Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Kulda: "Tieši spēle ar ripu, manuprāt, bija izšķirošais faktors šajā mačā"

Rolands Eliņš

Kulda: "Tieši spēle ar ripu, manuprāt, bija izšķirošais faktors šajā mačā"
Artūrs Kulda. Foto: EPA/Scanpix

LETA. Latvijas un Slovākijas hokeja izlašu cīņā olimpiskajās spēlēs izšķirošais faktors bija spēle ar ripu, uzskata valstsvienības aizsargs Artūrs Kulda.

"Pirmie divi periodi nebija tik labi, turpretī slovāki ļoti labi iegāja spēlē un kontrolēja ripu. Tieši spēle ar ripu, manuprāt, bija izšķirošais faktors šajā mačā. Trešajā periodā uzlabojām savu sniegumu, bija momenti un pieņēmām pareizus lēmumus, diemžēl neizdevās tos pārvērst rezultātā," sarunā ar aģentūru LETA stāstīja Kulda.

Tāpat kā iepriekšējos divos mačos, arī šajā slovāki izdarīja daudz metienu pa vārtiem, pret Latviju šo statistikas rādītāju uzvarot ar 33:20.

"Gaidījām, ka viņi izdarīs daudz metienu pa vārtiem. Skatījāmies un analizējām viņu spēli. Viņiem ir tāds spēles stils, izdarīt lielu spiedienu uz aizsargiem un vārtsargu," teica aizsargs.

Kulda Latvijas izlasei pievienojās vien pirms spēles ar Somiju. Viņš bija viens no Latvijas hokejistiem, kuriem tika konstatēts Covid-19, un uz Pekinu izlidoja tikai trešdien.

"Fiziski viss ir kārtībā, jo visu laiku uzturēju sevi formā. Arī galvā viss ir kārtībā. Diemžēl sanāca izlaist turnīra sākumu un nevarēja būt kopā ar komandu treniņos. Tāpat arī laika zonu maiņa neko neietekmēja, jo šajā virzienā lidot ir krietni ērtāk, nekā tad, ja būtu jālido uz otru pusi. Pirmajā dienā negāju gulēt līdz vakaram, pēc tam bija deviņas stundas miega," pēc savas otrās spēles turnīrā stāstīja Kulda.

Latvijas hokejisti pirms tam šajā turnīrā ar 2:3 zaudēja Zviedrijai un ar 1:3 Somijai. C grupas turnīrā latvieši palika bez punktiem un pirms "play-off", visticamāk, tiks izsēti ar priekšpēdējo numuru.

Izmantotie resursi:
LETA

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

  -2 [+] [-]

, 2022-02-13 12:24, pirms 2 gadiem
Tieši Kūldas spēle bija izšķiroša vairāku vārtu zaudējumā.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-13 13:06, pirms 2 gadiem
riga81 rakstīja: Tieši Kūldas spēle bija izšķiroša vairāku vārtu zaudējumā.
Kur taadas mulkkiibas runaa...

Kulda praksiski labaakais aizsargs - speej izvest ripu no zonas slidojumaa, atgruust pretspeeleetaajus no vaartu priekshas, speeka speele, preciizas piespeeles, speelee bez panikas- nav vispaar par ko piesieties.

Tu laikam ar Mamcicu vai Freibergu jauc.

     [+] [-]

, 2022-02-13 15:20, pirms 2 gadiem
Varbūt ripa nebija pareiza, piemēram, tā varētu būt sarkana un šķībacaina. Tas noteikti ietekmētu mūsu spēles kvalitāti.