Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Olimpiskais atskats: Latvija bez medaļām, ar traumām, neveiksmēm un panākumiem

Rolands Eliņš

Olimpiskais atskats: Latvija bez medaļām, ar traumām, neveiksmēm un panākumiem
Toms Skujiņš. Foto: Māris Vancevičs/LOK

Tikai otro reizi kopš neatkarības atgūšanas Latvijas olimpiskā komanda vasaras olimpiskās spēles pabeigusi bez nevienas vietas trijniekā nevienā disciplīnā, taču, ja Riodežaneiro spēlēs objektīvu (nevis pašizdomātu) vilšanos bija vairāk, Parīzē drīzāk jārunā par rezultātu atbilstību reālistiski gaidītajiem. Ar dažiem izņēmumiem traumu dēļ un vienu ļoti patīkamu izņēmumu Toma Skujiņa izpildījumā.

2016. gada olimpiskās spēles Latvijai līdz šim bija vienīgās vasaras spēles pēc neatkarības atjaunošanas, kurā bija nācies palikt bez medaļas, un tas arī ir galvenais, kā Rio spēles palikušas atmiņā. Taču Brazīlijā tika sasniegti vairāki augstvērtīgi rezultāti - tieši aiz goda pjedestāla palika Laura Ikauniece un Rebeka Ibrahima, piekto vietu izcīnīja Aleksejs Rumjancevs.

Taču arī cerības Rio spēlēs bija krietni lielākas, un statistikas apskatos pirms 2016. gada olimpiskajām spēlēm Latvijai kā reālāko prognozi nosauca trīs medaļas. Kā Eiropas čempions uz Rio atbrauca šķēpmetējs Zigismunds Sirmais, medaļas kandidāte bija arī Ikauniece, pludmales volejbola pasaules virsotnē tobrīd bija Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, uz trešo OS zeltu pēc kārtas tēmēja Māris Štrombergs.

Kas notika Parīzē? Arī 2024. gadā Latvijai OS medaļu nebija, kamēr tika iegūtas tieši trīs vietas labāko sešiniekā, tāpat kā Rio. Parīzē to paveica 3x3 basketbola izlase, Toms Skujiņš un pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova.

Skaidrs, ka vissāpīgākā bija 3x3 basketbola izlases palikšana bez medaļām, ņemot vērā, cik tuvu vīri tām tika, uzvarot grupas turnīrā un iegūstot automātisku vietu pusfinālā. Taču medaļu spēlēs tomēr tika ciesti zaudējumi pret Franciju un Lietuvu. Latvijas spēlētāju un līdzjutēju vilšanās bija loģiska.

Taču ceturtā vieta 3x3 basketbola turnīrā bija tieši tas, ko pirms turnīra sākuma Latvijai prognozēja bukmeikeri. FIBA Pasaules rangā Latvija ieņem astoto vietu, krietni aiz Lietuvas un Francijas, kamēr iepriekšējā pasaules čempionātā ieguva trešo vietu, paveicot to ar gandrīz tādu pašu uzvaru bilanci (6-2) kā Parīzē (7-2). Savukārt 2022. gada PČ Latvija ieguva sesto vietu. Kopsavilkumā - Mieža, Lasmaņa, Raimo un Lāča kopīgi izcīnītā 4. vieta Parīzes OS, lai arī nav kārotais mērķis, nu arī nekādi nav nekas tāds, uz ko šķībām acīm skatīties.

Vietu izteiksmē 3x3 basketbola izlasei pieder labākais panākums Latvijas olimpiskajā komandā, taču uz cita plauktiņa jāliek Toma Skujiņa paveiktais grupas braucienā riteņbraukšanā. Viņš izcīnīja piekto vietu vienā no pasaules populārākajiem individuālajiem sporta veidiem, turklāt to paveica milzīgā konkurencē (gan dalībnieku skaita ziņā, gan tādēļ, ka startēja pati elite). Skujiņš neieguva medaļu, taču uzrādīja vienu no Latvijas augstvērtīgākajiem rezultātiem vairāku OS mērogā.

Vietu labāko sešiniekā izcīnīja arī Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova, sasniedzot pludmales volejbola turnīra ceturtdaļfinālu, kas sniedza dalītu piekto vietu. Tas ir zemāk nekā Tokijas spēlēs, kur tika sasniegts pusfināls un ceturtā vieta, taču jau Tokijā izdevās sasniegt vairāk nekā objektīvi varēja prognozēt. Pirms Parīzes Graudiņa un Samoilova bija izliktas kā 6.-7. ticamākās kandidātes uz medaļu, kas beigās arī piepildījās praksē. Protams, varēja sanākt veiksmīgāk, ja pret brazīlietēm Patrīsiju/Dudu, topošajām čempionēm, nebūtu jāspēlē jau ceturtdaļfinālā.

Pie sasniegumiem noteikti jāatzīmē Valtera Kreiša iekļūšana kārtslēkšanas finālā, uzrādot rezultātu gandrīz personīgā rekorda līmenī. Finālā vairs tik labi neveicās, taču 12. vieta un tikai otrā reize, kad kāds Latvijas kārtslēcējs iekļuvis OS finālsacensībās. Finālu sasniedza arī Ernests Zēbolds, BMX frīstaila riteņbraucējs. Vietu izteiksmē viņam konkurence bija mazāka (12 dalībnieki, no kuriem deviņi tika finālā), taču arī viņam fināls īsti nebija paredzēts, un Zēbolds aizvadīja savas karjeras labākos braucienus punktu izteiksmē.

Noslēguma ceremonijā Zēbolds Latvijas karogu nesa kopā ar Guntu Vaičuli, kura ieguva 26. vietu 400m skrējienā. Tas varbūt kādam neizklausās īpaši iespaidīgi, turklāt mērķis - iekļūt pusfinālā - palika nepiepildīts. Taču Vaičule gan priekšskrējienā, gan pārskrējienā tikai nedaudz atpalika no sava personīgā rekorda. Starp 48 dalībniecēm viņai bija tikai 36. labākais personīgais rekords, taču finiša protokolā krietni augstāka vieta, un 400m sprints ir distance ar milzīgu konkurenci.

Latvijas sportā dziļas tradīcijas ir šķēpmešanai, kur šoreiz Latvija palika bez pārstāvjiem abu sacensību finālos (pirmoreiz kopš 2000. gada spēlēm). Vīru sacensībās Latvijas šķēpmetējiem skaidrs, ka plusus grūti saskatīt (Gailumam trauma, Čakšs vispār bez rezultāta), taču dāmām jau cits stāsts - Sietiņa un Mūze-Sirmā abas uzrādīja rezultātu virs 60 metriem, ieņemot attiecīgi 15. un 17. vietu. Viņas abas iepriekš ir metušas krietni tālāk, un fināls noteikti bija sasniedzams mērķis, tāpat atmiņā ir Sietiņas 4. vieta iepriekšējā pasaules čempionātā. Taču... šīs sezonas pasaules rangā Sietiņa ir 20. vietā, kamēr Mūze-Sirmā ir 43. vietā. Nu nebūt nav tā, ka iekļūšana labāko 12-niekā bija kaut kas obligāti pieprasāms, it sevišķi vēl ierēķinot traumas un slimības pirms Parīzes.

