Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Gailums: "Ja būtu pavisam traki ar ceļgalu, tad jau te apkārt nelēkātu"

Rolands Eliņš

Gailums: "Ja būtu pavisam traki ar ceļgalu, tad jau te apkārt nelēkātu"
Patriks Gailums. Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas šķēpmetējs Patriks Gailums, neskatoties uz ceļgala traumu, ko guva trešā metiena laikā, pēc sava starta pienāca aprunāties ar Latvijas medijiem un pastāstīja, ka vēl nezina, cik nopietns ir gūtais savainojums.

"Cik smagi ir ar celi? To mēs vēl redzēsim. Nē, nu ja būtu pavisam traki, tad es te tagad nelēkātu apkārt," Patriks Gailums atrada spēku pasmaidīt. "Tā ka dzīvotājs būšu."

"Kas īsti notika? Pat nezinu. Ieliku kāju blokā pēdējā un kaut kāds pukšķītis tur bija," sacīja Gailums. "Šobrīd grūti kaut ko vairāk pastāstīt, kas tur var būt un kas nevar būt. Tādu milzīgu sāpju nav, vienkārši jūtu, ka kaut kas nav kārtībā. Arī tagad - tāda maza sāpīte ir, bet nav tā, ka jākrīt no kājām."

Gailums pēc iziešanas cauri mikszonai devās uz medicīniskajām pārbaudēm. Viņš pasmējās, ka viņš būs labās rokās Latvijas izlases personālā.

Par savu vienīgo ieskaitīto metienu Gailums izteicās šādi: "Pirmo metienu nedaudz pārskrēju pāri, tad nu otrajā paņēmām nedaudz atpakaļ ieskrējienu. Otrais metiens jau solījās tāds puslīdz, taču es viņu ļoti īsu uztaisīju, nu, no tehniskā viedokļa, tāpēc viņš man "nosprāga" gaisā beigās. Tad pēdējais metiens laikam jau bija nedaudz tālāks."

Viņa trešajā metienā šķēps piezemējās ap 81-82 metriem, ar ko gan iekļūšanai finālā tāpat varētu nepietikt. "Izvilku nedaudz garāku, kā jau ar treneri bijām sarunājuši," sacīja Gailums. "Taču atkal - uz to pēdējo saņemies, kājas ir relatīvi svaigas, un tas celiņš ir patiešām ātrs, tas nes tevi uz priekšu. Tad nu arī bez tā ceļgala gan jau tāpat būtu pārlidojis pāri. Bet nu, lai varētu precīzi pateikt, jāskatās video. Bet domāju, ka arī tāpat būtu uzkritis uz līnijas, arī tad, ja ar celi viss būtu kārtībā. Protams, būtu skaisti tad olimpiskajās spēlēs ar 82m rezultātu atzīmēties, bet startētājs finālā es tāpat ar to nebūtu."

Gailums arī norādīja, ka pirms metieniem, kā ierasts, centies "dzīvot savā pasaulītē", arī pastaigājot uz rokām. "Labi vēl, ka kūleņus nemetu," viņš smaidīja. "Bet tas ir kā kuram - daži uzlādējas un uzvelkas no tā, ka citi met, es daru savu lietu."

Sportacentrs.com no Parīzes

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!

  -1 [+] [-]

, 2024-08-06 13:58, pirms mēneša
Uz Parīzi atvesti, vesels bars ar tūristiem.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-06 14:44, pirms mēneša
Jamals rakstīja: Uz Parīzi atvesti, vesels bars ar tūristiem.
labi, ka Tu tur neesi. tas nozīmē, ka Tev vēl līdz pat tam statusam augt un augt

     [+] [-]

, 2024-08-06 17:53, pirms mēneša
Čakša, tas esi tu?