Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Bobrovs: "Savu mērķi esmu paveicis, Losandželosā došu iespēju citiem"

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Bobrovs: "Savu mērķi esmu paveicis, Losandželosā došu iespēju citiem"
Daniils Bobrovs. Foto: Romāns Kokšarovs/LOK

Latvijas peldētājs Daniils Bobrovs pēc sasniegtās 21. vietas Parīzes olimpisko spēļu 200 metros brasā žurnālistiem skaidroja, ka ar rezultātu ir samērā apmierināts, jo tas bijis tuvu viņa personīgajam rekordam. Visdrīzāk viņš jau 2025. gadā varētu noslēgt sportista karjeru, līdz ar to neplānojot gatavoties 2028. gada olimpiskajām spēlēm Losandželosā.

''Esmu diezgan apmierināts,'' par savu rezultātu teica Daniils Bobrovs, turpinot, ka tas bijis tuvu viņa personīgajam rekordam (atpalika par 0.29 sekundēm). Tāpat viņš vēlējies labot Latvijas rekordu, kas gan nav izdevies. ''Bija domas par rekordu, jā. Mēģini attīstīt vienu lietu, bet, kad iznāc ārā uz baseinu, tad jāpielāgojas uz to, kas ir. Nevar visu uzminēt un attīstīt,'' viņš turpina.

"Protams, bija doma par personīgā rekorda uzstādīšanu, bija," sacīja Bobrovs. "Treniņos bija ielikts darbs, bija sagatavotas vienas lietas, bet, kad iznāc pie baseina, dažas lietas jau ir citādas."

Šodien Parīzes olimpiskajās spēlēs 200 metros brasā 21. vietu izcīnīja Daniils Bobrovs, kurš priekšsacīkstēs uzrādīja rezultātu divas minūtes 13.66 sekundes.

Bobrovam labāk padevās pirmie 100 metri, kuros viņš turēja līdzi līderu tempam, taču īsti neizdevās otrā virziena maiņa un kopumā distances otrā daļa, viņš atzina. ''Otrā distances daļa nebija tik labi uztrenēta un tāpēc neizdevās. Pirmo daļu vēl varu noturēties, bet otrajai daļai vēl vajag uztrenēt, lai noturētu ātrumu. Varbūt pārāk daudz sāku domāt, no tā arī pazuda kaut kur ātrums, varbūt vajadzēja vienkārši turpināt ar domu kā būs, tā būs."

Sacensības notika "La Defense Arena", pirms septiņiem gadiem atklātā arēnā, kas ir regbija kluba "Racing 92" mājas. Iespaidīgajā celtnē, kas var pulcēt 30 tūkstošus skatītāju, brīvu sēdvietu bija maz. Bobrovs gan norādīja, ka tas uz viņa startu lielu iespaidu nav atstājis.

"Kad izej pie baseina un gatavojies startam, tad vairs neko nedzird," par skatītāju lielo troksni, kas tika sarūpēts, atbalstot Francijas peldētāju, sacīja Bobrovs. "Protams, arēna ir liela, biju pārsteigts, ka tā ir regbija klubam piederoša. Šķiet, vēl nekad peldēšanas sacensībās - varbūt izņemot pirms vairākiem gadiem Kazaņā - nebiju redzējis tik daudz skatītāju. Šeit gandrīz katru dienu viss ir pilns. Piemēram, šodien - ir otrdiena, darba dienas pusdienlaiks, tāpat viss pilns. Saprastu, ja brīvdienās cilvēki atnāk apskatīties sacensības, bet katru dienu - tas ir kaut kas īpašs."

Tokijas spēlēs Bobrovs ieguva 31. vietu, tiesa, toreiz startēja 40 dalībnieki. Tāpēc viņš tagad aicina skatīties un vērtēt viņa rezultātu, kas bija par pussekundi augstāks nekā Tokijā, nevis iegūto Parīzē 21. vietu: "Pamainījusies sistēma, kā izliek kvotas, un tādēļ ir citāda veida kvalificēšanās. Ja iepriekš bija ļoti augstais A normatīvs un reālākais B normatīvs, tad tagad arī B normatīvs ir ļoti, ļoti augsts. Tāpēc arī šajā distancē bija mazāk dalībnieku."

