Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Čakšs: "Tā ir sporta nežēlīgā puse: tev ir trīs metieni, un tu nevari parādīt, ko spēj"

Rolands Eliņš

Čakšs: "Tā ir sporta nežēlīgā puse: tev ir trīs metieni, un tu nevari parādīt, ko spēj"
Gatis Čakšs. Foto: Edijs Pālens/LETA/LOK

Latvijas šķēpmetējs Gatis Čakšs šodien Parīzes olimpiskajās spēlēs palika bez rezultāta. Sarunā ar Latvijas medijiem viņš atzina, ka visi trīs metieni nav izdevušies, tāpēc viņš apzināti pārkāpis līniju, ko tagad nožēlojot. Čakšs izteicās, ka juties gatavs ļoti labam rezultātam un ka nespēj izskaidrot, kāpēc tas nav izdevies, taču problēma acīmredzot bijusi pašam galvā.

"Vispār žēl, ka visi trīs palika neieskaitīti. Tie metieni bija briesmīgi, bet negribēju, ka man paliek visi neieskaitīti," sacīja Gatis Čakšs. "Varbūt tajā mirklī satraukuma vai kā cita dēļ nepadomāju, jo skaidrs, ka man nelikās, ka tie metieni būtu īpaši labi. Nu jā, tā diemžēl es arī pabeidzu bez rezultāta."

"Treneris teica, ka pirmajā metienā biju sasprindzis, bet nākamajos divos izskatījos kā nomiris," sacīja Čakšs. "Bet jau atkal - iesildoties metu labi, lidoja labi, viss bija labi, bet tas pirmais metiens ir tik briesmīgs. Varbūt labāk būtu pat viņu nemest. Atkal pārkritu pāri, iesitu muguru, un uzreiz galvā parādās domas, sak, tā, kas te tagad notika, aiziet, saņemies! Tad gaidi atkal savu kārtu, atkārto to pašu un tad tas satraukumiņš vēl vairāk uzsit. Skaidrs, ka es to negaidīju. Negatavojos, ka man būs tik slikti rezultāti. Gatavojos kaut kam citam."

"Atliek teikt, ka lielākā problēma ir galvā, jā, jo fiziski man nebija pilnīgi nekādu problēmu," no paškritikas nevairījās Čakšs. "Jā, nu pēdējā metienā bija nedaudz, jo sabijos, ka atkal plīsīs cirksnis. Jau otrajā metienā jutu, ka man tur cirksnī kaut kas ir. Nespēju izskaidrot, no kā tas radās, varbūt esam pārstaigājušies, jo, lai aizietu līdz sektoram, bija gandrīz pilns aplis jāapiet ar naglenēm. Bet problēma noteikti ir galvā, arī pieredzē."

"Arī iepriekšējās dienās fiziski jutos lieliski, viss bija kārtībā," viņš atbildēja uz jautājumu par fizisko sagatavotību un treniņiem Parīzē. "Kāds, kurš nezina mani, varbūt teiks citādi, teiks, ka esmu nīkulis, bet es zinu, ka biju ļoti labā sportiskajā formā. Man patika, kā es biju sagatavojies Parīzēs spēlēm, patiešām viss bija paveikts profesionāli un augstā līmenī, man nekas netraucēja, pilnīgi nekas. Taču te parādās sporta nežēlīgā puse - tev iedod trīs metienus un tu nevari nevienam parādīt to, ko vari izdarīt. "

"Treneris noteikti piedāvās savu skaidrojumu un iesim uz priekšu, turpināsim mūsu iesākto foršo darbu. Es patiešām nesatraucos, jo zinu, ka šis rezultāts ir slikts, iespējams, ka citi to saredz kā vēl sliktāku, bet es nesatraucos, jo man tas nebūtu neko mainījis," skaidroja Čakšs. "Ja es būtu palicis 13. vietā, tas būtu tikpat slikti kā 32. vieta. Jāturpina trenēties ar pareizo domāšanu, un domāju, ka atrisināsim šo lietu. Arī šosezon jau vēl būs sacensības, domāju, ka vēl savu sezonas rezultātu uzlabošu."

Čakša personīgais rekords ir 87.57m, kamēr šosezon viņš aizmetis 82.11m. Lai šodien iekļūtu finālā, bija jāmet 83m tālumā.