Traumu diemžēl netrūka arī citur. BMX riteņbraukšanā smagā kritienā cieta Kristens Krīgers, kas lika izstāties, taču izstāšanās bija maza problēma, salīdzinot ar bažām par veselību un sekojošo operāciju, kas, par laimi, noritējusi sekmīgi. Operācija būs nepieciešama arī Gailumam, kuram ir meniska trauma. Pleca trauma jau iepriekš bija svarcēlājam Ritvaram Suharevam, kurš cerēja, ka tā palikusi pagātnē, taču sacensību dienā tomēr sāpes plecā traucēja uzrādīt rezultātu.

Savukārt Aļonai Ostapenko, kura arī bija viena no Latvijas medaļu cerībām (pirms turnīra bukmeikeru vērtējumā izlikta kā 9.-10. ticamākā zelta ieguvēja sieviešu tenisa sacensībās), gluži vienkārši zaudējums jau pirmajā kārtā. Viņas spēle pret jauno kolumbieti Osorio aizkavējās lietus dēļ, un nākamajā dienā Ostapenko spēle negāja no rokas, divos setos salīdzinoši ātri zaudējot.

Apkopojot pirms-OS paredzēto un tagad notikušo, atšķirības nav nemaz tik lielas. Medaļu trūkums ir galvenā lieta, kas tiks izcelta un apviļāta, taču vai kāds Parīzes cēlmetāls, ja tiktu atvests balvā uz Rīgas lidostu, tiešām Latvijas sporta vietu pasaules hierarhijā kaut kādā veidā mainītu? Nu nekādi. To, ka Latvijas nav Parīzes olimpisko spēļu medaļu kopvērtējumā, diemžēl (vai par laimi) pamanām tikai mēs paši.

Latvijas olimpiskās komandas starts Parīzes OS

Pārspējot objektīvās prognozes (starts sava PB robežās)

Toms Skujiņš - 5. vieta (no 90) šosejas riteņbraukšanā

Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova - dalīta 5. vieta (no 24) pludmales volejbolā

Valters Kreišs - 12. vieta (no 31) kārtslēkšanā (rezultāti 5.70 un 5.50)

Gunta Vaičule - 26. vieta (no 48) 400m sprintā (rezultāti 51.13 un 50.93)

Ernests Zēbolds - 8. vieta (no 12) BMX frīstailā

Starts savā līmenī

3x3 basketbola izlase - 4. vieta (no 8)

Agate Caune - 33. vieta (no 41) 5000m skrējienā (rezultāts 15:38.19)

Anete Sietiņa - 15. vieta (no 32) šķēpmešanā (rezultāts 60.43m)

Līna Mūze-Sirmā - 17. vieta (no 32) šķēpmešanā (rezultāts 60.30m)

Rūta Lasmane - 22. vieta (no 31) trīssoļlēkšanā (rezultāts 13.76m)

Pāvels Švecovs - 17. vieta (no 36) modernajā pieccīņā

Anastasija Karbonāri - 69. vieta (no 93) šosejas riteņbraukšanā

Mārtiņš Blūms - 17. vieta (no 36) MTB riteņbraukšanā

Veronika Stūriška - 20. vieta (no 24) BMX riteņbraukšanā

Džeja Patrika - 22. vieta (no 29) daiļlēkšanā no 10m

Daniils Bobrovs - 21. vieta (no 25) peldēšanā 200m brasā

Ieva Maļuka - 26. vieta (no 34) peldēšanā 200m komplekss

Lauris Straumanis - 21. vieta (no 33) šaušanā 10m

Agate Rašmane - 23. vieta (no 44) šaušanā 10m un 26. vieta (no 40) šaušanā 25m

Neizdevies starts

Aļona Ostapenko - izstājās pirmajā kārtā tenisā

Ritvars Suharevs - bez rezultāta svarcelšana līdz 73kg

Kristaps Neretnieks - 55. vieta (no 74) jāšanas sportā

Gatis Čakšs - bez rezultāta šķēpmešanā

Patriks Gailums - 25. vieta (no 32) šķēpmešanā (rezultāts 77.26m)

Kristens Krīgers - 24. vieta (no 24) BMX riteņbraukšanā

Sportacentrs.com no Parīžes

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!

1 2 39 komentāri

  +4 [+] [-]

, 2024-08-12 13:23, pirms mēneša
Negribētos īsti piekrist, ka šāvējiem starts bija "savā līmenī". Visos startos zaudēts vairāk sāncenšiem nekā uzvarēts, un nemaz nav pieminēta priekšpēdējā vieta pāru sacīkstēs. Varbūt sporta veidu nepārzinoši žurnālisti pirms olimpiādes pārcentās un sacēla nez kādas gaisa pilis, bet man iespaids palika tāds, ka būs cerības pacīnīties par ko augstāku.

Interesantāk būtu palasīt prognozes - kas gaidāms pēc četriem gadiem? Kurā sporta veidā varam gaidīt kādu patīkamu pārsteigumu, bet kurā pagaidām nav redzams neviens, kas varētu pietuvoties aizgājušo gadu spīdekļiem.

  -4 [+] [-]

, 2024-08-12 13:42, pirms mēneša
Latvijas sporta sistēma bankrotē, mēs strauji atpaliekam gan no tuvākām kaimiņvalstīm , gan tālākām tajā skaitā nelielām valstīm. Pamatsporta veidos mums reti kurš spēj konkurēt par augstām vietām. No top sporta veidiem tikai vīriešu basketbols ir kaut cik līmenī, bet tāpat netika komanda uz olimpiādi. Vieglatlētika, peldēšana, riteņbraukšana, airēšana, cīņas sports, svarcelšana, burāšana sporta veidi, kur kādreiz izcīnījām medaļas tukšums. Bet nav jau runa par kādu medaļu, cik mums ir vietas pirmajā sešniekā, desmitniekā?
Gaidam analīzi, kāpēc Latvijas sports grimst?

