Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīve" tieksies tikt tuvāk Ekstralīgai

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Lokomotīve" tieksies tikt tuvāk Ekstralīgai
Andrejs Koroļovs un Romāns Považnijs darīs visu, lai uzvarētu
Foto: Viktors Sarvuta, eSports.lv

Jau šodien plkst. 16:00 Daugavpils "Lokomotīve" Polijas 1. spīdveja līgas pusfinālā savā trekā uzņems Žešuvas "Marma". Šīs vēsturiskās sacensības būs iespēja vērot arī portāla eSports.lv video tiešraidē.

"Lokomotīve" sekmes šosezon

Šodien plkst. 16:00 Daugavpilī būs iespēja vērot vēsturiskas sacīkstes, jo Daugavpils "Lokomotīve" pirmo reizi Latvijas spīdveja vēsturē startēs Polijas 1. spīdveja līgas pusfinālā, kur pretī stāsies Žešuvas "Marma". Iepriekšējā sezonā "Lokomotīve" debitēja 1. līgā, ieņemot piekto vietu. Šosezon ir sperts solis uz priekšu, jo jau tagad izdevies nodrošinot vismaz ceturto vietu.

Polijas 1. spīdveja līgā sākumā tika aizvadītas pamatsacīkstes, kurās tika noskaidrotas sešas labākās vienības, kuras turpinās cīņu par iekļūšanu Ekstralīgā. Daugavpils klubs ieņēma augsto trešo vietu. Pirmajā izslēgšanas kārtā mūsējie nostartēja veiksmīgi, tiekot galā ar Gņežno "Start", kas, kā labākā no izslēgšanas kārtas neveiksminiecēm, arī tika pusfinālā, kur tiksies ar izteiktu šīs līgas līderkomandu - Tarnuvas "Unia".

"Lokomotīve" pretinieks Žešuvas "Marma" vēl iepriekšējā sezonā startēja Polijas Ekstralīgā, taču bija spiesta izkrist no tās. Komandas mērķis ir tajā atgriezties. Pamatturnīrā "Marma" un "Lokomotīve" uzvaras dalīja uz pusēm, pie tam rezultāti bija praktiski identiski - 63:28 un 64:28. Savā trekā daugavpiliešiem pret Žešuvas komandu problēmu nebija ne mazāko (četriem braucējiem bija vismaz 12 punkti), bet izbraukumā tika piedzīvots fiasko (labi nobrauca tikai Grigorijs Laguta, kurš guva 12 punktus).

"Lokomotīve" visi priekšnosacījumi, lai uzvarētu

Visi apzinās, ka tikai uzvara savā trekā šodien ļaus saglabāt izredzes uz tikšanu Polijas 1. spīdveja līgas finālā, jo izbraukumā klāsies smagi. Daugavpilī "Lokomotīve" nav zaudējusi ne reizi šosezon, tādēļ jādara viss, lai šo sēriju turpinātu. Ir ne tikai jāuzvar, bet jāuzvar pārliecinoši.

Priecē, ka mūsu komanda startam gatavojās labākajā sastāvā, jo ierindā būs gan brāļi Lagutas, gan Maksims Bogdanovs, gan Romāns Považnijs, kā arī vecmeistars Andrejs Koroļovs. Vienīgā izmaiņa, kas var pārsteigt - Vjačeslava Girucka vietā startēs Leonīds Paura. Arī šoreiz neredzēsim Kjastu Puodžuku, kurš nav pieteikts šodienas mačiem. Pamatdalībnieku vidū ir arī jaunais Jevgēņijs Karavackis, kurš pavisam nesen izcīnīja 11. vietu Eiropas čempionātā.

Pretinieku sastāvā nav atrodami Kamerona Vūdvorda un Aleša Drimla vārdi, kas mazliet pārsteidz, bet precīzs pretinieku sastāvs vēl nav zināms, jo tajā varētu būt izmaiņas. Jāsaka, ka Alešs Drimls pret Daugavpils komandu nebrauca nevienā no šīs sezonas sacīkstēm, bet Vūdvords abas reizes bija viens no labākajiem savas vienības rindās.

Ja arī šo braucēju pretinieku rindās nebūs, "Marma" rindās augstas klases spīdvejistu netrūkst - Lukašs Drimls, Mikaels Makss, Pāvels Mesjoncs, Davids Lamparts un citi. Sīkāk ar "Marma" komandu varat iepazīties šeit:
Kas ir "Marma"?

Mazliet bažas rada divu "Lokomotīve" līderu - Grigorija Lagutas un Maksima Bogdanova neizteiksmīgais sniegums Zviedrijas spīdveja līgās. Grigorijs abos pēdējos mačos ticis tikai pie trīs punktiem, kas bijis viņa sliktākais rezultāts šosezon. Arī Maksims savas komandas rindās nostartēja neveiksmīgi, divos braucienos tiekot tikai pie diviem punktiem. Cerams, ka mūsu līderi spēs saņemties. Galvenais "Lokomotīve" pluss noteikti ir tas, ka mūsu braucēji krietni labāk pārzina Daugavpils treku, pie tam nedrīkst piemirst arī par lielisko Daugavpils publiku, kas neļaus mūsu spīdvejistiem braukt slikti.

Uzvara summā dos iespēju tikt Ekstralīgā

Lai arī šodien "Lokomotīve" būs iespēja spert tikai pirmo soli, lai nodrošinātu vietu finālā, ir jāaizdomājas arī par to, kas varētu notikt tālāk. Ja "Loko" pārvarēs "Marma" barjeru (uzvarēs divu sacīkšu summā), tiks nodrošināta vieta Polijas 1. spīdveja līgas finālā, kas garantēs iespēju pacīnīties par vietu pasaules spīdveja Mekā - Polijas Ekstralīgā.

Ekstralīgā iekļūs Polijas 1. spīdveja līgas labākā komanda, bet otrās vietas ieguvēja varēs pacīnīties ar Ekstralīgas septīto labāko klubu par vietu Polijas spēcīgākajā līgā. Jau tagad "Lokomotīve" sasniegusi nebijušus augstumus Latvijas spīdveja vēsturē. Pēc neatkarības atjaunošanas augstākais sasniegums bijusi trešā vieta Krievijas spīdveja čempionātā (PSRS čempionātā izdevās tikt arī līdz otrajai vietai), taču šīs līgas līmeni nevar salīdzināt ar Polijas līgām. Vēl pāris gadus atpakaļ iespēja startēt Ekstralīgā rādījās tikai sapņos, bet tagad šis mērķis izskatās reāli sasniedzams. "Lokomotīves" iekļūšana Polijas vislabāko komandu vidū radītu ne tikai sensāciju Polijas, bet arī visas spīdveja pasaules mērogā.

Rodas jautājums, vai mēs esam gatavi Ekstralīgai, jo neskaidrību par komandas nākotnes perspektīvām joprojām ir daudz. Nav skaidrības par nākamās sezonas sastāvu, par finansēm, kuras Ekstralīgā ir nepieciešamas ievērojami lielākas. Labi zināms, ka finansiālā situācija klubā jau tagad nav tā labākā. Vēl gan tur ir jātiek, bet jau tagad var apsveikt "Lokomotīvi" ar lielisku sezonu, jo galvenais uzdevums - pacīnīties par medaļām (tās praktiski jau iegūtas, jo kuluāros runā, ka "Start", ja zaudēs otrajā pusfinālā "Unia", uzreiz samierināsies ar ceturto vietu, necenšoties pretendēt uz trešo vietu) ir izpildīts.

Portāls eSports.lv piedāvās šo sacīkšu video tiešraidi. Sekot līdzi notiekošajam jums palīdzēs Nauris Mackevičs.