Latvijas šķēpmetējiem šī bija neveiksmīga diena, jo, kamēr Čakšs B grupā netika pie rezultāta, A grupā savainojumu metiena brīdī guva Patriks Gailums. Čakšs sacīja, ka nemaz nezina, kāda tagad ir situācija ar Patriku: "Sekojām rezultātiem, un pirmās domas, skatoties A grupas metienus, bija par to, ka būs jāmet ļoti tālu, jo konkurence ir milzīga. Un tad tieši Patrika metienu parādīja... Uzreiz arī tāda stulba sajūta man pašam, ka viņam traki. Tas ir vēl nežēlīgāk. Es trešajā metienā sabijos no savas kājas, jā, bet tikpat labi ar mani varēja notikt tāpat. Varbūt būtu sametis tos 80m, bet varbūt būtu cirksnis plīsis un atkal būtu jāsaka sportam "uz redzēšanos" šogad. Saprotu, ka tās ir OS un ka tajās jāiet uz pilnu banku, bet nu es vēlos arī izbaudīt sportu un saglabāt veselību, skatīties, ko man sniegs nākotne."

"Novēlu Patrikam, lai viņam viss būtu labi, bet, ja reiz viņam ir šāda lieta, tad droši vien sezona beigusies," Čakšs sacīja. "Es vēl vēlos turpināt iesākto darbu, iet uz priekšu un parādīt kaut ko nākamgad Tokijā PČ, varbūt medaļu (pasmejas). Jā, nu šādi mērķi ir jāsaka sev. Visi var smieties par to, bet tas ir sev jāsaka, un uz to es arī eju."

Noslēdzoties sarunai ar medijiem, Čakšs savu noskaņojumu sasummēja pēdējā jautājumā Latvijas izlases personālam: "Vai nevaru tagad uzmest vēl vienu metienu? Vai tiešām viss?"

Sportacentrs.com no Parīzes

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!

1 2 44 komentāri

  +4 [+] [-]

, 2024-08-06 16:08, pirms mēneša
Sporta nežēlīgā puse?
Ko lai ukraiņi šobrīd saka?

 +10 [+] [-]

, 2024-08-06 16:19, pirms mēneša
KO tu tur muldi Gati.. uzņemies atbildību sakot ka neesi gatavs šai OS, nevis čīksti par sporta nežēlīgo pusi..

 +14 [+] [-]

, 2024-08-06 16:25, pirms mēneša
zaxx rakstīja: KO tu tur muldi Gati.. uzņemies atbildību sakot ka neesi gatavs šai OS, nevis čīksti par sporta nežēlīgo pusi..
tā jau ir tā nežēlīgā puse: viduvējie un švakie sportisti visu laiku cer - ja nu šoreiz sakrīt viss un izdodas uzmest mūža metienu...
labi sportisti sacensībās tomēr uzmet savu spēju robežās... un uzvar...

  +9 [+] [-]

, 2024-08-06 16:25, pirms mēneša
Ko Tu tur vispār meklē.... tad roc grāvjus un būs kāda jēga...

  +2 [+] [-]

, 2024-08-06 16:27, pirms mēneša
būtu izcēlis blēķi , pēc karjeras beigām kad nauda nebūs varētu lombardā nodot , tagad kod pirkstos !
Slēpts komentārs: zuzu

  +7 [+] [-]

, 2024-08-06 16:37, pirms mēneša
Taupās atrodoties OS.... kam tad vēl taupīties? Komercmačiem?

  +3 [+] [-]

, 2024-08-06 16:39, pirms mēneša
zuzu rakstīja: Da labi. Varbūt vienreiz pietiek visus knābt nost. Jeibogu attieksme visiem komentētājiem kā psrrs-ā - neesi vismaz trīniekā, prom, nāks nākamais. Bet mums vispār ir tik daudz to gribošo un varošo? Vai tiešām kādam liekas , ka kāds brauc speciāli zaudēt vai izklaidēties? Visi dara ko var un prot. Tāds ir tas lielais sports - pirmais var būt tikai viens, pārējie tikai viņa fons . Diez vai ir vēl kāda tauta kas tik nežēlīgi knābā un nievā paši savējos .
Kāds vēl te trijnieks? Speciāli kāpa virsū līnijai, lai nebūtu rezultāts. Uzmestu savu spēju robežās viss būtu ok.

  +3 [+] [-]

, 2024-08-06 16:47, pirms mēneša
Ja tavs personīgais rekords ir aiz 87m,tad 82-83 ir jāmet vienmēr..tā būtu jābūt.. nu labi,laika apstākļi..visādi citādi, tās ir tikai stulbas atrunas..vienā gan ir taisnība...vai tu 13,vai 32 nav nekādas starpibas

  +6 [+] [-]

, 2024-08-06 17:05, pirms mēneša
ekskursantu skaits vairojas,šamējam ar vēl tik paspēt uz Disnejlendu,tad varēs teikt,ka brauciens izdevies.)
Slēpts komentārs: krokodilumednieks

  -1 [+] [-]

, 2024-08-06 17:35, pirms mēneša
varenais_eksperts rakstīja: Kāds vēl te trijnieks? Speciāli kāpa virsū līnijai, lai nebūtu rezultāts. Uzmestu savu spēju robežās viss būtu ok.
Un kas būtu mainījies ja nekāptu virsū līnijai ? Kurš tad spēj pateikt kad kam ir tās spēju robežas? Tu spēj?