  +1 [+] [-]

, 2024-08-12 13:44, pirms mēneša
Tad jau nav par ko uztraukties principā 80% kā cerēts..... NOPIETNI?????? Es teiktu izņemot riteņbraukšanu un basketu + Beach voleju, ir diezgan traki ok kārts un BMX freestails.... visss... Ar nepacietību gaidu ziemas OS, būs kritumā jauni rekordi

  +3 [+] [-]

, 2024-08-12 13:48, pirms mēneša
Jānis Derums rakstīja: Latvijas sporta sistēma bankrotē, mēs strauji atpaliekam gan no tuvākām kaimiņvalstīm , gan tālākām tajā skaitā nelielām valstīm. Pamatsporta veidos mums reti kurš spēj konkurēt par augstām vietām. No top sporta veidiem tikai vīriešu basketbols ir kaut cik līmenī, bet tāpat netika komanda uz olimpiādi. Vieglatlētika, peldēšana, riteņbraukšana, airēšana, cīņas sports, svarcelšana, burāšana sporta veidi, kur kādreiz izcīnījām medaļas tukšums. Bet nav jau runa par kādu medaļu, cik mums ir vietas pirmajā sešniekā, desmitniekā?
Gaidam analīzi, kāpēc Latvijas sports grimst?
Kāpēc bagātajai Igaunijai nav nevienas medaļas?

  +1 [+] [-]

, 2024-08-12 13:57, pirms mēneša
Jānis Derums rakstīja: Latvijas sporta sistēma bankrotē, mēs strauji atpaliekam gan no tuvākām kaimiņvalstīm , gan tālākām tajā skaitā nelielām valstīm. Pamatsporta veidos mums reti kurš spēj konkurēt par augstām vietām. No top sporta veidiem tikai vīriešu basketbols ir kaut cik līmenī, bet tāpat netika komanda uz olimpiādi. Vieglatlētika, peldēšana, riteņbraukšana, airēšana, cīņas sports, svarcelšana, burāšana sporta veidi, kur kādreiz izcīnījām medaļas tukšums. Bet nav jau runa par kādu medaļu, cik mums ir vietas pirmajā sešniekā, desmitniekā?
Gaidam analīzi, kāpēc Latvijas sports grimst?
Grimst,tāpēc ka maz reklamē tos visus sporta veidus

Mums ir daudz sporta raidošu kanālu,bet nevienu mūsu olimpieti tajos nerāda....ziņu portāli tāpat minimāli atspoguļo..

Visa dzīve ir tikai basketbols,hokejs,Futbols Latvijā.

     [+] [-]

, 2024-08-12 14:03, pirms mēneša
dalef1 rakstīja: Grimst,tāpēc ka maz reklamē tos visus sporta veidus

Mums ir daudz sporta raidošu kanālu,bet nevienu mūsu olimpieti tajos nerāda....ziņu portāli tāpat minimāli atspoguļo..

Visa dzīve ir tikai basketbols,hokejs,Futbols Latvijā.
Panorāmas sporta zinas- 50% teniss
Kāds tur futbols, basketbols, hokejs!

  -3 [+] [-]

, 2024-08-12 14:15, pirms mēneša
Šajā delegācijā uz medaļu patiesībā gāja tikai viens pats Betmens (Lasmanis), bet ar 3 enkuriem bija grūti.

Kas attiecas uz labāko performanci, to tomēr ir jādod Miezim. Viņš gan to darīja, kad nebija nekādas vajadzības, bet darīja fenomenāli. Beigās vajadzēja, bet bija bišķi saguris.

  +6 [+] [-]

, 2024-08-12 14:16, pirms mēneša
zelts rakstīja: Tad jau nav par ko uztraukties principā 80% kā cerēts..... NOPIETNI?????? Es teiktu izņemot riteņbraukšanu un basketu + Beach voleju, ir diezgan traki ok kārts un BMX freestails.... visss... Ar nepacietību gaidu ziemas OS, būs kritumā jauni rekordi
Nu nedomāju, ka vismaz dalībnieku skaitā Ziemas spēlēs būs kritumi. Protams, ka gandrīz viss ir atkarīgs no hokeja izlases būšanas tur, jo tie ir veseli 25 sportisti, bet nu biatlonā vajadzētu būt, ka mums 1 dalībnieces vietā,kas bija Pekinā jeb tur bija tikai Bendika,tad Itālijas spēlēs vajadzētu būt 8 sportistiem jeb 4 vīriešiem un 4 sievietem, jo to izcīna 20 valstis. Pagājušajā gadā tikām ar 3 dalībniekiem katrā konkurencē 14 un 15 vietā nāciju rangā,takā TOP 20,kas tiek uz Olimpiādi ar stafetes četrinieku,vajadzētu.

Arī,piemēram,daiļslidošanā varētu būt ne tikai Deniss Vasiļjevs,bet arī jaunie Sofija Stepčenko un Fedirs Kulišs, kuri ir parādījuši labus rezultātus, progressu un varētu tikt uz Itālijas spēlēm, ne tikai Deniss,kas bija Pekinā.

Kamaniņu sportā visur citur jau mums vajadzētu būt maksimumam, bet būs vēl arī tak papildus disciplīna jeb sieviešu divnieks,kur tad nāk vēl klāt arī vairākas dalībnieces.

Skeletonā grūti teikt,jo nav vēl tādā līmenī braukuši,redzēs kā ies nākamsezon,bet jaunie,kas izcīnīja medaļas,tostar zeltu jaunatnes spēlēs,arī varbūt ne vēl tik izcilā līmenī,bet tikt uz Olimpiādi,takā skeletonā varētu saglabāties līdzīgs skaits pret iepriekšējām.

Bobslejā grūti teikt,zinot visas problēmas,bet varētu iespējams saglabāties iepriekšējais skaits,jo uz Pekinu varēja būt arī vēl vairāk,bet Cipulis laikam palika pirmais aiz strīpas,lai tiktu arī ar četrinieku. Tādēļ tika 6(2 divnieki, 1 četrinieks),nevis 8 (2 divnieki, 2 četrinieki). Bet jā. Kalendas četrinieks jau nu būs,bet,kas cits,redzēs.Grūti teikt.

Kalnu slēpošanā varētu mums ari būt nevis 2 dalībnieki(1 vīrietis un 1 sieviete),ko piešķir visām valstīm,bet vēl viena sieviete,jo kā 2 sievietes kvotu varētu izcīnīt Dženifera Ģērmane pati sev,jo to izcīna TOP 30 pasaules rangā no dažādām disciplīnām. Dženifera pagājušajā sezonā bija 19.vietā ar nepilni startētu sezonu.

Distanču slēpošanā varētu būt līdzīgi,ka galvenokārt Patrīcija izcīna kaut kādas 4,5 kvotas sievietēm un vīriešiem arī būtu līdzīgi 2,varbūt 3 kvotas."

Šorttrekā izskatās,ka varētu mums būt tie paši 2 šorttrekisti jeb Reinis Bērziņš un Roberts Krūzbers. Varbūt, ka vēl kāds tiks no jaunajiem,kas izcīnīja medaļas jauniešu čempionātus,bet šeit arī vismaz viņiem 2 vajadzētu būt,kā ne kā es teiktu,ka viņi ir pašā šorttreka slidošanas elitē,bet par citiem jaunajiem vēl varēs skatīties.

Par ātrslidošanu tiešām grūti teikt. Skaidrs, ka Haralds Silovs beidzis karjeru, bet par jaunajiem tik labi nezinu. Haralds ar citu palīdzību trenē jaunos mūsu ātrslidotājus laikam Nīderlandē,bet redzēs vai izdosies kādam kvalificēties. Nesen bija sižets par to un litas notiek,bet redzēs kā ies.

Varbūt kādu sportu aizmirsu,bet nu jā.Protams,ja(visi cerot un turot visus īkšķus) hokeja izlase beigās tiks uz Olimpiādi, tad, skatoties, uz citiem sporta veidiem,mums lielākajā daļā varētu būst uzlabojumi(vislielākie biatlonistu skaitā jeb pirmo reizi kopš Vankūveras mums varētu būt pilna stafetes komanda),tad dažos varētu būt tāds pats skaits un varbūt tikai kādā 1 vai 2 sporta veidus varētu būt kritums par kādu sportistu.

Kopumā izskatās,ka mums Milānas spēles varētu būt liela delegācija, un to es arī visiem sportistiem novēlu. Tāds nu man šis apskats par nākamajām spēlēm.

     [+] [-]

, 2024-08-12 14:27, pirms mēneša
2026 OS

Freestyle-Skiing Gesamt (15) = Männer (7) / Frauen (7) / Mixed (1)

Visvairāk medaļu komplekti no visiem sporta veidiem!

     [+] [-]

, 2024-08-12 14:37, pirms mēneša
dalef1 rakstīja: Grimst,tāpēc ka maz reklamē tos visus sporta veidus

Mums ir daudz sporta raidošu kanālu,bet nevienu mūsu olimpieti tajos nerāda....ziņu portāli tāpat minimāli atspoguļo..

Visa dzīve ir tikai basketbols,hokejs,Futbols Latvijā.
No tā, ka rādīs panorāmā pēkšņi būs vairāk renistu? Vai varbūt pēkšņi visi skries mācīties stenda šaušanu? Kāpēc tad masveidības ziņā populārākais sporta veids Latvijā ir orientēšanās sports par kuru var teikt vispār nekur neraksta un nerunā?
Kas attiecās uz daudzajiem sporta kanāliem - lielākā daļa sporta kanālu pieder privātiem kantoriem - viņi izvēlās, ko rādīt pēc tā, ko skatīsies visvairāk. Ja viņi redz, ka nevienu neinteresē sporta veids X, tad arī nepirks tiesības rādīt sporta veidu X. Kam jāstrādā, lai spota veidi neizmirtu - federācijām.

     [+] [-]

, 2024-08-12 14:38, pirms mēneša
NEPIEKRITĪŠU VĒRTĒJUMAM un tamdēļ palabošu pa savam !
---------------------------------------------
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova - dalīta 5. vieta (no 24) pludmales volejbolā

Gunta Vaičule - 26. vieta (no 48) 400m sprintā (rezultāti 51.13 un 50.93)
================
Šajām augstākminētajām būtu jāatrodas sadaļā - STARTS SAVĀ LĪMENĪ

Anastasija Karbonāri - 69. vieta (no 93) šosejas riteņbraukšanā
Mārtiņš Blūms - 17. vieta (no 36) MTB riteņbraukšanā
Veronika Stūriška - 20. vieta (no 24) BMX riteņbraukšanā
================
Šiem augstākminētajiem būtu jāatrodas sadaļā - NEIZDEVIES STARTS

Lai gan riteņbraucēju var attaisnot ka bija pēc smagām traumām, bet līmenis tika sagaidīts kāds būtu bijis PIRMS traumām... Bet tad nu ļoti skaidri un SKAĻI vajadzēja publiski pavēstīt ka ieradusies tikai apostīt gaisu un iegūt pieredzi un lai publika nemaz necar uz kādiem jēdzīgiem rezultātiem ... Tas netika izdarīts ! un loģiski nopelnīts tad ir - SLIKTI

     [+] [-]

, 2024-08-12 14:38, pirms mēneša
Pirātu Karalis rakstīja: No tā, ka rādīs panorāmā pēkšņi būs vairāk renistu? Vai varbūt pēkšņi visi skries mācīties stenda šaušanu? Kāpēc tad masveidības ziņā populārākais sporta veids Latvijā ir orientēšanās sports par kuru var teikt vispār nekur neraksta un nerunā?
Kas attiecās uz daudzajiem sporta kanāliem - lielākā daļa sporta kanālu pieder privātiem kantoriem - viņi izvēlās, ko rādīt pēc tā, ko skatīsies visvairāk. Ja viņi redz, ka nevienu neinteresē sporta veids X, tad arī nepirks tiesības rādīt sporta veidu X. Kam jāstrādā, lai spota veidi neizmirtu - federācijām.
TIEŠI TĀ !

  -1 [+] [-]

, 2024-08-12 15:00, pirms mēneša
Pirātu Karalis rakstīja: No tā, ka rādīs panorāmā pēkšņi būs vairāk renistu? Vai varbūt pēkšņi visi skries mācīties stenda šaušanu? Kāpēc tad masveidības ziņā populārākais sporta veids Latvijā ir orientēšanās sports par kuru var teikt vispār nekur neraksta un nerunā?
Kas attiecās uz daudzajiem sporta kanāliem - lielākā daļa sporta kanālu pieder privātiem kantoriem - viņi izvēlās, ko rādīt pēc tā, ko skatīsies visvairāk. Ja viņi redz, ka nevienu neinteresē sporta veids X, tad arī nepirks tiesības rādīt sporta veidu X. Kam jāstrādā, lai spota veidi neizmirtu - federācijām.
Beidz, visi sporta veidi cilvēkam interesē,bet problēma jau ir tā,ka ccilvēkam ieborē,ka vienu sporta veidu kruti skatīties reizi 4 gados,bet otru-katru dienu

Ja OS notiktu katru mēnesi, tad mēs visi skaitītos stenda šaušanas fani

  +1 [+] [-]

