Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilova: "Mums jautāja: bet kur pazuda Krievijas sportistes?"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Samoilova: "Mums jautāja: bet kur pazuda Krievijas sportistes?"
Anastasija Samoilova. Foto: CEV

Latvijas pludmales volejboliste Anastasija Samoilova šonedēļ viesojās TV24 raidījumā "Preses klubs", kur tostarp tika runāts par olimpiskajām spēlēm.

Kā jau ziņots, Latvijas pludmales volejbola līderes Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova pēc atlases ranga jau ir kvalificējušās Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Publiskajā telpā bija diskusijas par to, vai Latvijai būtu jāpiedalās Parīzes olimpiskajās spēlēs, ja tur startēs arī kādi tā saucamie neitrālie sportisti no agresorvalstīm (ne pludmales volejbolā). Vai mums ir jāpiedalās? "Mēs noteikti sekotu Latvijas Olimpiskās komitejas norādījumiem," saka Anastasija Samoilova. "Ir moto - uzvarēt var piedaloties. Man šķiet, ka Latvijas valsts var parādīt savu nostāju pret karu Ukrainā, braucot un piedaloties. Izsakot tur savu atbalstu Ukrainai un tās iedzīvotājiem."

Kā vērtēt to, ka Ukraina piedalīsies Parīzes spēlēs? "Domāju, ka tas ir pareizi. Viņi sūtīja savus sportistus uz sacensībām, kur rādīja ļoti augstus sasniegumus un vārdu pret karu Ukrainā nesa pasaulē," norāda pludmales volejboliste. "Latvijā mēs par to daudz runājam, bet, piemēram, pasaules čempionātā mums bija ļoti jocīga situācija - amerikānietes jautāja: meitenes, bet kur pazuda Krievijas sportistes? Tāpēc jo vairāk Ukrainas sportistiem ir jābrauc un jāpiedalās. Jā, valstī notiek karš, bet esmu šeit, pārstāvu savu valsti un cīnos par tās brīvību."

Jaucam politiku ar sportu vai tomēr augstāk liekam sportu un piedalāmies? "Man liekas, ka tas tāpat tiek jaukts. Ukrainas sportisti tur brauks, pārstāvēs savu valsti un tādā veidā cīnīsies par savu brīvību. Mēs atbalstām Ukrainu un arī olimpiskajās spēlēs... Tur nevarēs atklāti runāt par to, bet kaut kādā veidā, man šķiet, tas tik un tā tiks pasniegts."

Ko sportista dzīvē maina olimpiskās spēles? Un ja vēl medaļa? "Īstenībā daudz ko maina, jo tā ir tāda izcilības pakāpe," atzīst divkārtējā Eiropas čempione. "Daudzi iet pa karjeras kāpnēm, lai sasniegtu kādu noteiktu amatu. Bet mums tā augstākā virsotne ir olimpiskās spēles - pēc tam varam teikt, ka esam olimpieši. Izcīnīt olimpisko zeltu, tas jau ir vēl vairāk - par to jau pienākas kādi labumi no valsts. Nav tik daudz cilvēku, kuri kļūst par olimpiešiem. Tie ir izcili sportisti. Un olimpiskās spēles notiek tikai vienreiz četros gados."

Atgādinām, ka Majoru pludmalē šonedēļ risinās cīņa par pēdējo ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm. Pretendē arī Latvijas pludmales volejbolisti.

Izmantotie resursi:
TV24 raidījums "Preses klubs"

 +12 [+] [-]

, 2024-06-14 16:44, pirms 4 dienām
Ja apkārt pasaulei ceļojošas amerikānietes var tā pajautāt, nav grūti iztēloties Teksasas fermas strādnieka attieksmi pret karu Ukrainā.

  +3 [+] [-]

, 2024-06-14 17:06, pirms 4 dienām
Nastja ir zelta gabaliņš kuru gribētu jebkurš Latvijas vīrietis, skaista, pašparliecināta un ideāla sieviete!
Slēpts komentārs: kristaps199021
Slēpts komentārs: fall in love

  -3 [+] [-]

, 2024-06-14 21:06, pirms 4 dienām
fall in love rakstīja: Anastasija Kravčenoka vai tik nebūs tāda pati krieviete tikai piedzimisi Latvijā? Sportisti nekaro, kolektīvi sodi tikai veicina šķelšanos, pareizāk vai nebūtu sodīt/nesodīt konkrētu cilvēku par viņa konkrētu rīcību nevis grupu kur dažiem nav nekāda sakara ar rīcību.
Te vairāk velk,ka tu esi krievelis.. Krieviem tā ir kopēja atbildība par to,ka putlers ir nu jau cik 25 gadus pie stūres tai salašņu impērijai? Un vēl aizvien viņu tur atbalsta vairums arī karu,ta ka,lai cieš visi "varēnās" valsts iedzīvotāji bez izņēmumiem un lai sāk stāstīt pārējiem atsaldeņiem,ka tā nevar turpināt!

  -3 [+] [-]

, 2024-06-14 21:49, pirms 4 dienām
shmopsis rakstīja: Te vairāk velk,ka tu esi krievelis.. Krieviem tā ir kopēja atbildība par to,ka putlers ir nu jau cik 25 gadus pie stūres tai salašņu impērijai? Un vēl aizvien viņu tur atbalsta vairums arī karu,ta ka,lai cieš visi "varēnās" valsts iedzīvotāji bez izņēmumiem un lai sāk stāstīt pārējiem atsaldeņiem,ka tā nevar turpināt!
Nav rakstīts, ka tur godīgas vēlāšanas, pretstatā var likt LV kur cilvēki akli atbalsta ļauno vienotību padsmit gadus, tādi paši cilvēki, tādas pašas kļudas. Lai gan tu neatbildēji uz manu argumentu, emocionāla reacija ir tas kur propoganda tevi grib turēt. LV sabiedrību gatavo karam ja kāds nav pamanījis, zīmes ir visur. Viss ko es gribu ir mazināt naidu un vairot saprātu.

  -3 [+] [-]

, 2024-06-14 21:58, pirms 4 dienām
fall in love rakstīja: Nav rakstīts, ka tur godīgas vēlāšanas, pretstatā var likt LV kur cilvēki akli atbalsta ļauno vienotību padsmit gadus, tādi paši cilvēki, tādas pašas kļudas. Lai gan tu neatbildēji uz manu argumentu, emocionāla reacija ir tas kur propoganda tevi grib turēt. LV sabiedrību gatavo karam ja kāds nav pamanījis, zīmes ir visur. Viss ko es gribu ir mazināt naidu un vairot saprātu.
Neuztraucies es neesmu no tiem,kas lasa tikai viena veida presi,skatos argumentus no visām pusēm un tad izvērtēju. Par vienotības ielikteņiem piekrītu,visur viņi sabāzti,tālu jau nav jāmeklē Čakša ir vnk ārprāts kkāds,tieši sportā vispār nekādas sajēgas viņai nav,ko viņa dara.

  -2 [+] [-]

, 2024-06-14 22:05, pirms 4 dienām
Bet tu netaisies salīdzināt mūs ar krieviem,krieviem ir pilnīgs ziemeļkorejas līmenis,ja tu pirmajā klasē bērniem liec parādes taisīt ar psrs zīmoliem un māci vēsturi no pašizveidotām vēstures grāmatām,kur viņi ir lielie glābēji un varoņi visiem,tad par, ko mēs te runājam.. Latvijā viss ar demokrātiju un vārda brīvību ir kārtībā!

     [+] [-]

, 2024-06-15 07:12, pirms 3 dienām
fall in love rakstīja: Anastasija Kravčenoka vai tik nebūs tāda pati krieviete tikai piedzimisi Latvijā? Sportisti nekaro, kolektīvi sodi tikai veicina šķelšanos, pareizāk vai nebūtu sodīt/nesodīt konkrētu cilvēku par viņa konkrētu rīcību nevis grupu kur dažiem nav nekāda sakara ar rīcību.
...atkal krievs ievilcies šeit