  +3 [+] [-]

, 2009-08-30 03:30, pirms 15 gadiem
Laguta: a, ko mēs darīsim tajā Ekstralīgā?
Slēpts komentārs: Koks_ar_2_galiem
Slēpts komentārs: MachimoI

  +5 [+] [-]

, 2009-08-30 08:42, pirms 15 gadiem
Lai veicas!

  +8 [+] [-]

, 2009-08-30 09:13, pirms 15 gadiem
Koks_ar_2_galiem rakstīja: Sakiet ko gribiet, bet es to spīdveju kā sportu neizprotu. Moči slīd pa trasi, tas kuram labāk slīd - uzvar. Kāds kaifs tur skatīties arī nesaprotu, visi moči pilnīgi vienādi slidinās, kāmēr komentētāji muld par krutajām taktikām sacīkstes laikā: "Kā būtu bijis pareizi izslīdēt cauri virāžai"...
tad laikam arī par Nascar un F1 varētu pateikt ko līdzīgu - pa apļiem vizinās vairākas stundas, ik pēc apļa vienā un tajā pašā pagriezienā vai taisnē mēģina apdzīt...

  +2 [+] [-]

, 2009-08-30 09:14, pirms 15 gadiem
būs jāpaskatās, ja būšu līdz tam laikam mājās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-08-30 09:29, pirms 15 gadiem
Koks_ar_2_galiem rakstīja: Sakiet ko gribiet, bet es to spīdveju kā sportu neizprotu. Moči slīd pa trasi, tas kuram labāk slīd - uzvar. Kāds kaifs tur skatīties arī nesaprotu, visi moči pilnīgi vienādi slidinās, kāmēr komentētāji muld par krutajām taktikām sacīkstes laikā: "Kā būtu bijis pareizi izslīdēt cauri virāžai"...
Ja mocis sāktu virāžā slīdēt, tad sekotu neizbēgams kritiens. Virāžā aizmugurējais ritenis nepārtraukti spolē. Spīdvejā aizmugurējās riepas nomaiņa tiek veikta pēc katra brauciena.

  +2 [+] [-]

, 2009-08-30 10:10, pirms 15 gadiem
apeirons rakstīja: tad laikam arī par Nascar un F1 varētu pateikt ko līdzīgu - pa apļiem vizinās vairākas stundas, ik pēc apļa vienā un tajā pašā pagriezienā vai taisnē mēģina apdzīt...
nu Nascar jau vispār ir plānā galdiņa urbējiem.

  +1 [+] [-]

, 2009-08-30 10:38, pirms 15 gadiem
No vienas puses - vajag vinnēt, taču reāli skatoties - nav ko darīt Ekstralīgā. Nu nav tik daudz naudas un iespēju tur braukt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-08-30 14:40, pirms 15 gadiem
Neesmu Nauris,bet varu paskaidrot: Pirmkārt Polijas Ekstralīgas nolikumā nav punkta, kurš varētu liegt līgā startēt arī ārzemju klubiem. Vienkārši ir sākot ar 2.līgu jāizcīna tiesības piedalīties ekstralīgā (ko gandrīz jau ir paveikusi Lokomotīve). Visas tās runas par to, ka nedos kaut kas vietu, iniciē poļi, kuri saredz Lokomotīvē stipru pretinieku citiem Polijas klubiem.
Lokomotīves stadions sēdvietu ziņā atbilst ekstralīgas standartiem, nepieciešams nodrošināt apgaismojumu (analogi kā Grand Prix) un televīzijas tiešraides nodrošinājumu.
Piekrītu, ka finanses ir vājākā vieta, taču ir iespēja pēc iekļūšanas ekstralīgā piesaistīt klubam arī atbalstītāju no Polijas puses. Salīdzinot ar šī gada budžetu Ls 400 000, ekstralīgā tas minimums būtu vajadzīgs Ls 500 - 600 tūks. Ls. Lielākā izdevumu daļas palielināšanās būtu vēl 2 Lagutas līmeņa braucēju atalgojums.