Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Švecova treneris: "Reālistisks mērķis ir desmitnieks. Bet - brīnumi jau notiek, ne?"

Rolands Eliņš

Švecova treneris: "Reālistisks mērķis ir desmitnieks. Bet - brīnumi jau notiek, ne?"
Pāvels Švecovs un Mihails Jefromenko. Foto: Romāns Kokšarovs/LOK

Mihails Jefremenko, Latvijas Modernās pieccīņas federācijas galvenais treneris, pēc sava audzēķna Pāvela Švecova iekļūšanas Parīzes olimpisko spēļu finālsacensībās Latvijas medijiem niansētāk pastāstīja par šodienas startu un ieskicēja, ar ko līdzjutējiem rēķināties un sagaidīt rītdienas finālsacensībās.

"Izdarīts tas, kas bija jāizdara," sacīja Mihails Jefromenko. "Skriešana mums tomēr joprojām nav atrisināts jautājums, rezultāti bija blīvi, tāpēc man bija bail, ka Pāvelam neizdosies izturēt tempu. Taču šoreiz tieši šaušana nebija laba. Viņš teica, ka skatītāji aiz mērķiem atstājuši iespaidu un patraucējuši. Citās sacensībās tā nav, tikai šeit olimpiskajās spēlēs. Bet tas nav attaisnojums, tikai skaidrojums - mēs esam profesionāļi, mums jābūt gataviem pielāgoties."

Kā galveno uzdevumu nākamajām 24 stundām treneris nosauca atjaunošanos pēc šodienas starta: "Tagad darīsim visu, lai atgūtu spēkus, un tad rītdien ar svaigām emocijām jāiet uz priekšu."

Jefromenko norādīja, ka, lai gan netika gūti soda punkti, Švecovam jāšanā viss ideāli nav sanācis: "Taču galvenais ir punkti, jā. Viņam bija labs zirgs, bet nu es kopumā nevaru neko sliktu pateikt par zirgiem. Šeit ir fantastiski zirgi. Rītdien zirgu sastāvs tiks mainīts, jā, tā ka par to vēl nezinām. Taču mums būs nedaudz vairāk laika atjaunoties, jo bijām A grupā."

Jefromenko, kurš pats ir pieredzējis paukotājs, pauda savas šaubas par Švecova vienīgo šodien aizvadīto paukošanas cīņu. Švecovs bija acīmredzami neapmierināts par Francijas sportistam piešķirto trāpījumu, un Jefromenko piekrita, ka arī viņam tas licies nedaudz dīvaini. "Ko tas būtu devis? Uzvara būtu devusi divas sekundes handikapa, un pirmā vieta - četras. Ja viņš būtu uzvarējis šodien abās cīņās, būtu ieguvis sešas sekundes. Tas būtu vērtīgi, jā."

"Paukošana gan arī vakar sākumā neizdevās, gan tehniski, gan psiholoģiski," sacīja treneris. "Baigi slikts bija sākums. Taču izdevās samainīt lietas, un tagad varam būt ļoti apmierināti ar paveikto."

Tāpat Jefromenko uzsvēra, ka visu laiku tiek strādāts pie skriešanas rezultātu uzlabošanas, taču to ir grūti paveikt, jo sacensību formāts bieži mainās: "Iepriekš pirms skriešanas bija pilna diena sagatavoties, tagad uzreiz pēc peldēšanas jāiet skriet. Tāpēc es viņam teicu, lai peldēšanā pietaupās nedaudz, labāk lai koncentrējas tam, ka būs jāskrien. Labi, viņš tādēļ zaudēja divas sekundes peldējumā, taču bija drošāk skriešanā, kas mums joprojām ir problēma."

Trenerim tika vaicāts, ar ko līdzjutējiem tā reālistiski vajadzētu rēķināties rītdienas finālā, lai nesanāk tā, ka priekšlaikus tiek sabūvētas sapņu pilis par Latvijas pēdējo Parīzes spēlēs palikušo sportistu.

"Tā reāli? Desmitnieks," sacīja Jefromenko. "Nu tā reāli. Taču - brīnumi notiek, vai ne? Es redzu, ka Pāvels var paskriet, viņš pats man arī to teica. Taču tur ir psiholoģiska problēma. Viņam liekas, ka pēc 100 metriem vairs spēku nav, kā lai tad sašauj. Tāpēc pirms šaušanas viņš ekonomē spēkus. Bet finālā būs interesanti, viss kas var notikt."
Modernās pieccīņas fināls vīriešu sacensībās paredzēts sestdien, plkst. 18.30 pēc Latvijas laika.

Sportacentrs.com no Parīzes

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!