Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Ungāriem divas medaļas maratonpeldēšanā: Rašovskis uzvar par divu sekunžu tiesu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Ungāriem divas medaļas maratonpeldēšanā: Rašovskis uzvar par divu sekunžu tiesu
Ungāru maratonpeldētājs Krištofs Rašovskis padzeršanās punktā. Foto: Franck Fife/AFP/Scanpix

Parīzes olimpisko spēļu peldēšanas sacensību programma noslēgusies ar Ungārijas lielo dienu desmit kilometru peldējumā vīriešiem – zelts šīs valsts peldētājam Krištofam Rašovskim, kurš finiša laika plāksni sasniedza par divām sekundēm ātrāk nekā vācietis Olivers Klemets, bet cīņā par bronzu ungārs Dāvids Betlēms par 0,9 sekunžu tiesu apsteidza itāli Domeniko Ačerencu.

2021. gadā Tokijā sudrabu ieguvušais Rašovskis priekšgalā bija lielāko daļu no peldējuma. Pēc veiktiem septiņiem kilometriem sešu sekunžu robežās aiz viņa iekļāvās vācieši Floriāns Velbroks un Klemets, kā arī itālis Ačerenca. 2021. gada olimpiskais čempions Velbroks pēcāk noplīsa, atkrītot par vairākām vietām zemāk, bet Klemets turpināja sparīgi izaicināt šā gada pasaules čempionu Rašovski. 800 metrus pirms finiša Klemets no ungāra atpalika tikai par 1,1 sekundi. Rašovskis uz draudošo apdzīšanu noreaģēja ar savu beigu spurtu.

Sacīkstē par bronzu 1800 metrus pirms beigām trešais bija itālis Gregorio Paltrinjēri, kuram Parīzē sudrabs un bronza klasiskās (baseina) peldēšanas disciplīnās – 1500 un 800 metru brīvā stila peldējumos. Tokijā bronzu desmit kilometru peldējumā nopelnījušais Paltrinjēri šoreiz gan palika bešā. 800 metrus pirms beigām septiņas līdz 11 sekundes no līdera iepalika Ačerenca, Betlēms un brits Ektors Pardo, kuram trešā vieta šā gada pasaules meistarsacīkstēs. Betlēms trases beigu daļā iedzina trīs sekunžu starpību pret Ačerencu un nopelnīja iespēju savas valsts himnu klausīties no goda pjedestāla.

Rašovskis peldējumu veica par nepilnām 13 minūtēm ātrāk nekā sieviešu sacensību uzvarētāja Šarona van Rauvendāla no Nīderlandes.

Parīzes olimpiskās spēles, 10 kilometru peldējums vīriešiem

VSportists (valsts)Laiks
1.Krištofs Rašovskis (Ungārija)1:50:52.7
2.Olivers Klemets (Vācija)+2.1
3.Dāvids Betlēms (Ungārija)+16.3
4.Domeniko Ačerenca (Itālija)+16.9
5.Logans Fontēns (Francija)+55.2
6.Ektors Pardo (Lielbritānija)+58.1
7.Marks-Antuāns Olivjē (Francija)+58.2
8.Floriāns Velbroks (Vācija)+1:01.7
9.Gregorio Paltrinjēri (Itālija)+1:05.3
10.Atanasioss Haralamposs Kinigakis (Grieķija)+1:44.5
11.Nikolass Sloumens (Austrālija)+5:31.7

Sacensības uzsāka 29, bet pabeidza 25 dalībnieki.

Izmantotie avoti:
https://olympics.com/en/paris-2024/...

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!