Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Spīdvejists G.Laguta pārsteidz poļus ar algas prasībām

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Spīdvejists G.Laguta pārsteidz poļus ar algas prasībām
Grigorijs Laguta
Foto: Jevgēņijs Jaņens, Sportacentrs.com

Bijušais Daugavpils "Lokomotīves" leģionārs un esošais Latvijas čempions spīdvejā Grigorijs Laguta ir jaunas komandas meklējumos. Izskatās, ka parakstīt līgumu viņam nebūs viegli, jo algas prasības ir iespaidīgas pat Polijas grandiem - vairāk nekā 500 tūkstoši eiro.

Grigorijs Laguta, lai arī jau veselu gadu nebrauc "Lokomotīvē", joprojām ir daudzu Latvijas spīdveja cienītāju elks. Tieši viņš vairākus gadus pēc kārtas bija Daugavpils spīdveja "haizivs". Vairākas reizes viņš pārstāvēja Latviju "Grand Prix" seriāla posmos, kā arī vilka uz priekšu mūsu spīdveju.

Pēc iepriekšējās sezonas beigām viņš nolēma izmēģināt spēkus Polijas Ekstralīgā, kļūstot ne tikai par Čenstohovas "Wlokniarz", bet arī visas līgas vadošo braucēju (pēc reitinga TOP10). Vidēji vienā braucienā viņam 2,129 punkti (ļoti augsts rādītājs). Čenstohovas vienība bijusi ieinteresēta līguma pagarināšanā, taču Lagutas prasības ir pārāk augstas priekš poļu kluba.

Kā raksta poļu portāls sportowefakty.pl, Laguta par līguma parakstīšanu pieprasījis 300 tūkstošus eiro. Par ierašanos uz sacensībām vienu tūkstoti (visiem spīdvejistiem maksā par ierašanos uz sacensībām), bet par katru izcīnīto punktu 1,5 tūkstošus eiro (vidēji katrā mačā 10 punktus Laguta šogad ir atvedis). Salīdzinājumam labākais "Lokomotīves" braucējs Maksims Bogdanovs saņem aptuveni 400 eiro par punktu. Ja summēt visus šos ciparus, sezonas gaitā viņa nākamajam darba devējam nāktos šķirties no teju 600 tūkstošiem eiro. Tikai retais Polijas klubs būs gatavs maksāt šādu summu. Tiek uzskatīts, ka šādām krieva prasībām varētu piekrist tikai "Falubaz Zielona Gora".

Interesanti, ka Daugavpils "Lokomotīves" visas sezonas budžets ir mazāks par iepriekš nosauktajiem 600 tūkstošiem eiro. Tāpat jāpiebilst, ka spīdvejisti sezonas gaitā var braukt vairākos klubos, tā ka Laguta savu maciņu varētu papildināt ne tikai Polijā. Neaizmirsīsim arī par komercmačiem un starptautiskajām sacensībām.

Līgumu parakstīšana Polijā ir atļauta, sākot ar 1. decembri. Lai novērstu priekšlaicīgu līgumu parakstīšanu (Polijai tas ir raksturīgi), šogad klubiem tiks izsniegti jauna veida līgumu paraugi. Gaidīsim nākamo sezonu!

Izmantotie resursi:
SportoweFakty.pl

  +6 [+] [-]

, 2011-11-23 17:31, pirms 13 gadiem
Es visu laiku biju domājis, ka šis ir "kapeiku" sportaveids, bet esmu tomēr kļūdījies!

  +4 [+] [-]

, 2011-11-23 17:40, pirms 13 gadiem
Ļoti labs raksts! Nebiju domājis, ka spīdvejā tādas naudas apgrozās. Interesanti, cik pelna TOP5 pasaules braucēji, tuvu citronam?

     [+] [-]

, 2011-11-23 18:15, pirms 13 gadiem
power1 rakstīja: Ļoti labs raksts! Nebiju domājis, ka spīdvejā tādas naudas apgrozās. Interesanti, cik pelna TOP5 pasaules braucēji, tuvu citronam?
vairāk, ievērojami vairāk.

     [+] [-]

, 2011-11-23 18:17, pirms 13 gadiem
power1 rakstīja: Ļoti labs raksts! Nebiju domājis, ka spīdvejā tādas naudas apgrozās. Interesanti, cik pelna TOP5 pasaules braucēji, tuvu citronam?
Arī man interesē tavs jautājums + vēl kas vispār ir pasaules TOP spīdeveja elite un kur uz tas fona atrodas Polijas Ekstralīga?

     [+] [-]

, 2011-11-23 20:16, pirms 13 gadiem
Edwards rakstīja: Arī man interesē tavs jautājums + vēl kas vispār ir pasaules TOP spīdeveja elite un kur uz tas fona atrodas Polijas Ekstralīga?
Polijas Ekstraliga ir specigaka visa pasaule

     [+] [-]

, 2011-11-23 20:26, pirms 13 gadiem
power1 rakstīja: Ļoti labs raksts! Nebiju domājis, ka spīdvejā tādas naudas apgrozās. Interesanti, cik pelna TOP5 pasaules braucēji, tuvu citronam?
Te ir vieta jautājumam Anatolija Kreipānam!

     [+] [-]

, 2011-11-30 13:01, pirms 13 gadiem
Pavisam normāli prasa sava līmeņa braukšanai. TOP-5 par līguma parakstīšanu vien saņem 1,000,000 eiro.