Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

OS organizatori atvainojas tiem, kurus aizskārusi atklāšanas ceremonija

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

OS organizatori atvainojas tiem, kurus aizskārusi atklāšanas ceremonija
Parīzes olimpiskās spēles. Foto: VCG / cgtn.com

LETA--AFP. Parīzes olimpisko spēļu organizatori svētdien atvainojās tiem, kurus aizskārusi izaicinošā un savdabīgā spēļu atklāšanas ceremonija, tomēr noliedza "jebkādu nodomu izrādīt necieņu kādai no reliģiskajām grupām".

Dažas katoļu grupas un franču garīdznieki pauduši, ka piektdien teātra režisora Tomā Žolī veidotajā pasākumā ir saskatījuši ainas, kurās "izsmieta un apņirgta kristietība".

Vislielāko kritiku izpelnījušies olimpisko spēļu atklāšanas priekšnesums ar dejotājiem, "drag queen" un dīdžeju izvietojumā, kas imitē Jēzus un viņa apustuļu pēdējo vakarēdienu.

"Skaidrs, ka nekad nebija nodoma izrādīt necieņu kādai no reliģiskajām grupām," svētdien paziņoja Parīzes olimpisko spēļu preses pārstāve Anna Dešāna.

"Ja kāds ir juties aizskarts, protams, ka mums ir patiešām, patiešām žēl," viņa piebilda.

Žolī ir noliedzis, ka gandrīz četru stundu ilgās ceremonijas, kas notika Sēnas krastos, scenārijā ir iedvesmojies no pēdējā vakarēdiena.

Režisors sacīja, ka viņa iecere bijusi "plašu pagādu ballīti sasaistīt ar Olimpa dieviem".

"Manos darbos jūs nekad neatradīsiet vēlmi kādu izsmiet vai nomelnot. Es vēlējos ceremoniju, kas vieno cilvēkus, kas samierina, bet arī ceremoniju, kas apliecina mūsu republikāniskās vērtības - brīvību, vienlīdzību un brālību," viņš piebilda.

Cits skandalozs ceremonijas mirklis bija, ka Konsjeržērī logā parādījās sieviete, atveidojot Francijas karalieni Mariju Antuaneti un rokās turot asiņainu nocirstu galvu. Šajā ēkā Marija Antuanete tika ieslodzīta pēc 1789.gada Franču revolūcijas. Vēlāk viņai kopā ar vīru Luiju XVI ar giljotīnu tika izpildīts nāvessods.

"Protams, mēs neslavinājām šo nāves instrumentu, kas ir giljotīna," piebilda Žolī.

Dešāna sacīja, ka pēc olimpisko spēļu organizatoru pasūtījuma grupas "Harris" veikta aptauja liecina, ka Francijas iedzīvotāju attieksme pret atklāšanas ceremoniju ir pārsvarā pozitīva.

Amerikāņu raidorganizācija NBC paziņoja, ka šī ceremonija bija skatītākais olimpisko spēļu sākums kopš Londonas spēlēm 2012.gadā, savukārt Vācijas raidorganizācija ARD ziņoja, ka tā bija skatītākā 20 gadu laikā, kā norādīja Starptautiskās Olimpiskās komitejas pārstāvis Marks Adamss.

Svētdien, otrajā pilnajā olimpisko spēļu dienā, notikumus visā Parīzē klātienē vēro aptuveni 700 000 skatītāju.

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle

Izmantotie resursi:
LETA

  +4 [+] [-]

, 2024-07-28 16:47, pirms 2 mēnešiem
Es neskatījos, un pat video izgriezumus neskatījos;
Bet nosodu, bildēs jau varēja redzēt kas tur noticis!
Slēpts komentārs: coffijs
Slēpts komentārs: j888
Slēpts komentārs: j888

 +13 [+] [-]

, 2024-07-28 17:34, pirms 2 mēnešiem
Ja nebūtu kristietība, tāda Francija vispār neeksistētu

Viss kas notiek rietumos tikai vēlreiz apliecina cik mūsdienu rietumi ir sapuvuši
Slēpts komentārs: j888

  +3 [+] [-]

, 2024-07-28 18:22, pirms 2 mēnešiem
coffijs rakstīja: Par šovu nekad nav jāatvainojās,ja kāds to nesaprata ,vai nepieņēma tā ir viņa problēma.
Es zināju . Šie rusofobiskie perdeļi izrādas ir nozombēti pilnībā. Tagad pieņem arī transgenderismu, pedofīliju un 100%, ka savakcinējās

  +3 [+] [-]

, 2024-07-28 18:23, pirms 2 mēnešiem
j888 rakstīja: Nopietni ?
Kas tad tavu lauciniecisko gaumi tā satricināja ?
Lauciniecisko!? No kurienes jūs lienat ārā?
Slēpts komentārs: j888

  -3 [+] [-]

, 2024-07-28 18:45, pirms 2 mēnešiem
KIN0 rakstīja: Lauciniecisko!? No kurienes jūs lienat ārā?
Es esmu no pilsētas , smagā metāla grupa ar operas solisti komplektā pilsētnieka pasaules redzejumu nesagrauj. Arī Marseljēzes dziedāšana no jumta neliekas piedauzīga. Kur nu vēl zirga aulekšošana pa ūdens virsu . Bet jums ,pāķi , visur pediņi rādās ? Neko citu vairs redzēt nespējat ? Starp citu abas pediņu valstis atklāšanā nepiedalījās pat neintrālās orientācijas statusā
Slēpts komentārs: Subjektīvais
Slēpts komentārs: Sportiskais Kobolds

  -4 [+] [-]

, 2024-07-28 19:58, pirms 2 mēnešiem
KIN0 rakstīja: Es zināju . Šie rusofobiskie perdeļi izrādas ir nozombēti pilnībā. Tagad pieņem arī transgenderismu, pedofīliju un 100%, ka savakcinējās
Pedofīlija šajā progresīvajā kontekstā īsti neiederēsies, tā tomēr cauri gadsimtiem ir bijusi kristietības, īpaši katolicisma sastāvdaļa.

