Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Ledecka turpina olimpisko uzvaru gājienu, paralēlajā slalomā zelts arī Karlam

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Ledecka turpina olimpisko uzvaru gājienu, paralēlajā slalomā zelts arī Karlam
Estere Ledecka. Foto: Reuters/Scanpix

Pekinas olimpiskajās spēlēs par divkārtēju olimpisko čempioni snovborda paralēlā slaloma disciplīnā kļuvusi čehiete Estere Ledecka. Tikmēr vīru sacensībās uzvaras laurus plūca Bendžamins Karls no Austrijas.

Pekinas olimpisko spēļu snovborda sacensībās nākamos olimpisko medaļniekus vīrieši un sievietes noskaidroja paralēlajā slalomā. Phjončhanas olimpiskajās spēlēs visās kārtās sportisti sacentās divos braucienos, noskaidrojot labāko, bet Pekinā bija tikai viens brauciens. Lielākā uzmanība sieviešu sacensībās bija Phjončhanas olimpisko spēļu varonei Esterei Ledeckai no Čehijas, kura pirms četriem gadiem uzvarēja šajā snovborda disciplīnā, kā arī kalnu slēpošanas supergigantā.

• Ledecka uzstādīja labāko laiku kvalifikācijā, bet pēc tam pārvarēja kārtu pēc kārtas sacensību turpinājumā. Astotdaļfinālā, ceturtdaļfinālā un pusfinālā konkurentes tik ļoti vēlējās čehieti izslēgt no cīņas par zeltu, ka kļūdījās un nespēja pabeigt braucienu, tādējādi Ledecka sasniedza finālu. Tajā pretī stājās Daniela Ulbinga no Austrijas, kura arī kļūdījās trases augšā, centās atgūties, bet pus sekundes defīcits bija pārāk liels. Ulbinga padevās pārliecinošās Ledeckas priekšā, samierinoties ar sudrabu, kamēr Ledecka kļuva par divkārtēju olimpisko čempioni paralēlajā slalomā. Cīņā par bronzu Glorija Kotņika no Slovēnijas, kas pusfinālā piekāpās Ulbingai, pieveica vēl vienu kļūdu piedzīvojušo Mišeli Dekeri no Nīderlandes, tiekot pie bronzas.

• Vīru sacensībās kvalifikācijā labākais bija korejietis Lī Sangho, kurš vienīgais trasi veica ātrāk par minūti un 21 sekundi. Korejietis astotdaļfinālā pārspēja itāli Danieli Bagozu, bet tad ceturtdadļfinālā ļoti sīvā un dramatiskā cīņā par 0.01 sekundi piekāpās naturalizētajam Krievijas Olimpiskās komitejas pārstāvim Viktoram Vaildam. Vēl pusfinālā iekļuva Tims Mastņaks no Slovēnijas, Bendžamins Karls no Austrijas un Rolands Fišnalers no Itālijas.

• Pusfinālā pie pārliecinošas uzvaras tika Mastņaks un Karls, tiekoties fināla braucienā. Tajā izšķirošu kļūdu pieļāva Mastņaks, Karlam ļaujot finišēt ar augsti paceltām rokām priekā par izcīnīto zelta medaļu. Tikmēr cīņā par bronzu Vailds sagaidīja Fišnalera neveiksmi, tiekot pie bronzas.

Pekinas olimpiskās spēles, snovbords, paralēlais slaloms sievietēm

VietaSportiste
1.E.Ledecka (CZE)
2.D.Ulbinga (AUT)
3.G.Gotņika (SLO)
4.M.Dekere (NED)

Pekinas olimpiskās spēles, snovbords, paralēlais slaloms vīriešiem

VietaSportists
1.B.Karls (AUT)
2.T.Mastņaks (SLO)
3.V.Vailds (ROC)
4.R.Fišnalers (ITA)

Pekinas olimpiskās spēles, snovbords, medaļnieki

DatumsDisciplīnaZSB
06.02Slopstails sievietēmSadovsk-Sinota (NZL)Marino (USA)Koadija (AUS)
07.02Slopstails vīriešiemParo (CAN)Su (CHN)Makmoriss (CAN)
08.02Paralēlais slaloms sievietēmLedecka (CZE)Ulbinga (AUT)Gotņika (SLO)
08.02Paralēlais slaloms vīriešiemKarls (AUT)Mastņaks (SLO)Vailds (ROC)
09.02Snovborda kross sievietēm
10.02Rampa sievietēm
10.02Snovborda kross vīriešiem
11.02Rampa vīriešiem
12.02Snovborda kross jauktajām komandām
15.02Big Air sievietēm
15.02Big Air vīriešiem

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

     [+] [-]

, 2022-02-08 11:24, pirms 2 gadiem
...lūk, šeit autors pareizi raksta virsrakstā - "Ledecka turpina olimpisko uzvaru gājienu" un nav tās kļūdas, ko dara citi autori , rakstot ka nosargā vai aizstāv olimpiskā čempiona titulu