, 2024-08-12 15:12, pirms mēneša
Jānis Derums rakstīja: Latvijas sporta sistēma bankrotē, mēs strauji atpaliekam gan no tuvākām kaimiņvalstīm , gan tālākām tajā skaitā nelielām valstīm. Pamatsporta veidos mums reti kurš spēj konkurēt par augstām vietām. No top sporta veidiem tikai vīriešu basketbols ir kaut cik līmenī, bet tāpat netika komanda uz olimpiādi. Vieglatlētika, peldēšana, riteņbraukšana, airēšana, cīņas sports, svarcelšana, burāšana sporta veidi, kur kādreiz izcīnījām medaļas tukšums. Bet nav jau runa par kādu medaļu, cik mums ir vietas pirmajā sešniekā, desmitniekā?
Gaidam analīzi, kāpēc Latvijas sports grimst?
Grimst tāpēc, ka daži valkā tādas brilles, caur kurām raugoties rādās, ka viss grimst. Tipiska latviešu nodarbošanās - visu mālēt tumšās krāsās un vēl tumšākās. Parīzē riteņbraukšanā Skujiņa piektā vieta ir izcils sasniegums, vēl fenomenālāk ir tas, kā viņš aizvadīja savu sacīksti. Riteņbraukšanā nekas negrimst. Arī Blūms bija savā līmenī. Vieta nesenāca tik augsta, tomēr viņš bija tanī grupā, kas ieņēma vietas no pirmā desmita beigām līdz septiņpadsmitai. Pēc Blūma jau bija liela atstarpe līdz nākamam konkurentam. Stūriška ir viena no pasaules līderiem U18 un U23 vecuma grupās, viņa bija visjaunākā dalībniece šajās spēlēs, un viennozīmīgi viņai viss vēl priekšā. Zēbolds arī patīkami pārsteidza. Labi cits veids, bet labi sevi parādīja. Tādas jaunās skrējējas kā Caune mums sen na bijis. Pagājušā sezona viņai bija fenomenāla. Labi, šobrīd bija objektīvu iemeslu dēļ neliels atkritiens, bet viņai noteikti ir visas iespējas kļūt par starptautiska mēroga zvaigzni vieglatlētikā. Lai izdodas. Trīssolī arī Lasmanei ir visas iespējas pielikt, ziemas sezonā NCAA viņa jau leca 14,47m, turpat aiz viņas klauvē arī Sopova un pie apvāršņa parādījusies arī pavisam jaunā Apsīte. Gaidu Losandželosā divas vai trīs trīsoļlēcējas cīnamies par augstām vietām. Kreišs arī sevi labi apliecināja. Var arī turpināt. Kāda velna pēc tu tanī sarakstā pieminēji burāšanu un peldēšanu, nudien nezinu, neatceros, ka kāds Latvijas sportists būtu uz ko pretendējis. Ak tā, bija kādreiz Kalmikovs, bet kur tie gadi. Džudo, vingrošana, smaiļošana. Šajos veidos neizdevās kvalificēties, lai gan daži nebija tālu. Tokijā Akmens labi cīnījās, bet viņa distanci izņēma no spēļu programmas. Kas tur ar Plēsnieku notika, nav skaidrs, bet mūsu Tokijas medaļnieks sola, ka vēl sevi parādīs.

  -1 [+] [-]

, 2024-08-12 15:17, pirms mēneša
Tas, ka vislielākā šo spēļu vilšanās bija basīša 3x3 sniegums abās finālspēlēs, ir saprotams, taču to, kā izgāzās absolūtie favorīti pludmales voļļukā Samoilovs ar Šmēdiņu Rio spēlēs, pat šī gada 3x3 džeki nevarēja pārspēt… Divas tukšās olimpiādes tagad, taču bija arī veiksmīgas epizodes, piem., Toms Skujiņš.
Interesanti, vai tas 1000 ideju pavēlnieks un to neprasmīgais pielietotājs un fiasko Feldmanis saglabās 3x3 trenera amatu?🤔

     [+] [-]

, 2024-08-12 15:34, pirms mēneša
krokodilumednieks rakstīja: Parīzē riteņbraukšanā Skujiņa piektā vieta ir izcils sasniegums, vēl fenomenālāk ir tas, kā viņš aizvadīja savu sacīksti. Riteņbraukšanā nekas negrimst.
Mani interesētu infa par reālajām nākotnes perspektīvām šosejas riteņbraukšanā. Skujiņam pēc četriem gadiem būs 37, Neilands un Liepiņš ir tikai dažus gadus jaunāki. Vai ir kādi talantīgi jaunie, kas varētu nākt viņu vietā, izcīnīt mums vairāk par vienu kvotu olimpiādē un braukt ne tikai ar mērķi piedalīties?

     [+] [-]

, 2024-08-12 16:19, pirms mēneša
Baraks Osama rakstīja: Mani interesētu infa par reālajām nākotnes perspektīvām šosejas riteņbraukšanā. Skujiņam pēc četriem gadiem būs 37, Neilands un Liepiņš ir tikai dažus gadus jaunāki. Vai ir kādi talantīgi jaunie, kas varētu nākt viņu vietā, izcīnīt mums vairāk par vienu kvotu olimpiādē un braukt ne tikai ar mērķi piedalīties?
Ir protams talantīgi jaunie, kas var nākt viņu vieta. Nupat sacensībās Beļģijā mūsu U17 puiši iztrumpoja pat mājniekus, par ko beļģu jauniešu vecāki pat esot izrādījuši neapmierinātību. Viņiem tas tomēr nacionālais sports. Iespējas noteikti ir daudziem, bet nu jāsaprot, ka riteņbraukšana mūsdienās ir globāls augstas konkurences sports, kur svarīgi nostiprināties profesionālās komandās un tad lēnām jāsitas uz augšu. Lai startētu Skujiņa un Neilanda līmenī, jāsakrāj milzonīga sacensību pieredze. Ozola un Pizika Barselonas laiki sen ir beigušies. Tās toreiz bija pēdējās spēles bez riteņbraukšanas profesionāļiem.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-12 16:29, pirms mēneša
Ja nav ambīciju un pašcieņas būt augtāk par kautkādām 25.-55. vietām, tad vispār nav jēgas piedalīties olimpiādē. Mans subjektīvais viedoklis.

  +2 [+] [-]

, 2024-08-12 17:01, pirms mēneša
DainisKazačoks rakstīja: Ja nav ambīciju un pašcieņas būt augtāk par kautkādām 25.-55. vietām, tad vispār nav jēgas piedalīties olimpiādē. Mans subjektīvais viedoklis.
vismaz vajag personigā rekorda tuvumā, jo ja tas ir 25.vietas limenī, tad nevar parmest.

     [+] [-]

, 2024-08-12 17:04, pirms mēneša
Noteikti no - starts savā līmenī uz - neizdevies sarts, būtu liekami vairāk mūsu sportisti. Pārāk maigs skatijums autoram.

     [+] [-]

, 2024-08-12 17:53, pirms mēneša
krokodilumednieks rakstīja: Ir protams talantīgi jaunie, kas var nākt viņu vieta. Nupat sacensībās Beļģijā mūsu U17 puiši iztrumpoja pat mājniekus, par ko beļģu jauniešu vecāki pat esot izrādījuši neapmierinātību. Viņiem tas tomēr nacionālais sports. Iespējas noteikti ir daudziem, bet nu jāsaprot, ka riteņbraukšana mūsdienās ir globāls augstas konkurences sports, kur svarīgi nostiprināties profesionālās komandās un tad lēnām jāsitas uz augšu. Lai startētu Skujiņa un Neilanda līmenī, jāsakrāj milzonīga sacensību pieredze. Ozola un Pizika Barselonas laiki sen ir beigušies. Tās toreiz bija pēdējās spēles bez riteņbraukšanas profesionāļiem.
Kādas perspektīvas varētu būt Pluto? Nav tā, ka viņš šobrīd ir mūsu ceturtais numurs?

