Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

No 2025. gada WRC rallija mašīnas varētu kļūt pilnībā elektriskas

Juris Grīns
Juris Grīns

No 2025. gada WRC rallija mašīnas varētu kļūt pilnībā elektriskas
Foto: wrc.com

Kamēr daudzi vēl šaubās, vai hibrīda mašīnu ieviešana uz nākamo pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonu bijis pareizs lēmums, "Renault" vadība grib panākt, lai jau no 2025. gada sacīkšu spēkrati būtu pilnībā darbināmi ar elektrību.

Šobrīd “Renault” uz “Clio” modeļa bāzes ražo “Rally4” un “Rally5” klašu rallija mašīnas, kā arī zem “Alpine” brenda – “A110 RGT” sacīkšu auto, un tās visas darbina iekšdedzes dzinēji. Tajā pašā laikā rūpnīcas vadība veic pārrunas ar Starptautisko Automobiļu federāciju (FIA), cenšoties lobēt pilnībā ar elektrību darbināmu mašīnu ieviešanu tās rallija piramīdā jau sākot ar 2025. gadu.

“Renault” sacīkšu nodaļas direktors Benuā Nožjē skaidri paziņojis, ka “Rally1” hibrīda klases stāšanās līdzšinējās WRC klases vietā “ir tikai pārejas posms un nekas vairāk”.

“Mūsu ilgtermiņa vīzija ir skaidra,” viņš saka. “Rallija mašīnu nākotne nav hibrīdi, mūsu skatījumā nākamās paaudzes mašīnas pilnībā darbinās elektrība, un es domāju, ka FIA vajadzētu šajā ziņā būt plašākam redzējumam un būtu vairāk “jāspiež” uz elektrisko mašīnu ieviešanu. Tas ir pilnīgi skaidrs, ka nākotnē visos autosporta veidos būs tikai elektriskie auto.”

Arī “Rally2” klases mašīnas no 2023. gada bija plānots aprīkot ar dažiem hibrīda elementiem, tomēr šajā kategorijā iesaistīto ražotāju pretspara rezultātā šos plānus FIA atcēla vēl vismaz uz trim gadiem.

“Esmu ļoti pārsteigts, ka FIA izlēma “Rally2″ klasē saglabāt pilnībā ar parasto degvielu darbināmas mašīnas,” neslēpj Nožjē. “Esmu ļoti pārsteigts pat par tām tehnoloģijām, kas tiks nākamgad izmantotas “Rally1” mašīnās, jo, manā skatījumā, ar to pavisam noteikti ir par maz. Mēs strādāsim kopā ar FIA pie nākamās paaudzes mašīnām, bet tām jābūt pilnībā elektriskām. Tā mēs patiesi domājam, un tā ir “Renault” vīzija.”

Nožjē atzīst, ka “Renault” komanda atgrieztos pasaules rallija čempionātā, ja “Rally1” mašīnas kļūtu ar elektrību darbināmas, tomēr ne sadarbībā ar tai piederošo “Alpine” nodaļu, kas šobrīd tiek pārstāvēta “Formulā 1”.

“Jā, tas būs nākamais solis,” jautāts par “Renault” atgriešanos pasaules rallija čempionātā, ja mašīnas kļūs elektriskas, atzina Nožjē. “Tomēr tas nenozīmē, ka “Rally1” programmā iesaistīsies “Alpine”, jo šim brendam galvenā programma ir startēt F1 čempionātā.”

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati

     [+] [-]

, 2021-09-30 10:06, pirms 3 gadiem
Viss jau ir skaisti un jauki, bet rallijs nav ne rallijkross ne formula ne kāds cits motoru sporta veids, kur sacīkstes notiek slēgtā trasē un uz apli. Rallijā tomēr iekšdedzes dzinēja skaņa piesaista skatītāju un dzīvnieku uzmanību, kas tomēr veicina piesardzības ievērošanu un attiecīgi paaugstina drošības līmeni. Kā būs ar elektroauto? Var jau būt gudrās galvas izdomās kādu risinājumu, bet nu pagaidām tas galīgi nelīmējās kopā.