Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Peiners par Porziņģi OS kvalifikācijā: ''Nav neviena aspekta, kāpēc lai viņš nespēlētu''

Andris Liepa
Andris Liepa

Peiners par Porziņģi OS kvalifikācijā: ''Nav neviena aspekta, kāpēc lai viņš nespēlētu''
Kristaps Porziņģis. Foto: LBS

Sporta sarunu raidījuma ''eXi'' piektās sezonas 23. epizodē pie Jāņa Celmiņa viesojās bijušais basketbolists Žanis Peiners, kurš pēc karjeras beigām palicis basketbolā un pievērsies analītikai, tostarp palīdzot Latvijas spilgtākajai basketbola zvaigznei Kristapam Porziņģim. Sarunas laikā Peiners norādīja, ka neesot neviena aspekta, kāpēc lai liepājnieks pēc sezonas beigām nepievienotos Latvijas izlasei un nepalīdzētu olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

''Visa gada garumā par izlasi [Kristaps Porziņģis teica], ka jā. Viņš gaida, grib, būs forša vasara. Nav bijis neviens vārds, ka viņš šaubītos – ne reizi. To vispār nekad neesmu dzirdējis,'' pozitīvu cerību pilnas ziņas Latvijas basketbola līdzjutējiem raidījumā ''eXi'' pasniedza Peiners.

''Ja paņemtu to zemtekstu, ka viņam jau pagājušajā vasarā nesanāca [spēlēt izlasē], tad droši vien ir dubultizsalkums – uzspēlēt, pierādīt. Spēlēsim atlasi Latvijā. Pēc tam varbūt tās ir olimpiskās spēles. Te viss saliekas tā, ka nevienā momentā… Vienīgais, tfu, tfu, tfu, trauma, bet, ja viņš notraumējas, tas ir kas cits. Jebkurš cits arī var notraumēties līdz tam momentam. Šobrīd, manuprāt, viss ir kārtībā. Tas ikra sastiepums nav nekas tāds. Tas var kādā momentā uzpeldēt, bet viss pagaidām ir labi un viņš būs,'' turpināja bijušais Latvijas izlases basketbolists.

Vai Porziņģa pārstāvētā Bostonas ''Celtics'' var likt kādus šķēršļus liepājnieka dalībā Latvijas izlasē pēc sezonas beigām? ''Teorētiski jau tā nevar, cik zinu FIBA noteikumus. Viņi nemaz nevar nevienam neko aizliegt. Tās visas vienošanās sen jau ir uztaisītas. Apdrošināšanas arī, cik saprotu, ir izrunātas starp FIBA un NBA. Nav neviena aspekta, kāpēc lai Kristaps nespēlētu, izņemot, ja kaut kas notiek ar savainojumiem. Bet savādāk – viņš būs. Paliekam pagaidām pie tā un nespekulējam,'' sacīja ''eXi'' viesis Žanis Peiners, kurš gaidāmajā izlases posmā būs oficiālajā treneru korpusā.

''Uzskatu, ka tas ir pluss,'' vaicāts, vai deviņas dienas starp potenciāli septīto NBA finālsērijas cīņu un pirmo spēli olimpiskajā kvalifikācija neesot par maz atpūtai, sacīja Peiners. ''Viņš būs labā spēļu formā. Kad tev ir bijuši savainojumi, domāju, ka sportisti, kas skatās, zina, kas notiek, ja tu divas, trīs nedēļas paņem pauzi. Ja viņš sezonu pabeigtu kaut kad tagad, viņš droši vien paņemtu nedaudz brīvu – kamēr atbrauktu, kamēr gribētu nedaudz pabūt saulītē. Tad pēc tam tie visi savainojumi – uj, ak Dievs, cik tagad ir grūti sākt kustēties, bet tev jāspēlē atbildīgās spēles. Šeit domāju, ka pa to nedēļu viņš formu nekādā veidā nepazaudēs. Viņš droši vien atlidos pēc pēdējās spēles un vienu, divas dienas apbrauks Liepāju un Rīgu, un atbrauks trenēties. Tas ir ideāls scenārijs. Viņš ir tagad atpūties mēnesi, nespēlējis. Viss iet perfekti. Uzskatu arī, ka Dalasa viņam ir salīdzinoši ērts pretinieks. Negribētu, lai mēnesi izlaidis, uzreiz spēlētu pret Jokiču. Gafords ir bijis Vašingtonā, Luku viņš plus mīnus pazīst. Viss saliekas tā, ka visam būtu jābūt kārtībā, ja arī uz izlasi attiecinām,'' par Kristapu Porziņģi valstsvienības kontekstā noslēdza Žanis Peiners.

Pilnu raidījuma ''eXi'' piektās sezonas 23. epizodi ar Žani Peineru skaties ŠEIT.

     [+] [-]

, 2024-05-31 10:24, pirms 3 nedēļām
Labas ziņas! Paldies, Žani!

Pērn jau arī neviens nešaubījās, bet visu izjauca tas nelaimīgas pēdas plantārais fascīts.

  +4 [+] [-]

, 2024-05-31 10:33, pirms 3 nedēļām
Atceroties, kā izgāja pagājušajā gadā, labāk par šo tagad nerunāsim... sacerēsimies un būs atkal kā toreiz... labāk ejam dienu pa dienai un tad, kad būs noslēgusies NBA sērija, tad arī varēsim sākt runāt par to, vai spēlēs vai nē...

  -1 [+] [-]

, 2024-05-31 11:24, pirms 3 nedēļām
Tikai nesāciet stāstīt par spēlēšanu, vēl fināls priekšā, pienāks kvalifikācija tad arī skatīsimies.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-31 11:29, pirms 3 nedēļām
Damokla_zobens_23 rakstīja: Labas ziņas! Paldies, Žani!

Pērn jau arī neviens nešaubījās, bet visu izjauca tas nelaimīgas pēdas plantārais fascīts.
Pagājušo gadu būtu spēlējis ja nebūtu ultimāts no kluba, tas visam biją pamatā....

  +1 [+] [-]

, 2024-05-31 16:16, pirms 3 nedēļām
Damokla_zobens_23 rakstīja: Labas ziņas! Paldies, Žani!

Pērn jau arī neviens nešaubījās, bet visu izjauca tas nelaimīgas pēdas plantārais fascīts.
Bostonas pēdas ultimāta plantārais fascīts.

  -1 [+] [-]

, 2024-05-31 19:11, pirms 3 nedēļām
Semarter rakstīja: Pagājušo gadu būtu spēlējis ja nebūtu ultimāts no kluba, tas visam biją pamatā....
kāpēc tu izliecies,ka kaut ko zini? āzis

  +1 [+] [-]

, 2024-05-31 19:14, pirms 3 nedēļām
Tas ir Peiners, vai kaut kāds viduslaiku zemnieks?

     [+] [-]

, 2024-05-31 19:17, pirms 3 nedēļām
ja vins vel butu uzlicis ruka cepuri,es noticetu...

     [+] [-]

, 2024-06-02 12:19, pirms 3 nedēļām
Es nesaprotu LBS taktiku - duļķot ūdeni. Porziņim neviens neprasīs, ko viņš grib. Tikai Celtics būs tie, kuri izlems ko un kā darīs KP. Un Celtics šim jautājumam, pilnīgi droši, pieskarsies ne agrāk, kā pēc fināla. Tāpēc tas cirks, kurš tika spēlēts ar kaut kādu pēdas fascītu ir vienkārši nožēlojams.
Es gan sevišķi lielas izlūzijas par OS kvali nelolotu, bet nekad nesaki - nekad!