  -2 [+] [-]

, 2024-08-12 19:13, pirms mēneša
Nu ka nav medaļu,nu kaut viena,nu vismaz bronzas-tas prieks Latvijas ir ļoti vājs rezultāts.Pat Bēgļu komandai ir medaļas...
Tie kas tikusi labāko sesniekā,nu tie vismaz ir centusies.Tas ir skaidrs.
Kas attiecas uz 3 pret 3 basi,tad manuprāt tas ir labs rezultāts-4 vieta,varēja būt pat sliktāk.Jo!FIBA reitingā 3 pret 3,Latvija ne tuvu nav starp līderiem.A es paskatījos Individual Men reitingu,tad tur vispār divi labākie no Latvijas ap 50 vietu bij...tas bij pāris nedēļas atpakaļ.
Un tādas izlases kā Serbija un ASV vispār netika pat pusfinālā.

     [+] [-]

, 2024-08-12 19:42, pirms mēneša
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kādas perspektīvas varētu būt Pluto? Nav tā, ka viņš šobrīd ir mūsu ceturtais numurs?
Pluto noteikti arī ir perspektīvas. Iespējams, ka var arī vērtēt kā ceturto numuru. Tai pat laikā jāsaprot, ka vienīgais ceļš uz augšu ir caur profesionālajām TOP komandām, kur smagi jāstrādā un jāapēd pudiem sāls. Skujiņam un arī Neilandam ir tās iekšas, lai visu to izturētu un tiktu tur, kur viņi ir patlaban. Man liekas, ka baigi grūti iepriekš novērtēt, cik kurš spēcīgs beigās izrādīsies. Bet mums tur ir vairāki kandidāti. Nav tā, ka šosejas riteņbraukšanā gaidam tikai no viena, jo tad varam arī neko nesagaidīt. Skujiņš noteikti ir labs piemērs, lai motivētu arī citus strādāt un censties.

  +3 [+] [-]

, 2024-08-12 19:51, pirms mēneša
Edvards Grīgs rakstīja: Nu nedomāju, ka vismaz dalībnieku skaitā Ziemas spēlēs būs kritumi. Protams, ka gandrīz viss ir atkarīgs no hokeja izlases būšanas tur, jo tie ir veseli 25 sportisti, bet nu biatlonā vajadzētu būt, ka mums 1 dalībnieces vietā,kas bija Pekinā jeb tur bija tikai Bendika,tad Itālijas spēlēs vajadzētu būt 8 sportistiem jeb 4 vīriešiem un 4 sievietem, jo to izcīna 20 valstis. Pagājušajā gadā tikām ar 3 dalībniekiem katrā konkurencē 14 un 15 vietā nāciju rangā,takā TOP 20,kas tiek uz Olimpiādi ar stafetes četrinieku,vajadzētu.

Arī,piemēram,daiļslidošanā varētu būt ne tikai Deniss Vasiļjevs,bet arī jaunie Sofija Stepčenko un Fedirs Kulišs, kuri ir parādījuši labus rezultātus, progressu un varētu tikt uz Itālijas spēlēm, ne tikai Deniss,kas bija Pekinā.

Kamaniņu sportā visur citur jau mums vajadzētu būt maksimumam, bet būs vēl arī tak papildus disciplīna jeb sieviešu divnieks,kur tad nāk vēl klāt arī vairākas dalībnieces.

Skeletonā grūti teikt,jo nav vēl tādā līmenī braukuši,redzēs kā ies nākamsezon,bet jaunie,kas izcīnīja medaļas,tostar zeltu jaunatnes spēlēs,arī varbūt ne vēl tik izcilā līmenī,bet tikt uz Olimpiādi,takā skeletonā varētu saglabāties līdzīgs skaits pret iepriekšējām.

Bobslejā grūti teikt,zinot visas problēmas,bet varētu iespējams saglabāties iepriekšējais skaits,jo uz Pekinu varēja būt arī vēl vairāk,bet Cipulis laikam palika pirmais aiz strīpas,lai tiktu arī ar četrinieku. Tādēļ tika 6(2 divnieki, 1 četrinieks),nevis 8 (2 divnieki, 2 četrinieki). Bet jā. Kalendas četrinieks jau nu būs,bet,kas cits,redzēs.Grūti teikt.

Kalnu slēpošanā varētu mums ari būt nevis 2 dalībnieki(1 vīrietis un 1 sieviete),ko piešķir visām valstīm,bet vēl viena sieviete,jo kā 2 sievietes kvotu varētu izcīnīt Dženifera Ģērmane pati sev,jo to izcīna TOP 30 pasaules rangā no dažādām disciplīnām. Dženifera pagājušajā sezonā bija 19.vietā ar nepilni startētu sezonu.

Distanču slēpošanā varētu būt līdzīgi,ka galvenokārt Patrīcija izcīna kaut kādas 4,5 kvotas sievietēm un vīriešiem arī būtu līdzīgi 2,varbūt 3 kvotas."

Šorttrekā izskatās,ka varētu mums būt tie paši 2 šorttrekisti jeb Reinis Bērziņš un Roberts Krūzbers. Varbūt, ka vēl kāds tiks no jaunajiem,kas izcīnīja medaļas jauniešu čempionātus,bet šeit arī vismaz viņiem 2 vajadzētu būt,kā ne kā es teiktu,ka viņi ir pašā šorttreka slidošanas elitē,bet par citiem jaunajiem vēl varēs skatīties.

Par ātrslidošanu tiešām grūti teikt. Skaidrs, ka Haralds Silovs beidzis karjeru, bet par jaunajiem tik labi nezinu. Haralds ar citu palīdzību trenē jaunos mūsu ātrslidotājus laikam Nīderlandē,bet redzēs vai izdosies kādam kvalificēties. Nesen bija sižets par to un litas notiek,bet redzēs kā ies.

Varbūt kādu sportu aizmirsu,bet nu jā.Protams,ja(visi cerot un turot visus īkšķus) hokeja izlase beigās tiks uz Olimpiādi, tad, skatoties, uz citiem sporta veidiem,mums lielākajā daļā varētu būst uzlabojumi(vislielākie biatlonistu skaitā jeb pirmo reizi kopš Vankūveras mums varētu būt pilna stafetes komanda),tad dažos varētu būt tāds pats skaits un varbūt tikai kādā 1 vai 2 sporta veidus varētu būt kritums par kādu sportistu.

Kopumā izskatās,ka mums Milānas spēles varētu būt liela delegācija, un to es arī visiem sportistiem novēlu. Tāds nu man šis apskats par nākamajām spēlēm.
Ļoti prātīgs un sakarīgs komentārs. Reti te tādus gadās lasīt.
Lai piepildās.
Bet šķiet piemirsi kērlingu, kur ja nemaldos uz Pekinas spēlēm jau gandrīz viņi kvalificējās.

