Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Zviedri ņem piemēru no tautietēm un arī pieveic Kanādas kērlingistus

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Zviedri ņem piemēru no tautietēm un arī pieveic Kanādas kērlingistus
Komandu skipi (kapteiņi) Niklas Edīns un Breds Gušē. Foto: Reuters/Scanpix

Zviedrijas un Kanādas kērlinga komandu duelis šodien risinājās arī Pekinas olimpisko spēļu vīriešu turnīrā. Arī šajā spēlē pārāki izrādījās zviedri, nosargājot iegūto pārsvaru un turpinot turnīru bez zaudējumiem.

Pekinas olimpisko spēļu kērlinga turnīri risinās 2008. gada vasaras spēļu peldēšanas sacensību norises vietā, kas pārveidota par ledus arēnu. Klasiskajās kērlinga sacensībās komandā ir četri spēlētāji, kur noskaidro labāko 10 endu garā spēlē. Katra komanda izspēlē astoņus akmeņus, kurus cenšas nogādāt laukuma (mājas) centrā. Jo vairāk vienas komandas akmeņu tuvāk centram, jo vairāk komanda iegūst punktus. Pirms četriem gadiem par olimpiskajiem čempioniem kļuva ASV kērlingisti, kuri finālā pārspēja zviedrus.

• Pēc piektās kārtas varēja gaidīt izmaiņas turnīra tabulas aukšgalā. Par perefktu bilanci cīnījās Zviedrijas kērlingisti, kas sacentās ar vienu no tuvākajām sekotājām, Kanādas komandu. Šorīt šo divu valstu duelī sieviešu turnīrā pārākas izrādījās zviedrietes. No spēles pirmajiem četriem endiem divus komandas atstāja bez punktiem. Ja otrajā endā zviedri tomēr paņēma punktu, tad ceturtajā tiem izdevās pietuvoties divu punktu nozagšanai. Breds Gušē izsita vienu no diviem akmeņiem, Zviedrijai esot vadībā ar 2:0.

• Piektajā endā Gušē izsita no mājas centra divus pretinieku akmeņus, kas ļāva panākt izlīdzinājumu. Tiesa jau nākamajā endā zviedriem Rasmus Vranā vienā no metieniem izsita no mājas uzreiz trīs pretinieku akmeņus, kas izrādījās izšķiroši. Zviedri sekmīgi aizvadīja enda otro pusi, pārliecinoši atgūstot divu punktu pārsvaru (4:2). Septītajā endā zviedri nostādīja pretiniekus ļoti sarežģītā pozīcijā. Pēdējo akmeni viņi izmantoja kā sargu mājas centrā esošajam akmenim, kas kanādiešus varēja glābt vien ar nevainojamu metienu un vairākiem rikošetiem no pārējiem mājā esošajiem akmeņiem. Gušē izpildīja tiešām labu metienu, kas visu iepriekš minēto izraisīja, bet Zviedrijas akmens tomēr neaizslīdēja aiz Kanādas komandas akmens, zviedriem nozogot punktu (5:2).

• Astotajā endā Kanādai radās lieliska iespēja panākt izlīdzinājumu. Tuvāk mājas centram atradās zviedru akmens, bet tas bija atvērts. Nākamie divi bija Kanādas akmeņi, bet iespēja gūt trīs punktus palika neizmantota. Gušē, cenšoties izsist zviedru akmeni, vienu Kanādas komandas akmeni pasita aiz pretinieku akmens, paņemot vien divus punktus (4:5). Devītajā endā droši nospēlēja zviedri, neriskējot iet pēc diviem punktiem, bet ar pēdējo akmeni paņemot vienu (6:4).

• Nu Kanādas komandai pēdējā endā vajadzēja vismaz divus punktus, lai panāktu izlīdzinājumu. Zviedri cīnījās par pārsvara noturēšanu, ar pēdējiem akmeņiem liekot sargus, lai pie vairāk nekā viena punkta netiktu pretinieki. Šī taktika nostrādāja, zviedriem beigās pat nozogot punktu pēc pretinieku centieniem izraut neizšķirtu - 7:4. Līdz ar to Zviedrija kā vienīgā no komandām turpina turnīru bez zaudējumiem.

Pekinas olimpiskās spēles, kērlings, vīriešu turnīra 5. kārta

SpēleRezultāts
Itālija - Ķīna9:12
Kanāda - Zviedrija4:7
Dānija - Šveice6:8
ASV - Norvēģija6:7

Pekinas olimpiskās spēles, kērlings, vīriešu turnīrs

VKomandaUZ
1.Zviedrija40
2.Šveice31
3.Lielbritānija21
4.Kanāda22
4.ASV22
4.KOK22
4.Norvēģija22
4.Ķīna22
9.Itālija03
10.Dānija04

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērt