoni noteikti nav nepiemēroti. Drīzāk tie ir īpaši piemēroti
Vēl tik derētu pārbaudīt, vai apenens arī atbilst noteikumiem
, 2018-02-15 17:19, pirms 6 gadiem
Konkurentiem iesāku vairāk trēnēties un neskatīties, ka pretinieki ir kļuvuši labāk. Tā ir taktika un viltība, jo sezonas laika diezvai izradīs, bet OS parādīs uz ko īsti spējīgi. Pretiniekus var apsūdzēt par viltus ziņu došanu.
, 2018-02-15 17:23, pirms 6 gadiem
Ekipējums ir pārbaudīts, pārkāpumi nav konstatēti, tad kur ir problēma? Angļi malači.
, 2018-02-15 17:25, pirms 6 gadiem
nu man ir īpašas apakšbikses ,kas spēj sasniegt lieliskus rezultātus gultā
Patiesībā viss šis izskatās diezgan smieklīgi , ka kombinzons ietekmē rezultātu nevis nelegāla slidu apstrāde
, 2018-02-15 17:26, pirms 6 gadiem
KevinDurant#35 rakstīja: Konkurentiem iesāku vairāk trēnēties un neskatīties, ka pretinieki ir kļuvuši labāk. Tā ir taktika un viltība, jo sezonas laika diezvai izradīs, bet OS parādīs uz ko īsti spējīgi. Pretiniekus var apsūdzēt par viltus ziņu došanu.
gudras nācijas visu labo no skapja izvelk tikai PČ vai OS laikā nevis kaut kādos PK posmos
, 2018-02-15 17:28, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: nu man ir īpašasapakšbikses ,kas spēj sasniegt leliskus rezultātus gultā
Patiesībā viss šis izskatās diezgan smieklīgi , ka kombinzons ietekmē rezultātu nevis nelegāla slidu apstrāde
Tas, ka fizika un ar tiem saistītie procesi tev šķiet smieklīgi, mani itnemaz nepārsteidz
, 2018-02-15 18:00, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Tas, ka fizika un ar tiem saistītie procesi tev šķiet smieklīgi, mani itnemaz nepārsteidz
tad gribi teikt , ķivere maina savu formu brauciena laikā?
, 2018-02-15 18:19, pirms 6 gadiem
Peldēšanā bija Arena formastērpi, kuri radīja negodīgu konkurenci.
, 2018-02-15 18:22, pirms 6 gadiem
Nē nu ja skatās pēc fiziku ja ātrāk ieskrienas aukšā tad ātrāk būsi lejā. Aizdomīgi liekas jo ar tādu sliktu startu sasniegt tik lielu ātrumu un brauciens nav no tiem tīrākajiem ! Vienkārši visiem lec acīs 😁
, 2018-02-15 18:24, pirms 6 gadiem
Kļūdījos, tie bija LZR formastērpi. Tie tika atzīti par tehnoloģisko dopingu un tagad ir aizliegti sacensībās. Un, ja šos britu formastērpus citi nevar iegādāties tad tie rada negodīgu konkurenci.
, 2018-02-15 18:33, pirms 6 gadiem
drīzāk, lai papēta, kāpēc konstanti brīnumu slidu īpašniekiem 2. brauciens parasti ir sliktāks kā pirmais.
smēre + temperatūra, ko nevar noarganizēt uz 2. braucienu.
, 2018-02-15 18:49, pirms 6 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Kļūdījos, tie bija LZR formastērpi. Tie tika atzīti par tehnoloģisko dopingu un tagad ir aizliegti sacensībās. Un, ja šos britu formastērpus citi nevar iegādāties tad tie rada negodīgu konkurenci.
tie formastērpi bija visiem pieējami. Viņi parādījās kādu pusgadu pirms OS 2008 un aizliedza tikai tāpēc ,ka rekordi pārāk bieži tika laboti nevis radija negodīgu konkurenci
, 2018-02-15 18:50, pirms 6 gadiem
es pat saprotu kāpēc konkurenti sāka piesieties par kombinzoniem nelegāliem , jo ja piekasīsies par slidām ,tad hanā visām valstīm būs
, 2018-02-15 19:47, pirms 6 gadiem
Вы вкурсе что теперь что бы привести тело в порядок и подкачаться не обязательно ходить в тренажорку. Нeдaвнo нaткнулcя на блoг чувака кoторый нaкaчал тeлo домa с помощью специального поясa, я решил попробовать и уже через неделю увидел результат, а через две убрал пивной живот и пpоявился преcc, подкaчaл pуки и cпину. Теперь и жена захотела попробовать, ведь не нужно сидеть на диетах и ходить в спорт зал и цeнa вoпроca копeeчнaяВот сами почитайте --- Блог Дмитрия Якушева: Как легко накачать пресс?
, 2018-02-15 20:09, pirms 6 gadiem
Visi tie renes sportaveidi ir liels farss. OS uzvarētu iestumts kartupeļu maiss, ja tam būtu piemeklētas labākās nelegālās slieces, kamanas un kombinzons.
, 2018-02-15 20:16, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: tad gribi teikt , ķivere maina savu formu brauciena laikā?
