Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Laguta un Považnijs izrauj uzvaru "Lokomotīvei"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Laguta un Považnijs izrauj uzvaru "Lokomotīvei"
Grigorijs un Artjoms Lagutas
Foto: SCANPIX SWEDEN

Polijas 1. spīdveja līgā fantastisku uzvaru izrāvuši Daugavpils "Lokomotīve" spīdvejisti, kuri pēdējā braucienā atspēlēja trīs punktu deficītu, beigās uzvarot ar 47:46. Galvenais varonis bija Grigorijs Laguta, kuram 17 punkti.

Šodien tiek aizvadītas pēdējās Polijas 1. spīdveja līgas pamatturnīra sacīkstes. Daugavpils "Lokomotīve" jau iepriekš bija nodrošinājusi sev vietu labāko četriniekā, bet šodienas pretiniekiem Grudzioncas "GTŽ" bija nepieciešama uzvara, lai tiktu play-off.

Sākums mums izvērtās pat negaidīti veiksmīgs, jo Artjoms Laguta un Maksims Bogdanovs izcīnīja dubultuzvaru. Iekrātais četru punktu pārsvars ļāva ilgāku laiku turēties vadībā, bet pamazām mājinieki ne tikai pārņēma vadību, bet arī sāka atrauties, izmantojot to, ka mūsu komandā puslīdz stabili spēja nobraukt vien Bogdanovs un Grigorijs Laguta.

Pirms 11. brauciena "GTŽ" izvirzījās vadībā ar 35:25, taču šajā brīdī taktiski gudru lēmumu pieņēma mūsu treneris, kurš trekā kā džokeru (iegūtie punkti dubultojas) sūtīja Grigoriju Lagutu, kurš nepievīla. Lagutas uzvara, kā arī Považnija otrā vieta šajā braucienā ļāva pievilkt līdz 33:36.

Nākamajā braucienā tika izcīnīta vēl viena dubuluzvara (G.Laguta un Bogdanovs), kas ļāva pārņemt arī vadību (38:37), bet ātri vien mājinieki sagrieza visu kājām gaisā, pirms pēdējā brauciena panākot jau 45:42 viņu labā. Mūsu komandā pēdējā braucienā uz starta devās Grigorijs Laguta un Romāns Považnijs. Abi nepievīla, iegūstot abas pirmās vietas - 48:47.

Fantastika izglābšanas, kas deva uzreiz trīs punktus, jo arī pirmajā gonkā tika uzvarēts, tātad pienācās arī bonuspunkts. Pēc šīs uzvaras tika nodrošināta vismaz trešā vieta pamatturnīrā, bet ir iespējas palikt arī otrajiem, kas play-off dotu daudz vājāku pretinieku. Par citiem iznākumiem ziņosim vēlāk.

Izcili šodien brauca Grigorijs Laguta, kuram 17 punkti, pie tam lielākā daļa no tiem izšķirošajos brīžos. Maksims Bogdanovs palīdzēja ar 13, bet Považnijs un Laguta jaunākais ar septiņiem punktiem. Karavackim divi punkti, Koroļovam - 1, bet Giruckis palika bez punktiem.

Interesanti, ka "Lokomotīve" rindās atkal nebija vācieša Kristiana Hefenbroka, kurš šosezon sevi parādījis ne no tās labākās puses. Tas pats arī ar Kjastu Puodžuku, kurš uz Poliju nemaz nedevās. Jāpiemin, ka šodienas uzvara bija tikai otrā uzvara izbraukumā šosezon.

Polijas 1. spīdveja līga:

VietaKomandaSacīkstesPunkti
1.Unia Tarnów ŻSSA1328
2.SK Lokomotīve1421
3.Marma Stal Rzeszów1318
4.Start Gniezno1316
5.PSŻ Poznań1315
6.RKM ROW Rybnik1312
7.GTŻ Grudziądz1411
8.KM Ostrów Wlkp.138

Izmantotie resursi:
sportowefakty.pl

 +10 [+] [-]

, 2009-08-02 20:37, pirms 15 gadiem
pilsoniibu!

  +2 [+] [-]

, 2009-08-02 20:38, pirms 15 gadiem
vajg jaa !!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-08-02 20:58, pirms 15 gadiem
mēs esam viskonservatīvākā valsts, jo pilsonību bez valodas zināšanas piešķiram tikai par īpašiem nopelniem, tas ir tad, kad sportists vairs nav spējīgs parādīt labus rezultātus(par vecu). Piebilde, es tiešām esmu Latvijas patriots.