Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Puertoriko naturalizē Latvijas-Igaunijas līgas čempionu Odiasi

Agris Suveizda

Puertoriko naturalizē Latvijas-Igaunijas līgas čempionu Odiasi
Tajs Odiase pret Arnaldo Toro. Foto: Anna Polegenko/Prometey

Puertoriko Basketbola federācija pavēstījusi par 28 gadus vecā un 206 centimetrus garā nigēriešu izcelsmes amerikāņu centra Taja Odiases naturalizāciju.

Odiase pavasarī kļuva par Latvijas-Igaunijas līgas čempionu, nu jau izjukušā "Prometey" rindās 33 spēlēs un vidēji 20.5 minūtēs tiekot pie 13.8 punktiem, 4.7 atlēkušajām bumbām, 1.0 bloķētiem metieniem un 1.0 kļūdām. ULEB Eirokausā viņam 18.4 minūtēs 10.0 punkti un 4.0 atlēkušās bumbas, bet aprīļa beigās viņš devās uz Puertoriko līgu, kur izcēlās ar 19.1 punktu un 6.8 atlēkušajām bumbām. Šo sezonu Odiase sāks Turcijas klubā "Bahcesehir".

"Taja naturalizācija vienkārši paaugstina mūsu izlases konkurētspējas līmeni – visos aspektos. Tas mums dos spēku soda laukumā, aizsardzības stabilitāti, un viņa atlētiskums un fiziskās spējas, bez šaubām, lieliski papildinās mūsu ātro pāreju basketbolu," pauda izlases ģenerālmenedžeris Karloss Arrojo. "Puertoriko un tās lojālo fanu pārstāvēšana man nozīmē ļoti daudz. Iepriekšējos mēnešus spēlēju Puertoriko un daudz uzzināju par Puertoriko basketbola vēsturi, sapratu, cik daudz basketbols šeit nozīmē," sacīja Odiase.

Puertoriko valstsvienība Parīzes olimpiskajās spēlēs zaudēja visās trijās spēlēs – 79:90 pret Dienvidsudānu, 66:107 pret Serbiju un 83:104 pret ASV. Puertoriko rindās spēlēja Odiases bijušais kluba biedrs "Prometey" sastāvā Džians Klavels (Parīzē vidēji 20.1 minūtē 7.0p, 3.3ab, 1.7rp, 1.7kļ), kā arī bijušie VEF spēlētāji Aizeja Pinjeiro (16.7 minūtēs 3.5p, 2.5ab) un Arnaldo Toro (10.9 minūtēs 1.3p, 2.7ab).

Toro iepriekšējā sezonā VEF labā vidēji 26.8 minūtēs apvienotajā līgā sakrāja 11.8 punktus, 12.1 atlēkušo bumbu, 1.4 piespēles un 1.4 kļūdas un jaunajā sezonā spēlēs Lietuvā – Utenas "Juventus". Pinjeiro gada sākumā VEF nomainīja pret Spānijas "Palencia", bet šosezon spēlēs Turcijas "Mersin". Klavels pēc "Prometey" atgriezās dzimtenē.

Izmantotie resursi:
Puerto Rico le da la bienvenida a Tai Odiase a...