  -1 [+] [-]

, 2024-08-06 17:39, pirms mēneša
vienkārši LOK grib sakomplektēt pēc iespējas lielāku komandu, lai nedomātu , ka LV sports grimst bezdibenī tāpat kā LV valsts. šeit arī ir vietā tūristi ar dubultpilsonībām. gan jau nākošajās spēlēs nāks klāt vēl kādi no Īrijas utt.

  +3 [+] [-]

, 2024-08-06 17:49, pirms mēneša
Ko raudi? Tu tak pieraadiji ko spēj

  +2 [+] [-]

, 2024-08-06 18:03, pirms mēneša
..tu nīkuli vnk nespēj..

  +1 [+] [-]

, 2024-08-06 18:04, pirms mēneša
zuzu rakstīja: Un kas būtu mainījies ja nekāptu virsū līnijai ? Kurš tad spēj pateikt kad kam ir tās spēju robežas? Tu spēj?
Cilvēka personīgais rekords 87.57m, kamēr šosezon viņš aizmetis 82.11m. OS ir nozīmīgākais starts uz kuru teorētiski jābūt top formā, tad nu vismaz season best būtu jāsasniedz, ne?

  +1 [+] [-]

, 2024-08-06 18:12, pirms mēneša
...čakšu aiz rokas turēja,tāpēc nespēja

  +1 [+] [-]

, 2024-08-06 18:35, pirms mēneša
iegūsti pieredzi sēžot mājā pie televizora --ja nav rezultātu , nebrauc uz olimpiādi !

  +2 [+] [-]

, 2024-08-06 18:55, pirms mēneša
Pirmajā brīdī arī biju kritiski noskaņots par Čakša sniegumu. Taču tagad sapratu, ka pie tā galvenokārt ir vainojami organizatori - kā vispār var ienākt prātā likt šķēpmetējiem iet tik tālu, gandrīz pilnu apli līdz sektoram?! Iet naglenēs?!

  +1 [+] [-]

, 2024-08-06 19:35, pirms mēneša
Damokla_zobens_23 rakstīja: Pirmajā brīdī arī biju kritiski noskaņots par Čakša sniegumu. Taču tagad sapratu, ka pie tā galvenokārt ir vainojami organizatori - kā vispār var ienākt prātā likt šķēpmetējiem iet tik tālu, gandrīz pilnu apli līdz sektoram?! Iet naglenēs?!
bet visi dalībnieki jau gāja, ne? jeb tikai latviešiem šāda liksta...

  -1 [+] [-]

, 2024-08-06 19:36, pirms mēneša
varenais_eksperts rakstīja: Cilvēka personīgais rekords 87.57m, kamēr šosezon viņš aizmetis 82.11m. OS ir nozīmīgākais starts uz kuru teorētiski jābūt top formā, tad nu vismaz season best būtu jāsasniedz, ne?
Ja dzīvē notiktu tā kā tu raksti, nekādus mačus rīkot vispār nevajadzētu - izrēķinam kurš kādu sezonas bestu var sasniegt un sadalam vietas.

  -1 [+] [-]

, 2024-08-06 19:37, pirms mēneša
Paspēj sevi Venyspils kausos alkoholiķi!!!

  +5 [+] [-]

, 2024-08-06 19:45, pirms mēneša
Baigi trausls cilvēks, ja naglenēs apejot apkārt stadionam saplīst cirksnis.

     [+] [-]

, 2024-08-06 21:13, pirms mēneša
Vajadzēja dzimumu pamainīt, tad varbūt sanāktu tikt dāmu finālā.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-06 22:14, pirms mēneša
Vai tiešām spēj? Šodien stadionā redzētais par daiļrunātāju - nespējnieku. Ja nu vienīgi komercmačos, tur jau gan...

  +1 [+] [-]

, 2024-08-06 22:14, pirms mēneša
zuzu rakstīja: Ja dzīvē notiktu tā kā tu raksti, nekādus mačus rīkot vispār nevajadzētu - izrēķinam kurš kādu sezonas bestu var sasniegt un sadalam vietas.
Tas ir tikai etalons vārdu salikumam "labs starts". No jebkura sportista gaidītu labu startu sacensībām, kurām ir pakārtoti 4 gadi. Visi saprot, ka var būt dažādi apstākļi, bet mest >15m zem sava rekorda nav normāls starts.

