Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīve" pret "Unia" - kurš tiks tuvāk Ekstralīgai?

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Lokomotīve" pret "Unia" - kurš tiks tuvāk Ekstralīgai?
Tribīnes būs pārpildītas
Foto: Viktors Sarvuta, eSports.lv

Jau šodien plkst. 15:00 Daugavpils spīdveja trekā Daugavpils "Lokomotīve" aizvadīs pirmās Polijas 1. spīdveja līgas finālsacīkstes pret Tarnuvas "Unia". Uzvarētājs divu sacīkšu summā iekļūs Polijas Ekstralīgā.

Par noteikumiem un Polijas 1. spīdveja līgu

Daugavpils "Lokomotīve" iepriekšējā sezonā debitēja Polijas 1. spīdveja līgas (pēc spēka Polijas otrā spēcīgākā līga) sacīkstēs, savā debijas sezonā ieņemot augstvērtīgo piekto vietu astoņu komandu konkurencē. Jau pirms šīs sezonas tika paziņots, ka mērķis būs cīnīties par medaļām. Deklarētais uzdevums jau ir izpildīts, jo lieliskais sniegums izslēgšanas mačos ļāvis tikt līdz garantētai otrajai vietai (pamatturnīrā palikām trešie). Šodien "Lokomotīve" centīsies ielikt pamatus iekļūšanai Polijas Ekstralīgā. Lai to paveiktu, divu sacīkšu summā jāuzvar neapšaubāmā šīs līgas favorīte - Tarnuvas "Unia".

Katrās sacīkstēs kopumā tiek veikti 15 braucieni, kuros startē pa diviem spīdvejistiem no katras komandas. Kopumā katra komanda var pieteikt uz sacensībām astoņus braucējus, starp kuriem ir jābūt arī junioriem (U-21). Katrā braucienā tiek veikti četri apļi. Tas, kurš šos apļus veic visātrāk nopelna trīs punktus, otrās vietas ieguvējs divus punktus, trešās vietas ieguvējs vienu, bet pēdējam punkti nepienākās. Pēc katra brauciena vienas komandas braucēju iegūtā punktu summa tiek saskaitīta, tādējādi tiek iegūts arī rezultāts. Pēc katra brauciena komandas iegūtie punkti summējas, šādā veidā tiek noteikts sacīkšu uzvarētājs.

Kas ir "Unia"?

Jau pirms sezonas tieši Tarnuvas klubam daudzi paredzēja atgriešanos Polijas Ekstralīgā, no kuras šī vienība izkrita pēc neveiksmīgās iepriekšējās sezonas. 2004. un 2005. gadā tieši "Unia" kļuva par Ekstralīgas uzvarētāju, taču pēc tā sākās neliels pagrimums. Mērķis gan ir viens - atgriezties Polijas elitē. Sezona komanda aizvadījusi vienkārši fantastiski, pamatturnīrā apsteidzot tuvākos sekotājus par desmit punktiem. 14 sacīkstēs tika piedzīvoti tikai divi zaudējumi, pie tam viens no tiem tieši pret "Lokomotīvi". Izslēgšanas mačos neviens nespēja turēties pretī "Unia". Lieki piebilst, ka "Lokomotīves" izredzes pret "Unia" tiek vērtētas kā niecīgas.

"Lokomotīves" izredzes

Daugavpiliešu sniegums pirmajos izslēgšanas mačos bija uzslavas vērts, bet skatu krietni pabojāja neizteiksmīgais sniegums Žešuvā pirms nedēļas, kad knapi tika noturēts 36 punktu pārsvars. Pret "Unia" šodien savā trekā ir jāuzvar, ja vēlamies saglabāt vismaz kaut cik reālas izredzes uz uzvaru divu sacīkšu summā.

Pret "Unia" šosezon esam braukuši divas reizes. Vienreiz pārliecinošs zaudējums izbraukumā ar 30:61, bet savā trekā uzvarējām ļoti interesantā cīņā ar rezultātu 48:42. Daudzi šos mačus savā trekā joprojām uzskata par "Lokomotīves" vislabākajiem šosezon. Ne brīdi nerodas tāda doma, ka šodien Daugavpilī tribīnes varētu nebūt pilnas, neskatoties uz to, ka līst lietus. Savā trekā "Lokomotīve" nav zaudējusi ne reizi (!), tādēļ vismaz šodien uzvarēt būtu nepieciešams.

Mūsu komanda šodien brauks optimālajā sastāvā. Bija bažas, ka uz starta neizies Romāns Považnijs, taču tas nav noticis. Startēs arī vecmeistars Andrejs Koroļovs, krievu leģionārs Grigorijs Laguta, kā arī mūsu labākie juniori - Maksims Bogdanovs, Vjačeslavs Giruckis un Artjoms Laguta. Uz starta redzēsim arī Leonīdu Pauru, kā arī Kjastu Puodžuku, kurš komandas rindās pēdējos mēnešos nebija braucis.

Pretinieki mums ir ļoti spēcīgi. Pat tiem cilvēkiem, kuri par spīdveju daudz neinteresējas, šādi vārdi kā Bjarne Pedersens (nejaukt ar Niki Pedersenu), Sebastians Ulameks (vēl vakar startēja "Grand Prix" posmā), Janušs Kolidzejs, Pjotrs Šviderskis varētu nebūt tikai tukša skaņa. Jāuzmanās arī no dāņiem Patrika Hougārda un Jespera Monberga.

Sacīkstes sākums plkst. 15:00 Atbildes sacīkstes tieši pēc nedēļas.

  +7 [+] [-]

, 2009-09-13 10:09, pirms 15 gadiem
žēl ka esports nerādīs šo interesanto sacīksti, un nebūs dzirdams komentējot šo sacīksti atraktīvais Nauris...

  +1 [+] [-]

, 2009-09-13 10:13, pirms 15 gadiem
Lai veicas!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: valgut

     [+] [-]

, 2009-09-13 11:48, pirms 15 gadiem
eeeeee, kāpēc nav tiešraides????
pagājušo reizi komentētājs apsolīja, ka turpmāk visas gonkas rādīs esportā, ka notiek Daugavpilī!!!!

     [+] [-]

, 2009-09-13 12:05, pirms 15 gadiem
Martinez99 rakstīja: eeeeee, kāpēc nav tiešraides????
pagājušo reizi komentētājs apsolīja, ka turpmāk visas gonkas rādīs esportā, ka notiek Daugavpilī!!!!
problēmas ar interneta provaideriem..

     [+] [-]

, 2009-09-13 12:22, pirms 15 gadiem
Žēl gan ka nerādīs netā,varēja jau kaut ko saštukot.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-09-13 12:51, pirms 15 gadiem
Jā, sportacentrs atšķirībā no esporta vairāk koncentrēšoties uz tiešraidēm, tā ja...