Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Latvijas pirmās pretinieces Zviedrijas kapteinis būs Šveicē spēlējošais Landers

Agris Suveizda

Latvijas pirmās pretinieces Zviedrijas kapteinis būs Šveicē spēlējošais Landers
Antons Landers gūst vārtus pret Somiju. Foto: AP/Scanpix

Zviedrijas hokeja izlases galvenais treneris Jūhans Garpenlēvs par valstsvienības kapteini olimpiskajās spēlēs izvēlējies uzbrucēju Antonu Landeru, bet viņam palīdzēs aizsargs Henriks Temmerness un uzbrucējs Markuss Krīgers.

30 gadus vecais Landers pēc četrām sezonām Kontinentālajā hokeja līgā ir pārcēlies uz Šveici, kur "Zug" sastāvā 34 spēlēs ir sakrājis 29 (12+17) punktus. Landers olimpiskajās spēlēs piedalījās arī pirms četriem gadiem, četrās spēlēs gūstot trīs vārtus, kā arī spēlējis 2015. un 2019. gada pasaules čempionātos, kopumā 16 mačos nopelnot 15 (7+8) punktus. Visos trijos turnīros Zviedrija izstājās ceturtdaļfinālā. Otrajā kārtā draftētais Landers Nacionālās hokeja līgas karjerā aizvadīja 215 spēles un tika pie 35 (10+25) punktiem.

Par kapteiņa asistentu iecelts 31 gadu vecais aizsargs Temmerness, kurš Rīgā jau savā debijas pasaules čempionātā bija valstsvienības kapteiņa lomā, un 31 gadu vecais uzbrucējs Krīgers, kurš piedalījies piecos pasaules čempionātos, Soču olimpiskajās spēlēs un arī Pasaules kausā. Temmerness piekto sezonu pēc kārtas pārstāv "Geneve-Servette" un šosezon ir ne tikai tās kapteinis, bet arī līgas rezultatīvākais aizsargs un trešais rezultatīvākais spēlētājs – 41 mačā 49 (8+41) punkti. Šveicē spēlē arī Krīgers, kurš trešo sezonu pārstāv Cīrihes "Lions" un 43 spēlēs nopelnījis 27 (8+19) punktus. Nacionālajā hokeja līgā Krīgers aizvadījis 520 spēles, sakrājot 123 (38+85) punktus.

Vīriešu olimpiskais hokeja turnīrs sāksies trešdien ar Krievijas Olimpiskās komitejas un Šveices, kā arī Čehijas un Dānijas dueļiem, bet Latvija un Zviedrija C grupas sacensības sāks ceturtdien – plkst. 6:10 pēc Latvijas laika ar savstarpējo dueli. Vēl šajā grupā spēlēs Somija un Slovākija, kuras tiksies plkst. 10:40.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/Trekronorse/sta...

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums