Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

FIBA un Eirolīga apstrīd Bostonas "pasaules čempionu" titulu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

FIBA un Eirolīga apstrīd Bostonas "pasaules čempionu" titulu
Bostonas "Celtics" basketbolisti 2024. gada 17. jūnijā. Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) un "Turkish Airlines" Eirolīgas sociālo tīklu pārvaldītāji ar ironiju uztvēra Bostonas "Celtics" basketbolistu pasludināšanu par "2024. gada pasaules čempioniem".

FIBA pagājušajā gadā Filipīnās, Indonēzijā un Japānas salā Okinavā rīkoja Pasaules kausa izcīņu, kurā galveno trofeju izcīnīja Vācijas basketbolisti.

“Turkish Airlines” Eirolīgas finālturnīrs Berlīnē noslēdzās ar Atēnu “Panathinaikos” basketbolistu triumfu.

Izbrīnu pauda arī Vācijas basketbola federācija.

  -1 [+] [-]

, 2024-06-18 13:20, pirms nedēļas
Eirolīga gan varēja paklusēt, vārdiem sprēgā, bet tālāk par vārdiem uz čempionu dueli nav ieinteresēti...

  -1 [+] [-]

, 2024-06-18 13:32, pirms nedēļas
Kāda starpība,ko tas maina? Tad jau arī var piepi*ties pie vārdiem,un klaigāt,ka kauss nav čempionāts! Lai uzrīko savstarpējos dueļus,tad redzēs!
Slēpts komentārs: Skudriniekss

  -3 [+] [-]

, 2024-06-18 15:09, pirms nedēļas
Intereses pēc jau varētu kādreiz palaist uzspēlēt pasaules labāko izlasi pret NBA čempioniem tad varētu redzēt kuri stiprāki. Nebrīnītos ja NBA komanda vinnētu. Eurolīga lai vispār sēž klusi, Panathinaikos NBA sezonā līdz 10 uzvarām neaizvilktu.
Slēpts komentārs: fantomas

  -2 [+] [-]

, 2024-06-18 15:15, pirms nedēļas
Skudriniekss rakstīja: Vācija uzvarēja FIBA Pasaules kausu, viņi nav Pasaules čempioni.
Emm, galīgi galvu saspiedis?

  +5 [+] [-]

, 2024-06-18 15:18, pirms nedēļas
Daļēji jau tas teātris tur ir.Aizsardzības bieži tikpat kā nav..

  -1 [+] [-]

, 2024-06-18 16:31, pirms nedēļas
Varam labāk to formulēt tā. Starp basketbola klubiem Bostonas Celtics ir pasaules čempioni. Starp basketbola valstsvienībām - Vācija. Un īsti te nav par ko strīdēties.. Kopumā Bostona noteikti sērijā līdz 4 uzvarām vinnētu Vāciju, vienā spēle visādi varētu gadīties..

  +1 [+] [-]

, 2024-06-18 16:32, pirms nedēļas
Sūds tas ir un tukša amerikāņu plātīšanās. Kā klubs var būt pasaules čempioni? Pasaules čempioni ir valsts izlase, šobrīd Vācija, nevis salasīts klubs un pasaules čempioni pārstāv valsti. Porziņģis ir kas tagad? NBA pilsonis no vakardienas? Nav vairs latvietis, bet enbīeiietis? Un Bostona gan jau atrautos no Vācijas izlases pēc Eiropas basketbola noteikumiem

  +4 [+] [-]

, 2024-06-18 16:53, pirms nedēļas
fantomas rakstīja: Intereses pēc jau varētu kādreiz palaist uzspēlēt pasaules labāko izlasi pret NBA čempioniem tad varētu redzēt kuri stiprāki. Nebrīnītos ja NBA komanda vinnētu. Eurolīga lai vispār sēž klusi, Panathinaikos NBA sezonā līdz 10 uzvarām neaizvilktu.
Ja tā pafilozofē, optimālajā sastāvā ASV būtu neapstrīdama pasaules labākā izlase, pat veidota tikai no citu NBA komandu spēlētājiem. Tad sanāktu NBA čempioni pret pārējo komandu amerikāņu All Star. Domāju, ka visu zvaigžņu vienība būtu favorīte. Jebkurā gadījumā tas, ka kādam izdodas retu reizi kaut ko uzvarēt, ir tikai tāpēc, ka ASV brauc ar otro sastāvu.

     [+] [-]

, 2024-06-18 16:54, pirms nedēļas
Fricis rakstīja: Sūds tas ir un tukša amerikāņu plātīšanās. Kā klubs var būt pasaules čempioni? Pasaules čempioni ir valsts izlase, šobrīd Vācija, nevis salasīts klubs un pasaules čempioni pārstāv valsti. Porziņģis ir kas tagad? NBA pilsonis no vakardienas? Nav vairs latvietis, bet enbīeiietis? Un Bostona gan jau atrautos no Vācijas izlases pēc Eiropas basketbola noteikumiem
Pats tici, ka pēkšņi FIBA noteikumi palīdzētu uzvarēt ļoti labi nokomplektētu Bostonas sastāvu.. Kopumā klubi tomēr ir spēcīgāki par valstu izlasēm, jo tur vari salikt kādus vien puzles gabalus gribi, kamēr izlasēs jāņem tikai pilsoņi un viens puzles gabaliņš pēc izvēles.. Vācija ir laba komanda, bet ar diviem ok NBA spēlētājiem nevarētu vinnēt Bostonu.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-18 16:59, pirms nedēļas
Atceros kā mēs diskutējām ar Juri Miņinu par šo te! Bija runa par NFL ''pasaules'' čempioniem!! Es palieku pie sava! Ok stiprākie viņi kā komanda pašlaik varbūt arī pasaulē, bet saukt sevi par pasaules čempioniem ir tizli. Tas pats arī NFL, PASAULES čempioni. Man tak neinteresē, ka pasaulē neviens īsti nespēlē NFL. Bet tas tev nedod uzreiz tiešības saukt sevi par pasaules čempi. Juris gan domāja savādāk. Ja esi stiprākais, tad varot sevi saukt par pasaules čempionu!

     [+] [-]

, 2024-06-18 18:15, pirms nedēļas
Robis rakstīja: Pats tici, ka pēkšņi FIBA noteikumi palīdzētu uzvarēt ļoti labi nokomplektētu Bostonas sastāvu.. Kopumā klubi tomēr ir spēcīgāki par valstu izlasēm, jo tur vari salikt kādus vien puzles gabalus gribi, kamēr izlasēs jāņem tikai pilsoņi un viens puzles gabaliņš pēc izvēles.. Vācija ir laba komanda, bet ar diviem ok NBA spēlētājiem nevarētu vinnēt Bostonu.
Bet vai šī gada ASV basīša komanda varētu uzvarēt ?! Es domāju ka bukiju likmēs viņi būtu favorīti stabili pret Bostonu

  -1 [+] [-]

, 2024-06-18 19:12, pirms nedēļas
Līga izlasīja fiba un Eirolīgas ierakstus, sanervozējās un kancelējā visas čempionu svinības!
Bostonas Celtics - 2024.gada pasaules čempioni!!

  +1 [+] [-]

, 2024-06-18 23:11, pirms nedēļas
EUcerin rakstīja: Atceros kā mēs diskutējām ar Juri Miņinu par šo te! Bija runa par NFL ''pasaules'' čempioniem!! Es palieku pie sava! Ok stiprākie viņi kā komanda pašlaik varbūt arī pasaulē, bet saukt sevi par pasaules čempioniem ir tizli. Tas pats arī NFL, PASAULES čempioni. Man tak neinteresē, ka pasaulē neviens īsti nespēlē NFL. Bet tas tev nedod uzreiz tiešības saukt sevi par pasaules čempi. Juris gan domāja savādāk. Ja esi stiprākais, tad varot sevi saukt par pasaules čempionu!
Ja reāli pasaulē neeksistē pasaules čempionāts amerikāņu futbolā,nav citas alternatīvas un NFL klubi sastāv no daudziem internacionāliem spēlētājiem,tad NFL čempionus teorētiski var dēvēt par pasaules čempioniem. Motokrosā blakusvāģiem arī ir apvienotās divu valstu pārstāvju ekipāžas...

  +2 [+] [-]

, 2024-06-19 09:14, pirms nedēļas
Fricis rakstīja: Sūds tas ir un tukša amerikāņu plātīšanās. Kā klubs var būt pasaules čempioni? Pasaules čempioni ir valsts izlase, šobrīd Vācija, nevis salasīts klubs un pasaules čempioni pārstāv valsti. Porziņģis ir kas tagad? NBA pilsonis no vakardienas? Nav vairs latvietis, bet enbīeiietis? Un Bostona gan jau atrautos no Vācijas izlases pēc Eiropas basketbola noteikumiem
Arī klubi var būt pasaules čempioni. Vnk jāaptver klubi no visas pasaules. Piemēram, FIFA klubu pasaules kauss ir labs piemērs tam, ka klubs var būt pasaules čempions

  -3 [+] [-]

, 2024-06-19 09:52, pirms nedēļas
Cik var ņemties par tām amerikāņu līgām, Labi, Kristaps sapelnījis labu piķi, tas ir viņa panākums. Bet tas nav Latvijas panākums. Latvijas panākums ir , kad spēlē Latvijas izlase un par to dzīvo līdzi ne tikai Latvijas sporta draugi, bet pat vienkāršie cilvēki kam ar sportu maz sakara un kas par tādu NBA, arī NHL neko nav dzirdējuši. Pāri visam Latvijas nacionālā izlase!

