Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Solbergs trases pierakstīšanas laikā iekļuvis avārijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Solbergs trases pierakstīšanas laikā iekļuvis avārijā
Olivera Solberga avarējušais trases pierakstīšanas auto. Foto: Twitter.com/HautamakiTimo

Šodien trases pierakstīšanas laikā avāriju piedzīvojusi Olivera Solberga ekipāža, kas uz publiskā ceļa sadūrusies ar nelielu kravas furgonu.

Pašlaik sportisti veido stenogrammas pasaules rallija čempionāta posmam, kas šajā nedēļas nogalē norisināsies Somijā. WRC2 klasē startēs arī savulaik Latvijā karjeru uzsākušais Olivers Solbergs, taču viņam sacensību nedēļas nogale iesākusies uz nelāgas nots.

Pierakstot trasi, uz grants ceļa noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā Solberga vadītais “Subaru” sadūries ar citu spēkratu. Mašīna pamatīgi bojāta, bet tiek ziņots, ka neviens negadījumā nav cietis. Šobrīd Solbergs jau ticis pie cita auto un turpina trases pierakstīšanu.

Kā zināms, nesen Solbergs šķīra sadarbību ar savu līdzšinējo stūrmani Āronu Džonstonu. Sākot ar “Rally Finland” viņa līdzbraucējs būs brits Kreigs Drjūvs, kurš ilgus gadus startējis Deivida Higinsa ekipāžā. 2019. gadā Higinss/Drjūvs izcīnīja titulu Amerikas rallija čempionātā (ARA).

Tikmēr pasaules čempionātā Solbergs šogad pārstāv “Hyundai Motorsport” rūpnīcas vienību un WRC2 klasē aizvadījis četrus posmus. Portugālē viņš finišēja piektajā vietā, bet pēc tam Igaunijā, Beļģijā un Grieķijā trīs reizes pēc kārtas piedzīvojis izstāšanos. Somijas ziemas posmā un Kenijā Solbergs startēja ar WRC klases auto.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati