Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Valijevas turpmākā dalība Pekinas olimpiskajās spēlēs tiks noskaidrota pirmdien

Agris Suveizda

Valijevas turpmākā dalība Pekinas olimpiskajās spēlēs tiks noskaidrota pirmdien
Kamila Valijeva. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--DPA. Lēmums par Krievijas Olimpiskās komitejas (ROC) daiļslidotājas Kamilas Valijevas tālāku dalību Pekinas olimpiskajās spēlēs tiks paziņots pirmdien, 14.februārī.

Svētdien videokonferences formātā tiks aizvadīta sēde, kurā Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) izskatīs šo gadījumu, un pieņemtais lēmums tiks publicēts pirmdien. Starptautiskā Testēšanas aģentūra (ITA) apstiprināja, ka otrdien atklāta kardioloģiskā preparāta trimetazidīna klātbūtne 25. decembrī ņemtā Vaļijevas analīžu paraugā, un Krievijas Antidopinga aģentūra RUSADA nekavējoties noteica viņai pagaidu diskvalifikāciju.

Jaunā sportiste trešdien šo lēmumu pārsūdzēja. Tajā pašā dienā sūdzība tika izskatīta un RUSDA Antidopinga disciplinārā komiteja nolēma pagaidu diskvalifikāciju atcelt, kas ļautu Valijevai startēt Pekinas olimpisko spēļu daiļslidošanas sacensībās sievietēm, kas sāksies otrdien un kur viņa ir favorīte. Savukārt Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) un Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) ar Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) palīdzību pārsūdzēs lēmumu atcelt pagaidu diskvalifikāciju, vēršoties pie CAS.

Trimetazidīns ir vielmaiņas līdzeklis, kas paredzēts stenokardijas un reiboņu ārstēšanai. WADA to iekļāvusi aizliegto līdzekļu sarakstā, jo tas var palielināt asinsrites efektivitāti un vairot izturību. KOK komanda, kurā startēja dueti Anastasija Mišarina/Aleksandrs Gaļļamovs un Viktorija Siņicina/Ņikita Kacalapovs, kā arī individuālie daiļslidotāji Kamila Valijeva un Marks Kondratjuks, pirmdien izcīnīja zelta medaļu Pekinas olimpisko spēļu daiļslidošanas sacensībās komandām. Tomēr sākotnēji otrdien paredzētā apbalvošanas ceremonija tā arī nav notikusi. 15 gadus vecā Vaļijeva savā pirmajā sezonā pieaugušo apritē triumfēja Eiropas daiļslidošanas čempionātā.

Krievijas sportisti olimpiskajās spēlēs nestartē ar savu karogu un himnu, bet gan kā KOK (ROC) pārstāvji. Tāds aizliegums Krievijai noteikts saistībā ar agrākiem dopinga noteikumu pārkāpumiem un manipulācijām ar analīzēm.

Izmantotie resursi:
LETA

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

  -1 [+] [-]

, 2022-02-12 14:46, pirms 2 gadiem
Izslēgt!

     [+] [-]

, 2022-02-12 14:56, pirms 2 gadiem
Nesaprotu problēmu esi rijusi ko aizliegtu saņem sodu.Jau tā OS piedalās bijušie dopingisti Loginovs un slēpotājs Boļševikovs,vai kā tur viņu sauc.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-12 15:20, pirms 2 gadiem
Viss atkarīgs no tā cik krievi sapiķos vajadzīgiem cilvēkiem.

     [+] [-]

, 2022-02-12 20:47, pirms 2 gadiem
coffijs rakstīja: Nesaprotu problēmu esi rijusi ko aizliegtu saņem sodu.Jau tā OS piedalās bijušie dopingisti Loginovs un slēpotājs Boļševikovs,vai kā tur viņu sauc.
Nedomāju, ka 15 gadīga meitene īpaši zin, kas tie par preparātiem, ko tai iebaro "gādīgie" KOKu treneri un medicīniskais personāls. Pirmkārt jādrāž Tutberidze, trenere, kura noteikti bija informēta, ka viņas audzēkne, jauna meitene, tiek barota ar aizliegtiem preparātiem. Tad pēc kārtas visi pārējie funkcionāri. Bet lauzt meitenes karjeru un automātiski turpmāko dzīvi gan nevajadzētu. Stādos priekšā, cik traumējoši meitenei ir visi šie notikumi.