Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

WRC komanda iegādājas trīs Dakaras čempionu "Peugeot" rallijreida mašīnas

Juris Grīns
Juris Grīns

WRC komanda iegādājas trīs Dakaras čempionu "Peugeot" rallijreida mašīnas
Stefana Petransela "Peugeot 2008 DKR16"
Foto: AFP/Scanpix

2017. gada Dakaras rallijā ar šī brīža spēcīgākajām mašīnām "Peugeot 2008 DKR16" startēs franču komanda "PH Sport", kas līdz šim braukusi pasaules rallija čempionātā.

"Peugeot" rūpnīcas komanda ar "2008 DKR16" modeli šī gada janvārī dominēja Dakaras rallijā, tās pilotam Stefanam Petranselam izcīnot jau 12. uzvaru karjerā.

Jau šogad "Peugeot" savu ne tik ātro 2015. gada modeli ļāva izmantot privātajam braucējam Romēnam Dumā. Tikmēr nākošgad trīs 2016. gada specifikācijas mašīnas nonāks "PH Sport" komandas rīcībā.

Uz bagija bāzes būvētais aizmugures piedziņas "Peugeot 2008 DKR16" komandas rīcībā pirmo reizi būs jau šī gada rudenī, bet oktobrī ar šiem auto plānots piedalīties Marokas rallijā.

"Tas, ka varēsim izmantot šī brīža labāko rallijreida mašīnu, ir nebijusi iespēja gan "PH Sport" komandai, gan pilotiem, kas ar to vēlas startēt," saka "PH Sport" boss Bernārs Piallats. ""Peugeot Sport" arī sniegs padomus, lai labāk varētu izprast šīs mašīnas nianses. Mēs strādāsim pēc rūpnīcas komandas standartiem."

"PH Sports" vienībai ir liela pieredze rallijā un nesenajā pagātnē tā arī startējusi pasaules čempionātā. "PH Sports" izveidojusies cieša sadarbība ar "Citroen" un pirms dažiem gadiem vairākas sezonas tā pārraudzīja rūpnīcas junioru komandu, bet šogad tā WRC posmos startē "Citroen" rūpnīcas komandas vietā, kamēr tā koncentrējas darbam pie 2017. gada modeļa izstrādes.

Izmantotie resursi:
Formel 1, DTM, WEC, WTCC, Rallye, MotoGP bei...