  -1 [+] [-]

, 2024-08-06 22:16, pirms mēneša
Tāds pats 0 kā Anda.

  -2 [+] [-]

, 2024-08-06 22:19, pirms mēneša
Godīgi sakot par ko mēs esam kļuvuši? sporta funkcionāri visu nolaiduši pa reni, un mums ir jāpriecājas par jebkuru kas aizbrauc uz olimpiskajam? Ar tādu domāšanu mēs vienmēr visur būsim lūzeri un tas nav pareizi, ir jāsāk beidzot likt mērķi, un jāprasa atbildība gan no sportistiem gan no treneriem. Ja mums jau kuro olimpiādi ir fiasko šķepa mešanā, tad manuprāt ir jāatkāpjas gan treneriem gan federācijas cilvēkiem. Tieši tas pats ir citos sporta veidos, piemēram kāda jēga no peldētāja kas atpaliek no lidera 8sekundes, uz pars simts metru? Var priecāties par tiem kas cinās vismaz par top 10, vai ir tuvu tam, parejie ir tūristi, un naudas terētaji, sabiedrībai no tā ieguvums ir 0

  +1 [+] [-]

, 2024-08-06 22:59, pirms mēneša
Normāls vecis nekāptu uz līnijas, ja mestu sieviešu tālumus... No sevis jau neaizbēgs, Gati...
Jāmeklē darbs, nav ko sēdēt uz valsts kakla...

  -1 [+] [-]

, 2024-08-06 23:13, pirms mēneša
zuzu rakstīja: Un kas būtu mainījies ja nekāptu virsū līnijai ? Kurš tad spēj pateikt kad kam ir tās spēju robežas? Tu spēj?
Šķēpmetēji tak visu laiku iezīmē savas spēu robežas, cik met treniņos, cik iesildoties... To tad arī normāls cilvēks pieņem par minumumu...
Sačos būs tālāk...
Bet nē, redz mūsējiem tālākie metieni ir tad, kad neviens tā nopietni neskatās un nemēra..

  -1 [+] [-]

, 2024-08-06 23:32, pirms mēneša
aivo50 rakstīja: Ja tavs personīgais rekords ir aiz 87m,tad 82-83 ir jāmet vienmēr..tā būtu jābūt.. nu labi,laika apstākļi..visādi citādi, tās ir tikai stulbas atrunas..vienā gan ir taisnība...vai tu 13,vai 32 nav nekādas starpibas
Johanas Vetteram pb ir 97m, bet viņš nav metis pāri 90 jau 4 gadus? kas tev vienmēr?

     [+] [-]

, 2024-08-07 00:17, pirms mēneša
Melo90 rakstīja: Johanas Vetteram pb ir 97m, bet viņš nav metis pāri 90 jau 4 gadus? kas tev vienmēr?
mest pāri 90 nav tas pats, kas mest pāri 70 vai 80

     [+] [-]

, 2024-08-07 07:12, pirms mēneša
fagcentrs rakstīja: Vajadzēja dzimumu pamainīt, tad varbūt sanāktu tikt dāmu finālā.
Netiktu,tur arī netiek bez rezultāta!

  +1 [+] [-]

, 2024-08-07 07:18, pirms mēneša
ja tu esi atbraucis "sagatavojies un superīgā formā", tsd uzmest trīs X tomēr parāda, ka sagatavojies esi īpaši sūdīgi.

un šķēpmetējiem tā kaite ir jau no Pekinas vai Londonas spēlēm, kad vasiļevski un kovali sētas mačos met 85+, bet nonākot OS, tālāk par 75 nespēj aizsniegt. žēl, ka jaunās paaudzes gatavojot, nav izdevies novērst vecās kļūdas

     [+] [-]

, 2024-08-07 07:19, pirms mēneša
zuzu rakstīja: Da labi. Varbūt vienreiz pietiek visus knābt nost. Jeibogu attieksme visiem komentētājiem kā psrrs-ā - neesi vismaz trīniekā, prom, nāks nākamais. Bet mums vispār ir tik daudz to gribošo un varošo? Vai tiešām kādam liekas , ka kāds brauc speciāli zaudēt vai izklaidēties? Visi dara ko var un prot. Tāds ir tas lielais sports - pirmais var būt tikai viens, pārējie tikai viņa fons . Diez vai ir vēl kāda tauta kas tik nežēlīgi knābā un nievā paši savējos .
Vai tev grūti vai neproti nevienu citu valodu, lai izlasītu ārzemju presi? Ne tā vien knābā! Vairāki gadījumi ir ar pat letālām beigām. Saņemies un palasi, un sapratīsi cik mēs maigi neidevušos startus nosodām!
1 2 44 komentāri