Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Premjere Siliņa pārsteigta par Lazdiņa ievēlēšanu LOK prezidenta amatā

Agris Suveizda

Premjere Siliņa pārsteigta par Lazdiņa ievēlēšanu LOK prezidenta amatā
Evika Siliņa. Foto: F64

LETA. Ministru prezidente Evika Siliņa intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina, ka Raimonda Lazdiņa ievēlēšana Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatā viņai patiešām bijis pārsteigums.

Viņu pārsteidzis tas, ka sporta savienībai neizdevās vienoties par kādu jaunāku, uz caurskatāmību vairāk orientētu, ar sportu saistītu kandidātu. Siliņas ieskatā cilvēkiem, kuri lemj par sportu būtu jāmainās, jātransformējas, kā to pieprasa sabiedrība. "Tas tikai šobrīd vēl vairāk uzdos jautājumus, par kuriem mēs negribētu runāt, tā vietā, lai runātu par sportistu sasniegumiem," teica Siliņa, tomēr premjere tālāk šo domu neprecizēja.

Kā ziņots, LOK Ģenerālajā asamblejā otrdien par organizācijas prezidentu tika ievēlēts Lazdiņš. Latvijas Handbola federācijas (LHF) viceprezidents Lazdiņš, kuru jau izvirzīšanas laikā atbalstīja 16 sporta veidu federācijas, balsošanas pirmajā kārtā saņēma 61 no 107 balsīm.

Lazdiņš darbojas politiskās partijas "Platforma 21" vadībā, bet pēc ievēlēšanas LOK prezidenta amatā ir solījis pamest LHF viceprezidenta amatu un neturpināt darbu politiskajā partijā. "Platforma 21" ir pārpalikumi no Alda Gobzema savulaik veidotās partijas "Likums un kārtība", kas vēlāk pārtapa par "Katram un katrai". Šī partija nespēja iekļūt 14.Saeimā, taču ieguva pietiekami lielu vēlētāju atbalstu, lai saņemtu valsts finansējumu, kas šim politiskajam spēkam ir nepilni 190 000 eiro gadā.

Lazdiņš no 2023. gada bija LHF viceprezidents, kā arī LOK Izpildkomitejas loceklis. Pirms darba sporta nozarē viņš no 2017. gada novembra līdz 2023. gada decembrim strādāja AS "Gaso" par Gāzapgādes drošības departamenta vadītāju, bet pirms tam bija AS "Latvijas gāze" Ekspluatācijas un tehniskā departamenta Analītikas un risku novēršanas daļas vadītājs.

Lazdiņa vārds savulaik figurēja tā dēvētajā Rīgas lidostas telefonsarunu noklausīšanās lietā. Publiski par sarunu noklausīšanos kļuva zināms 2013. gadā, kad lidostas valde pieņēma lēmumu par lidostas Drošības departamenta vadītāja, kādreizējā premjera Aigara Kalvīša drošības jautājumu padomnieka Lazdiņa un divu viņa padoto atstādināšanu, jo Valsts drošības dienests (VDD) saistībā ar atklātajiem faktiem bija sācis kriminālprocesu. Toreiz trim lidostas darbiniekiem tika pārmests, ka viņi ar tehniskiem līdzekļiem gadiem ilgi esot izspiegojuši gan visus lidostas valdes locekļus, gan darbiniekus, tostarp visu departamentu vadītājus, gan uzņēmējus un pat tiesībsargājošo iestāžu darbiniekus, kuri strādā lidostā.

2015. gada vasarā VDD lūdza Rīgas rajona prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret 11 toreizējām lidostas amatpersonām un darbiniekiem saistībā ar nesankcionētu telefonsarunu noklausīšanos lidostā. Prokuratūra kriminālprocesu pret bijušo lidostas Drošības departamenta vadītāju Lazdiņu izbeidza.

Izmantotie resursi:
LTV raidījums "Rīta panorāma"
LETA

  -2 [+] [-]

, 2024-06-05 10:35, pirms 2 nedēļām
Īstā kura spriedīs par citiem...

  +4 [+] [-]

, 2024-06-05 10:46, pirms 2 nedēļām
Vara pār naudu ir vispār ir baigi foršā lieta.

  -1 [+] [-]

, 2024-06-05 11:05, pirms 2 nedēļām
zaxx rakstīja: Īstā kura spriedīs par citiem...
Tieši tā, blondā beibe, kas tā arī nekad tieši nav sniegusi skaidru atbildi vai tā ir viņa, kas redzama jautrajās filmiņās ar wudmeni. Taisnību teikt nav izdevīgi, bet melot nedrīkst, ka nesanāk tāpat kā gļorkai. Bet lazdiņš tiešām ir pārpratums, ja neskaita absolūto konformismu un spēju saost pa gabalu savu izdevīgumu. Būs tagad jauns miljonārs pēc amata beigām.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-05 11:31, pirms 2 nedēļām
Filmu zvaigzne nav apmierināta, ka plaša profila speciālists Reirs netika šajā siltajā beņķī.

     [+] [-]

, 2024-06-05 13:16, pirms 2 nedēļām
Dzimmiy rakstīja: Filmu zvaigzne nav apmierināta, ka plaša profila speciālists Reirs netika šajā siltajā beņķī.
Tev kaut mazākais pierādījums ir savām fantāzijām.

  +2 [+] [-]

, 2024-06-05 13:46, pirms 2 nedēļām
Es esmu pārsteigts par Siliņas ievēlēšanu amatā. p.s. no vārda "sile".

  +3 [+] [-]

, 2024-06-05 13:58, pirms 2 nedēļām
Topiks par korumpētu, kriminālu tipu kurš ar acīmredzamu mahināciju palīdzību nonācis ļoti ietekmīgā un respektablā amatā, bet tā vietā vidējais SC komentētājs labāk izvēlas izgāzt savu sieviešu nīdēja / ķepā sitošā inceļa žulti. Stilīgi.

  -1 [+] [-]

, 2024-06-05 14:01, pirms 2 nedēļām
interesanti ar to +un - likšanu kritizēt nevar

  +4 [+] [-]

, 2024-06-05 14:03, pirms 2 nedēļām
"Aigara Kalvīša drošības jautājumu padomnieka Lazdiņa" un visa tā sāga ap telefonsarunu noklausīšanos - vairāk nekas par Lazdiņu arī nav jāzina. Tādās iestādēs kā LOK, SOK utml. godīgu cilvēku, acīmredzot, nav vispār.

  -2 [+] [-]

, 2024-06-05 14:14, pirms 2 nedēļām
Es gan nezinu, manuprat skaistaka sieviete kas mums bijusi vadosajos amatos, eleganta, ar labu izrunu, ja es butu milfhunters, vina butu pirma mana saraksta!

  -1 [+] [-]

, 2024-06-05 14:17, pirms 2 nedēļām
coffijs rakstīja: Tev kaut mazākais pierādījums ir savām fantāzijām.
...kāds tev vajadzigs pierādijums??? tad iemācies ciparus atpazīt..nu paprasi mammai lai pastāsta tev cik balsis reirs saņēma...

     [+] [-]

, 2024-06-05 16:38, pirms 2 nedēļām
Azis par dārsniek.