Par ko tu runā?
, 2018-02-15 20:35, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Par ko tu runā?
par ķiveri, kas maina savu formu brauciena laikā skeletonā
, 2018-02-15 20:46, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: par ķiveri, kas maina savu formu brauciena laikā skeletonā
Vispār jau runa ir par tērpiem, kas izveidoti tā, lai būtu izcila airodinamika, visi šo tērpu pievienoto vērtību ir apstiprinājuši, kā arī tā ir kā uz delnas redzama trasē, bet tev tas šķiet smieklīgi un sāc ironizēt par šo tēmu. Savukārt, kad es paironizēju par tavām fizikas zināšanām, tu novērsies no tērpiem un sāc runā par kkādām ķiverēm,kas šajā konkrētā diskusijā vispār nav aktuālas.
, 2018-02-15 21:06, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Vispār jau runa ir par tērpiem, kas izveidoti tā, lai būtu izcila airodinamika, visi šo tērpu pievienoto vērtību ir apstiprinājuši, kā arī tā ir kā uz delnas redzama trasē, bet tev tas šķiet smieklīgi un sāc ironizēt par šo tēmu. Savukārt, kad es paironizēju par tavām fizikas zināšanām, tu novērsies no tērpiem un sāc runā par kkādām ķiverēm,kas šajā konkrētā diskusijā vispār nav aktuālas.
Tas ir tā pat, kad 2010. gadā Viljamsai bija īpaša ķivere, un, manuprāt, tā bija nelegāla.''
Par tam fizikas zināšanām man nebija ko piebilst
, 2018-02-15 21:07, pirms 6 gadiem
chemist_dk rakstīja: Visi tie renes sportaveidi ir liels farss. OS uzvarētu iestumts kartupeļu maiss, ja tam būtu piemeklētas labākās nelegālās slieces, kamanas un kombinzons.
Kartupeļu maiss neuzvarētu, jo tas nespētu stūrēt un sāktu dauzīties pret apmalēm, kas pasliktinātu rezultātu. Pieaugot ātrumam, centrbēdzes spēka ietekmē tas visdrīzāk kādā virāžā izlidotu no trases. Ja netici, uztaisi eksperimentu ar sevi kartupeļu maisa lomā.
, 2018-02-15 21:13, pirms 6 gadiem
pārējie laikam brauc pufaikās
, 2018-02-15 21:22, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: Tas ir tā pat, kad 2010. gadā Viljamsai bija īpaša ķivere, un, manuprāt, tā bija nelegāla.''
Par tam fizikas zināšanām man nebija ko piebilst
Vai tas tiešām ir būtiskākais, ko izvilkt no šīs ziņas? Un kā jau teicu runa ir un bija par aktuālo - britu tērpiem, nevis astoņus gadus vecām ķiverēm.

Tavs koments: Patiesībā viss šis izskatās diezgan smieklīgi , ka kombinzons ietekmē rezultātu
Vai tev joprojām tas liekas smieklīgi un neiespējami?
, 2018-02-15 21:27, pirms 6 gadiem
lol manu komentu par apakšveļu pieminēja Sporta studijā
, 2018-02-15 21:29, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Vai tas tiešām ir būtiskākais, ko izvilkt no šīs ziņas? Un kā jau teicu runa ir un bija par aktuālo - britu tērpiem, nevis astoņus gadus vecām ķiverēm.

Tavs koments: Patiesībā viss šis izskatās diezgan smieklīgi , ka kombinzons ietekmē rezultātu
Vai tev joprojām tas liekas smieklīgi un neiespējami?
Es domāju , ka tas ir neiespējami
, 2018-02-15 21:58, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: Es domāju , ka tas ir neiespējami
Man ar reizēm ir sajūta, ka mani nevis tik daudz kā velk gravitācija pie zemes, bet gan, ka kkas mani spiež no augšas
, 2018-02-15 22:25, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Man ar reizēm ir sajūta, ka mani nevis tik daudz kā velk gravitācija pie zemes, bet gan, ka kkas mani spiež no augšas
bet ja šādi tērpi būtu , tad viņi būtu parādījušies riteņbraukšanā , kur labas naudas summas apgrozās
, 2018-02-15 22:30, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: bet ja šādi tērpi būtu , tad viņi būtu parādījušies riteņbraukšanā , kur labas naudas summas apgrozās
How British Cycling-inspired skinsuits are...
, 2018-02-15 22:43, pirms 6 gadiem
ice F-1 rakstīja: http://www.cyclingweekly.com/news/latest-news/british-cycling-inspired-skinsuits-helping-gb-skeleton-riders-dominate-winter-olympics-369011
vajadzēja jau no paša sākuma šito linku tev iemest , citādi stulba diskusija aizsākās
, 2018-02-15 22:48, pirms 6 gadiem
ice F-1 rakstīja: http://www.cyclingweekly.com/news/latest-news/british-cycling-inspired-skinsuits-helping-gb-skeleton-riders-dominate-winter-olympics-369011
Ka tik holandieši Ātrslidošanā ko līdzīgu neizmanto
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.