  +3 [+] [-]

, 2024-08-12 20:44, pirms mēneša
boleks rakstīja: Ļoti prātīgs un sakarīgs komentārs. Reti te tādus gadās lasīt.
Lai piepildās.
Bet šķiet piemirsi kērlingu, kur ja nemaldos uz Pekinas spēlēm jau gandrīz viņi kvalificējās.
Liels paldies par labajiem vārdiem! Tiešām, lai piepildās!
Jā, tieši tā. Es negāju cauri visam sporta veidu sarakstam, tāpēc nebiju drošs vai kaut ko nepiemirsu. Bet, jā. Kērlingu tiešām nevajag piemirst, jo tas vispār,manuprāt, ir arī interesants sporta veids,ko skatīties, ne tikai spēlēt. Tāds kā šahs uz ledus,kur vajadzīga precizitāte. Kērlings vispār ir diezgan nenovērtēts, tāpēc nepieciešams to spilgtināt vispār!!!!!!

Vispār smieklīgākais ir tas,ka es sākotnējās domās gribēju rakstīt par biatlonu,kā arī izdomāju un pēc tam par Kērlingu,jo tajā arī tomēr ir pietiekami daudz spēlētāji(4,ja sieviešu vai vīriešu komanda),bet kaut kā piemirsu, tādēļ likās,ka kaut ko piemirsu beigās. Paldies par piezīmi!

Jā, kā teici, ka kērlingā mūsu izlasi dažādos veidolos (sieviešu,vīriešu,mix) arī ir iespējas redzēt diezgan līdzīgos lielumos,iespējās, ja labi izdodas turnīrs, jo objektīvi viņas ir solīšus zem Olimpiādes robežas,bet var arī tikt.

Uz Pekinas spēlēm tiešām pēdējā, izšķirošajā spēlē Latvijas sieviešu kērlinga izlase zaudēja Korejai un netika uz Olimpiskajām spēlēm. Tur, godīgi sakot, bija diezgan līdzīga situācija kā šogad basketbolā zaudējām Brazīlijai. Tajā spēlē pašā sākumā ar 3-0 akmeņiem izvirzījās vadībā Koreja un pēc tam mūsējās turējās līdzīgā atstatumā,bet nespēja noķert.

Tomēr šajā scenārijā tā lieta,problēma bija tā, ka grupā bija 8 komandas. 1.vieta pēc grupu turnīra(Lielbritānija) tika uzreiz. Tad 2.vieta(Koreja) un 3.vieta(Japāna) izspēlēja otro ceļazīmi savstarpēji. Tur uzvarēja Japāna. PAr 3.vietu uz Pekinu mēs spēlējām ar Koreju. Kaut mēs slikti iesākām ar 3 zaudētiem punktiem,tomēr mazā barjera jau bija tā,ka tādēļ,ka mēs bijām zemāk grupā nekā Koreja,Korejai bija pēdējā akmens tiesības 1 endā(spēles daļā),kas ir priekšrocība.Tad sekoja 3 zaudētie punkti un grūtības noķert visu maču.

Takā jā. Frīstaila slēpošanā laikam mums nav neviens uz ko cerēt, ja nekļūdos, kas nav arī pārsteidzoši, zinot, ka tas sporta veids ir ļoti nepopulārs pie mums, kaut iespējas ar entuziasmu,fanātismu ir, ja trenējas citur.(kā Igaunijai slavenā Kelly Sildaru,kas dabūja medaļu tur Igaunijas Pekinā. Igaunijā arī tas sporta veids ir ļoti nepopulārs.)

Tāpat arī tak Haralds Silovs startēja ātrslidošanā,jo arī ātrslidošana ir ļoti nepopulāra,šodien gandrīz neiespējama pie mums(cerams, nākotnē būs iespēja ), jo nav lielā ātrslidošanas trase pie mums.

Vēl pie reizes var pieminēt,ka mazas cerības varbūt snovborda krosā(tur kur 4 dalībnieki brauc pa trasi vienā laikā un 2 tiek nākamajā kārtā) ir redzēt Drew Powell, kurš ir austrālis ar latviešu saknēm, takā viņš var droši pārstāvēt Latviju. Viņš startē arī pasaules kausos,bet ir ļoti bieži pa pēdējām vietām,izkrīt pirmajā kārtā. Nebūs viegli, bez mazas cerības arī viņam. Redzēs kā šosezon viņam ies.

Ziemeļu divcīņā gan nebūs jaunais Markuss Vinogradovs, kurš startēja Pekinā. Viņš šogad beidza karjeru, laikam saprotot ,ka potenciāls nav.

Takā jā. Ja viss normāli notiek, tad iespējas ir aizvest lielāko delegāciju, kas mums ir bijusi Ziemas Olimpiskajās spēlēs.

     [+] [-]

, 2024-08-13 00:53, pirms mēneša
Vieglatlētiku skatoties, PB tur bija strīpām, Mondo ieskaitot - tas tā, ja "tuvu PB" ir izcils starts. LA ceru tikai uz R.K. Lasmani, cerams, turpinās studēt un trenēsies par USA naudu. Varbūt vēl kāds veiksminieks uzrodas, jeb mecenāts šeit pat Latvijā. Nezinu cik Zēbolds vecs, bet tiekot USA, tur varētu normāli trenēt akrobātiku.
Zinu, rīt funkcionāri sēdīsies pie galda un plēsīsies par budžeta santīmiem. Kāds gribēs jaunu halli, kuru uzturēt būs problemātiski...
Vienīgais pozitīvais ko redzu tajās hallēs, ka trenē bērnus basketbolā, turklāt bez maksas. Ir arī āra laukumi un ko es tur redzu, nav optimistiski. Viņi māk uzmest pa stīpu, pārējais viss ir nīkulīgs. Ja treniņos attīstītu lokanību, veiklību, spēku un 1/3 tikai atvēlētu bumbai...., nebūtu kas trenējas. Tas vēl par populāro basketbolu runājot. Ne velti, tāpat kā futenē, sētas komandās spēlē 3-4 nēģeri.
Vispār tā būs nākotnē atsevišķa tēma kā agresīvākie un mērķtiecīgākie cittautieši izstums no aprites vietējos, tieši sākot no bērnu un jaunatnes sporta. Francijā tas jau ir par 90%, Vācijā it sevišķi futbolā, ir pārejas līmenī. 2030. PK vācieši jau būs minoritāte un varbūt spēlēs labāk.

Aizmuldējos nost no ceļa. Tātad, bērni un jaunieši, iesākot sportot, visi atrodas 0 līmenī, veselības grupā. Skautiem jāatlasa talantīgākie un jāsūta uz sporta skolu ar pilnu pansiju. Murjāņi, ja tādi vēl pastāv. Skolā bonus sistēma un nederīgo izmešana. Tad gala produktu varēs sūtīt OS. Un nebūs kuriozi ar klibiem un beigtiem zirgiem. OS vairs nav entuziastu pasākums. Apakšā ir liela nauda un liela politika. Citi to var izrakt, mums nav kur. Es visu noreducētu pašmāju politiķu līmenī - mums jābūt priekšā Igaunijai un jāmēģina tuvoties Lietuvai. Tā medaļa jau jāsāk kaldināt rīt, atbalstam jābūt ar progresu un regresu līdz ar KpD un ar atskaiti 6-12 mēn., attiecīgi tiek finansēti arī federāciju funkcionāri. Sportā nav vietas liberālismam un demokrātijai, tāpat kā armijā, to sauc par patvaļu un komandas nepildīšanu.