Bobrovs startēja pēdējā, ceturtajā peldējumā, kur startēja kopā ar vairākiem galvenajiem favorītiem, ieskaitot pasaules rekordistu. Viņš uzsvēra, ka tas nekādā veidā nav ietekmējis viņa startu: "Es esmu tādā vecumā, ka vairs neskatos uz citiem blakus celiņos un atvērtu muti aplaudēju viņiem. Nē, es vienkārši saprotu, ko daru es un ko dara viņi, kuri ir patiešām šajā super augstajā līmenī."

Latvijas peldētājs arī pasmējās, ka sākumā bija pārskatījies dalībnieku skaitu un paredzējis sev citu peldējumu: "Kad paskatījos, likās, ka ir 24 dalībnieki, padomāju, nu forši, būs trīs peldējumi un man būs pirmais celiņš trešajā celiņā. Taču nē, izrādījās, ka ir 25, un tāpēc jāveic trīs peldējumi. Trīs ar sliktākajiem rezultātiem atlasīja savā peldējumā, un pārējos sakārtoja pa rezultātiem. Domāju, ka tīri labi organizētāji varēja arī mani ielikt pirmajā peldējumā, lai mēs tur četratā cīnītos savā starpā. Visi pārējie tomēr bija citā līmenī," atzina Bobrovs, kuram 25 dalībnieku sarakstā bija 22. labākais laiks pirms sacensībām.

Bobrovs nevairījās arī no jautājuma par karjeras turpinājumu un nākotnes plāniem: "Uzreiz pateikšu, ka Losandželosas 2028. gada spēlēs es visdrīzāk došu iespēju citiem, jo es savu mērķi esmu izpildījis un esmu ar to apmierināts."

Šogad viņš vēl piedalīsies pasaules čempionātā 25 metru baseinā, bet nākamgad, ja kvalificēsies, varētu startēt pasaules čempionāta 50 metru baseinā. Pēcāk visdrīzāk viņš sportista karjerai varētu likt punktu.

''Man jau ir plāns, ko gribu sasniegt dzīvē,'' uz jautājumu, ko peldētājs var darīt pēc sportista karjeras beigām, teica Bobrovs. ''Man jau ir drošības spilvens, tāpēc īpaši nesatraucos par to, ko varētu darīt tālāk.''

Sportacentrs.com no Parīzes

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!

  +3 [+] [-]

, 2024-07-30 16:41, pirms 2 mēnešiem
Jā, normatīvi ir ļoti augsti! Visā kvalifikācijas periodā (teju divi gadi) 200m brasā A normatīvu izpildīja tikai 28 sportisti no 15 valstīm, t.s. 7 no ASV un 5 no Japānas. Tas arī ir iemesls, kāpēc, salīdzinot ar Tokijas spēlēm, ir ievērojami mazāks dalībnieku skaits šajā disciplīnā.

  -1 [+] [-]

, 2024-07-30 17:20, pirms 2 mēnešiem
Vai pietiks laika satrenēties distances otrajai daļa, ja pēc gada jau plāno beigt sportot?

  -1 [+] [-]

, 2024-07-30 18:45, pirms 2 mēnešiem
Viss kārtībā, Francijas slīkoņu glābšanas un neatliekamās medicīnas centri nesaņēma lieku darbu, - mērķis sasniegts!

  -1 [+] [-]

, 2024-07-31 13:04, pirms 2 mēnešiem
Īstenībā Daniils nopeldēja Latvijas rekordu, ja protams baseins būtu normāli 3 vai vairāk metrus dziļš.. Šis seklais baseins neļāuj uzrādīt patiesos ātrumus....

     [+] [-]

, 2024-07-31 13:50, pirms 2 mēnešiem
harcis1010 rakstīja: Īstenībā Daniils nopeldēja Latvijas rekordu, ja protams baseins būtu normāli 3 vai vairāk metrus dziļš.. Šis seklais baseins neļāuj uzrādīt patiesos ātrumus....
Atradis, ko vainot. Dziļums kā 1980 - 2004 olimpiskajās spēlēs, kad tika sasniegt izcili ārpus Latvijas dzimušu sportistu rezultāti

     [+] [-]

, 2024-07-31 15:12, pirms 2 mēnešiem
kapteiniz rakstīja: Atradis, ko vainot. Dziļums kā 1980 - 2004 olimpiskajās spēlēs, kad tika sasniegt izcili ārpus Latvijas dzimušu sportistu rezultāti
...atradies speciālists, kurš diez vai par 100m var nopeldēt...