Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Par karjeras beigām paziņo Kemba Vokers

Rolands Eliņš

Par karjeras beigām paziņo Kemba Vokers
Kemba Vokers. Foto: AP/Scanpix

ASV basketbolists Kemba Vokers sociālajos tīklos paziņojis, ka licis punktu savai spēlētāja karjerai. Viņš NBA nospēlēja 12 gadus.

Kemba Vokers spēlētāja karjerai punktu licis 34 gadu vecumā. Viņš iepriekšējā sezonā spēlēja Francijā, pārstāvot "Monaco" komandu, taču viņa karjeras spilgtākie brīži bija Nacionālajā basketbola asociācijā.

Vokers NBA vairākus gadus pārstāvēja "Hornets" komandu, bet pēc tam uz īsākiem laika posmiem bija Bostonā, Ņujorkā un Dalasā. Kopā NBA viņš aizvadīja 750 spēles, kurās vidēji iemeta 19.3 punktus un veica 5.3 rezultatīvas piespēles.

Vokers savu labāko sezonu aizvadīja 2018./19. gadā, kad vidēji mačā iemeta 25.6 punktus, piedaloties visās 82 regulārās sezonas spēlēs. Togad viņš tika iekļauts NBA sezonas trešajā simboliskajā izlasē.

Vokers četras reizes spēlējis Visu zvaigžņu spēlē. Viņa rēķinā ir arī NCAA čempiona tituls vēl pirms pievienošanās NBA.
"Vēlos pavēstīt, ka esmu oficiāli pielicis punktu savai basketbolista karjerai," Vokers rakstīja sociālajos tīklos. "Tas man ir bijis kā sapnis. Kad atskatos pagātnē, joprojām nespēju noticēt tam, ko esmu paveicis."

Vokers arī norādījis, ka basketbols vienmēr būs viņa dzīves daļa, tādēļ viņš ar prieku lūkojas nākotnē.