Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts: NHL Zvaigžņu spēle smalkjūtīgi blakus Pekinas OS atklāšanai

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts: NHL Zvaigžņu spēle smalkjūtīgi blakus Pekinas OS atklāšanai
Pekinas 2008. gada olimpisko spēļu atklāšana. Foto: SPO/Scanpix

Ziemas olimpiskās spēles gatavas sākumam, un skaidrs, ka tuvāko nedēļu laikā tās dominēs sporta pasaulē, tāpēc labi, ka Dīvāna eksperts uzņemas nebūt ne pateicīgo uzdevumu laicīgi ieskatīties TV sporta kanālu programmās.

Pekinas olimpisko spēļu atklāšana paredzēta ceturtā februāra pēcpusdienā, kas būs pirmais audiovizuāli pieejamais arguments, lai beidzot saprastu, kādā laika zonā tad Ķīna ir un ar ko jārēķinās tuvāko nedēļu laikā. Atklāšanas ceremoniju tiešraidē piedāvās LTV7, uzreiz pēc tam turpinot savu programmu ar sacensībām mogulā un daiļslidošanā. Kas principā arī ļoti laba kalendāra plānošana, jo OS otrajā nedēļā uz kaut kādu frīstailu Dīvāna eksperta diezin vai vēl varēs ieinteresēt, kamēr uzreiz pēc atklāšanas ceremonijas, kad emocijas kūsās un būšu gatavs skatīties visu, kur ir olimpiskie apļi un sniegs/ledus fonā.

Programma liecina, ka LTV7 nedēļas nogalē plāno dzīvot olimpiski un neko citu nemaz netaisās rādīt, par ko, protams, lielu iebildumu nav. Uzreiz gan jāieplāno pirmā nelielā sirdssāpe – sestdienas rītā paredzēta biatlona jauktā stafete, kurā Latvija ne tikai nepretendē uz augstām vietām, bet vispār ir trīs OS kvotu attālumā, lai vispār tajā piedalītos. Taču tīri teorētiski jau svētdien rokā var būt pirmā medaļa, jo tad beigsies kamaniņu sacensības vīriešiem.

Potenciālo medaļu skaitīšana šonedēļ gan diez vai būs lieta, ar ko izcelties Latvijas sporta sabiedrībā, un nav jāšaubās, ka pēkšņi skaitītāju saradīsies visai daudz, tāpat kā rokas jau iesilda politiķu sociālo tīklu uzturētāji ar gaidāmajiem apsveikumu tekstiem. Tāpat rokas noteikti jau iesildītas "pareizā" sporta faniem, kuri jau vairāku lappušu garumā sagatavojuši galdā liekamus pierādījumus, ka renes sporta veidi globāli nevienu neinteresē un nav salīdzināmi ar 100. vietu futbolā, un pilnīgi nekas neatturēs no šo pierādījumu publicēšanas tieši pēc mūsējo panākumiem.

No Pekinas 2008. gada spēļu atklāšanas ceremonijas, ja godīgi, atmiņā palikusi tikai viena lieta - mazā dziedātāja ar skaisto balsi nemaz netika laista uz skatuves, jo viņai bija neglīti zobi. Droši vien nebūtu slikti, ja Pekina2022 spēlēs visbaisākais stāsts būtu par ko līdzīgu, jo grūti nepamanīt, ka Ķīnas spēles solās būt saspīlētā atmosfērā, arī sportistiem saņemot laicīgus brīdinājumus par to, ko Ķīnā vajadzētu un ko nevajadzētu teikt.

Olimpisko spēļu pirmās dienas sanāks kā loģiska ieskriešanās, un Latvijas līdzjutēji šeit nebūs vienīgie, kuri ar nepacietību gaidīs hokeja turnīra sākumu. Jā, žēl, ka tajā nepiedalās NHL hokejisti, taču labi saprotams, ka Amerikā nācās pārcelt daudzas spēles un tur šobrīd ir ļoti aizņemts kalendārs, proti, nedēļas nogalē būs ... (paskatos programmā) Zvaigžņu spēle un prasmju sacensības.

Naktī uz sestdienu, mazāk nekā pusi diennakts pēc OS atklāšanas ceremonijas, Viaplay tiešraidē patiešām būs NHL Zvaigžņu spēles prasmju sacensības, kam naktī uz svētdienu sekos pati Zvaigžņu spēle. Protams, it kā loģiski saprotams, ka NHL nebraukšanai uz OS bija arī citi iemesli, ne tikai laika trūkums, un ka Zvaigžņu spēle jau bija ieplānota iepriekš, taču tāpat noskaņojos visnotaļ dīvainai sajūtai. Laikam jau jāpriecājas, ka NHL bosi nesaberzēja rokas un nepateica, ka, aiziet, pārceļam Zvaigžņu spēli divas nedēļas vēlāk, lai sanāk reizē ar Pekinas finālmaču.

Kamēr Pekinas spēļu sākums vēl nedaudz jāpagaida, cita veida eksotika atrodama futbolā. Trešdien TV4 ēterā Latvijas komanda "Riga" turpinās zīmēties ar savām pārbaudes spēlēm Dubaijā, šoreiz spēlējot pret "Spartak". Protams, kāda gan būtu jēga braukt uz bagāto Dubaiju, ja to nevarētu konstanti rīvēt acīs konkurentiem Virslīgā?

Starp citu, klīst runas, ka pēc nedēļas nogalē publicētā Valsts Valodniecības centra atzinuma par neitrāli pieļaujamajiem tautību un rasu nosaukumiem ziņu virsrakstos daudz interesantāks varētu kļūt Āfrikas Nāciju kausa atspoguļojums. Šajā turnīrā pienākušas izšķirošās spēles, trešdien un ceturtdien gaidāmi pusfināli, kas būs Viaplay ēterā, tāpat kā Dienvidamerikas PK atlases mači ar visnotaļ saldo Argentīna-Kolumbija priekšgalā.

Savukārt sestdienas vakarā interesanta lieta atrodama "3sport" piedāvājumā, kur ierakstīta boksa cīņa starp Krisu Jūbenku un Līemu Smitu. Šī britu bokseru cīņa izpelnīsies visnotaļ plašu uzmanību, un nav jāšaubās, ka būs noorganizēta veiksmīgāk nekā nedēļas nogalē redzētā Makabu-Mčhunu krūzeru cīņa, kas izskatījās iebāzta kādā vidusskolas sporta zālē. Šī cīņu vakara organizēšanā iesaistīts arī mums labi pazīstamais Kalle Zauerlands, un jebkurš iemesls, kas liek viņam pārtraukt tvītot par Briedi un Džeiku Polu, ir atzinības vērts.

     [+] [-]

, 2022-02-07 05:39, pirms 2 gadiem
Aiztaisies dīvānā pir..ēj