     [+] [-]

, 2024-08-13 01:06, pirms mēneša
Pippo77 rakstīja: Apakšā ir liela nauda un liela politika. Citi to var izrakt, mums nav kur.
Kāda liela nauda un liela politika

Pakistānim vispār naudas maz bija!(šķēpmešana)

Visu izšķir konkurence un mentāla sagatavotība ne tikai sportistiem, bet arī treneriem(cilvēkiem, kas ir apkārt)!!

Daudzas valstis var izrakt konkurenci, bet Latvijā ar dzimstību švaki un daudzi izvēlas komandu sporta veidus!

Nevari piespiest izvēlēties sporta veidus, kur cilvēks nevarēs tirgū nopelnīt, bet viss būs atkarīgs- cik valsts piedotēs!

     [+] [-]

, 2024-08-13 10:34, pirms mēneša
Karlo rakstīja: Tas, ka vislielākā šo spēļu vilšanās bija basīša 3x3 sniegums abās finālspēlēs, ir saprotams, taču to, kā izgāzās absolūtie favorīti pludmales voļļukā Samoilovs ar Šmēdiņu Rio spēlēs, pat šī gada 3x3 džeki nevarēja pārspēt… Divas tukšās olimpiādes tagad, taču bija arī veiksmīgas epizodes, piem., Toms Skujiņš.
Interesanti, vai tas 1000 ideju pavēlnieks un to neprasmīgais pielietotājs un fiasko Feldmanis saglabās 3x3 trenera amatu?🤔
Labāk pievērsies kam citam, nevis komentē sportu, citādi jau pēc galīga muļķīša...

     [+] [-]

, 2024-08-13 11:01, pirms mēneša
Dažiem vajadzētu pievienoties Paraolimpiešiem ar tādiem rezultātiem, bet tur vēl būtu jātiek...
Kāda jēga sponsorēt ekskursantus?
Rezultātu starpība tāda, kā mani ar sporta pagātni paņemtu uz 100m sprintu un es atpaliktu 4 sekundes un teiktu: ''Atdevu sevi visu, noskriet 14 sekundēs man ir daudz''

     [+] [-]

, 2024-08-13 11:45, pirms mēneša
datmons rakstīja: Kāda liela nauda un liela politika

Pakistānim vispār naudas maz bija!(šķēpmešana)


Visu izšķir konkurence un mentāla sagatavotība ne tikai sportistiem, bet arī treneriem(cilvēkiem, kas ir apkārt)!!

Daudzas valstis var izrakt konkurenci, bet Latvijā ar dzimstību švaki un daudzi izvēlas komandu sporta veidus!

Nevari piespiest izvēlēties sporta veidus, kur cilvēks nevarēs tirgū nopelnīt, bet viss būs atkarīgs- cik valsts piedotēs!
Par politiku neturpināšanu
Pieņemu, ka pakistānim bija maz naudas, bet tā visa tika viņam vienam. Mums dalībnieku daudz, turklāt mājās palika kandidāti tā kā konkurence netrūka un nav nemaz jārok, naudu gan nevar izrakt tādā apmērā, lai katram būtu manēža, treneris, apkalpojošais personāls un pilna pansija.
Domāju, ka pārdesmit olimpiešiem arī mēs varam visu nodrošināt, bet jāmeklē tas tīrradnis no bērnu aktivitātēm un apzināti jāvirza uz panākumiem. Savādāk jāiztiek ar viduvējībām.

     [+] [-]

, 2024-08-13 12:01, pirms mēneša
Pippo77 rakstīja: Par politiku neturpināšanu
Pieņemu, ka pakistānim bija maz naudas, bet tā visa tika viņam vienam. Mums dalībnieku daudz, turklāt mājās palika kandidāti tā kā konkurence netrūka un nav nemaz jārok, naudu gan nevar izrakt tādā apmērā, lai katram būtu manēža, treneris, apkalpojošais personāls un pilna pansija.
Domāju, ka pārdesmit olimpiešiem arī mēs varam visu nodrošināt, bet jāmeklē tas tīrradnis no bērnu aktivitātēm un apzināti jāvirza uz panākumiem. Savādāk jāiztiek ar viduvējībām.
Protams, ka tie tīrradņi ir jāmeklē, bet nav obligāti viņi ir jāapber ar naudu!
Jābūt cilvēkam ar mērķi- izcīnīt medaļu vai uzvarēt OS- manuprāt izcilākais piemērs- Štrombergs(tad tā apbēršana notiks automātiski)!

Pagaidām izskatās, ka sportistiem pietiek ar naudu(runājot par OS), bet mentāli tādus līderus arī nevar atrast, kas izcīnīs tās medaļas!

Praktiski visi līderi atrodami komandu sporta veidos!(nav arī ko pārmest, jo tur viņu stāvoklis nav atkarīgs no viena OS starta)

     [+] [-]

, 2024-08-13 12:06, pirms mēneša
Tādi līderi, kas grib visus augstākos sasniegumus un grib lielu naudu ir komandu sporta veidos(ar dažiem izņēmumiem), bet citiem pietiek ar to, kas ir(patiesībā jocīgi, ja tā var runāt par augsta līmeņa sportistiem)

     [+] [-]

, 2024-08-13 12:26, pirms mēneša
Vispār jau OS- katra valsts izvēlas savu nišus sporta veidus un spiež uz tiem, bet vai kāds var pateikt uz kuru sporta veidu un disciplīnu- spieda Latvija?
Nebija neviena sporta veida, kur Latvijai būtu kāds pārsvars(skaitliskā ziņā) vai varētu teikt, ka būtu kādi favorīti!

Tādas Uzbekistānas, Gruzijas spiež uz saviem nišas sporta veidiem!
Lielās valstis spiež uz masveidību!

     [+] [-]

, 2024-08-13 12:30, pirms mēneša
Manuprāt 2016, 2024 OS izpalika pārsteiguma medaļu momenti
(riteņbraukšana, kārtlēkšana bija, bet tur daudz nopietnāka konkurence, ja tas būtu kāds skaitliski mazāks sporta veids, tad tā būtu medaļa!

     [+] [-]

, 2024-08-13 12:33, pirms mēneša
Tā kā sportistam jābūt mentāli ļoti spēcīgam( ir grūti, ja nav tik liela konkurence vai neesi no mazotnes bijis labākais) vai arī jābūt šim pārsteiguma momentam(arī sportistiem jābūt gataviem)!
1 2 39 komentāri