  -1 [+] [-]

, 2024-06-19 10:57, pirms nedēļas
Jānis Derums rakstīja: Cik var ņemties par tām amerikāņu līgām, Labi, Kristaps sapelnījis labu piķi, tas ir viņa panākums. Bet tas nav Latvijas panākums. Latvijas panākums ir , kad spēlē Latvijas izlase un par to dzīvo līdzi ne tikai Latvijas sporta draugi, bet pat vienkāršie cilvēki kam ar sportu maz sakara un kas par tādu NBA, arī NHL neko nav dzirdējuši. Pāri visam Latvijas nacionālā izlase!
Tavai igaunietei skauž, ka Latvijai ir NBA čempions?

     [+] [-]

, 2024-06-19 12:15, pirms nedēļas
Kāpēc par šo tādu drāmu ceļ tikai tagad? Taču jau cik gadu desmitus šis notiek un neviens tam īpaši nepievērsa uzmanību... tikai Noa Lailss pagājušajā gadā nedaudz par šo sacēla vētru.. https://www.youtube.com/watch?v=gBu...

     [+] [-]

, 2024-06-19 14:55, pirms nedēļas
datmons rakstīja: Tavai igaunietei skauž, ka Latvijai ir NBA čempions?
vins ir pretigs bomzis

     [+] [-]

, 2024-06-19 15:09, pirms nedēļas
Nu NBA komandas principā jau arī ir sakomplektētas no pasaules valstu izlašu labākajiem spēlētājiem, līdz ar to, vismaz spēka samēru ziņā, pacelt turzu NBA konkurencē, nozīmē būt labākajiem pasaulē. Tas pats Šrēders+Nets ir sīvāka konkurence nekā Šrēders+Vācijas izlase.

  -1 [+] [-]

, 2024-06-19 15:21, pirms nedēļas
Saltzman rakstīja: Nu NBA komandas principā jau arī ir sakomplektētas no pasaules valstu izlašu labākajiem spēlētājiem, līdz ar to, vismaz spēka samēru ziņā, pacelt turzu NBA konkurencē, nozīmē būt labākajiem pasaulē. Tas pats Šrēders+Nets ir sīvāka konkurence nekā Šrēders+Vācijas izlase.
Pa lielam ta ir, pasaule tikai 2 izlases varetu cinities ar Ķeltiem.
ASV un Latvijas (ar labako sastavu), lidz 4 uzvaram ASV panemtu 4:1/2
LV panemtu 4:3

     [+] [-]

, 2024-06-20 01:31, pirms nedēļas
Nevajadzētu jau šīm organizācijām pievērst uzmanību šo gailēnu plātīšanai. Amerikāņi jau izsenis krituši uz krāsainām mantiņām!

     [+] [-]

, 2024-06-20 10:43, pirms 6 dienām
NBA World Champions ir palicis no laikiem, kad FIBA turnīros piedalījās amatieri, tai skaitā no ASV piedalījās NCAA spēlētāji, kas vēl nesen bija 100% amatieri, PSRS amatieri, utt. NBA spēlētāji par neizskatīja iespēju piedalīties FIBA turnīros, jo pēc NBA vērtējuma tie bija sētas mači, kuros sevi ir jāpierāda jaunajiem spēlētājiem, tā kā šodien G līgā. Tikai kopš 1992.gada FIBA atļāva piedalīties pro spēlētājiem, un pirmais turnīrs bija OS 1992 Barselonā.
Arī paskatoties 70., 80.gadu, un pat vēlāku laiku NBA čempionu komandu spēlētāju teikto: we ar NBA world champions, un viss ir pareizi.
Jo FIBA nerīko pasaules čempionātu, FIBA rīko pasaules kausu, kas angliski ir "FIBA Basketball World Cup", bet uzvarētāji arī var saukties par pasaules čempioniem.
Savukārt NBA ir pasaulē labāko basketbolistu čempionāts, spēcīgākais čempionāts pasaulē, utt, ko tik mārketinga nolūkos nesaka, līdz ar to, turnīra uzvarētāji ir pasaules čempioni, korekti būtu NBA pasaules čempioni, piemēram, pēc 2016. fināla, LeBrons žurnālistiem atbildēja, es neko nezinu, bet mēs esam NBA pasaules čempioni.
Tā kā FIBA un Eirolīgas pasmiešanās ir pašiem par sevi

     [+] [-]

, 2024-06-21 15:43, pirms 5 dienām
Kada starpiba ka vini pasi sevi sauc, kaut vai par Visuma cempioniem...