Tā kā esiet lūdzu godīgi, konservatīvie - pedofīlija ir jūsu pamatvērtību sastāvdaļa.

  +3 [+] [-]

, 2024-07-28 20:08, pirms 2 mēnešiem
Nepieņemami šādā pasākumā kariķēt kristietību, reklamēt pederastiju, attaisnot slepkavošanu !

  -2 [+] [-]

, 2024-07-28 20:26, pirms 2 mēnešiem
KIN0 rakstīja: Es zināju . Šie rusofobiskie perdeļi izrādas ir nozombēti pilnībā. Tagad pieņem arī transgenderismu, pedofīliju un 100%, ka savakcinējās
Man tikai interesē, kā Tu no Coffija teiktā izlobīji pārējos secinājumus?

  +2 [+] [-]

, 2024-07-28 20:28, pirms 2 mēnešiem
Te bija tas pats, kas Britu Sadraudzības spēļu atklāšanas ceremonijā pāris gadus atpakaļ... reāli parādīja, ka Rietumu kultūra ir pensionējusies un degradējusies, tāpat kā savlaik grieķu, vēlāk romiešu.

  -2 [+] [-]

, 2024-07-28 20:39, pirms 2 mēnešiem
grosmamma rakstīja: Te bija tas pats, kas Britu Sadraudzības spēļu atklāšanas ceremonijā pāris gadus atpakaļ... reāli parādīja, ka Rietumu kultūra ir pensionējusies un degradējusies, tāpat kā savlaik grieķu, vēlāk romiešu.
Un Romai sekoja pesteļu viduslaiki un tumsonība ,tad tu kā krievu un islāma pasaule gribi atgriezties viduslaiku tumsonībā.

     [+] [-]

, 2024-07-28 20:42, pirms 2 mēnešiem
KIN0 rakstīja: Es zināju . Šie rusofobiskie perdeļi izrādas ir nozombēti pilnībā. Tagad pieņem arī transgenderismu, pedofīliju un 100%, ka savakcinējās
Zini, kas ir skumji - ka tomēr daļa no tiem, kas izturēja kovidafēru, pēc tam ir uzķērušies uz nākamajiem pārbaudījumiem.

     [+] [-]

, 2024-07-28 21:41, pirms 2 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Zini, kas ir skumji - ka tomēr daļa no tiem, kas izturēja kovidafēru, pēc tam ir uzķērušies uz nākamajiem pārbaudījumiem.
jā, šis ir tieši par tevi, paskaties spogulī un padomā.

     [+] [-]

, 2024-07-28 21:41, pirms 2 mēnešiem
RobisX rakstīja: Ja nebūtu kristietība, tāda Francija vispār neeksistētu

Viss kas notiek rietumos tikai vēlreiz apliecina cik mūsdienu rietumi ir sapuvuši
Musdienu rietumu pasaule ir ne bez savām problēmām. Bet vai Tu izvēlētos dzīvot citur? Nedomāju gan.

     [+] [-]

, 2024-07-28 22:36, pirms 2 mēnešiem
boleks rakstīja: jā, šis ir tieši par tevi, paskaties spogulī un padomā.
Paskatījos. Skaists neesmu, bet dumjš gan. Ups...

     [+] [-]

, 2024-07-29 00:51, pirms 2 mēnešiem
Te nav runa par reliģijām, bet gan elementārām ētikas normām, kuras arī caurvijās kristietības un jūdaisma reliģijām.
Tas ka tradicionālām ģimenēm un vērtībām tiek uzbrukts nav noslēpums, tagad tas tik atklāti tiek darīts gan ka riebj. Tie kuri to noliedz, slavina vai aizstāv tā īsti nesaprot, kāpēc ļoti bagāti cilvēki šo tiražā un uzspiež. Ja kāds grib vairāk izprast iesaku palasīt Karla Marksa darbus un būs saprotamāks. Lai vai kā, cerams ka mēs neļausim šim sūdam ienākt pie mums, lai gan te ir tonnām pamuļķu kuri tic tam ka ogleklis mūs nogalina un ka gaļu nevajadzētu ēst, un ka bērnudārzā un sākumskolā vajadzētu bērniem seksam mācību ieviest. Nevajag uz to visu skatīties kā uz atsevišķiem notikumiem, jo tā nav...

     [+] [-]

, 2024-07-29 11:09, pirms 2 mēnešiem
savu atvainošanos varat iebāzt savā ikdienišķajā vietā. tā apņirgāt vienu no svētākajiem kristiešu rituāliem!!! nepietiek ar eirovīziju, arī šeit vajadzēja plivināties! 😡