Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Hyundai" nolīgst WRC tehnisko direktoru ar F1 pieredzi

Juris Grīns
Juris Grīns

"Hyundai" nolīgst WRC tehnisko direktoru ar F1 pieredzi
Foto: Vladislav Maschl

Pasaules rallija čempionāta komanda "Hyundai Motorsport" par tehnisko direktoru noalgojusi iepriekš arī "Formulā 1" strādājošo inženieri Fransuā Havjēru Demaisonu. Tikmēr šobrīd turpinās WRC komandas jaunā pilota meklēšana un kā favorīts uz vakanto vietu tiek minēts soms Tēmu Suninens.

Demaisons būs komandas tehniskais direktors un strādās kopā ar citu augstas klases inženieri Kristianu Loriau, kurš ieņems WRC tehniskā menedžera amatu. “Hyundai” vienība arī apstiprinājusi, ka Demaisons palīdzēs rūpnīcas prezidentam Šonam Kimam nākotnes autosporta programmas veidošanā.

“Hyundai” komandai padevies grūts jaunās “Rally1” hibrīda mašīnu ēras sākums, taču pēdējā laikā vienība panākusi progresu tehniskajā jomā un kļuvusi konkurētspējīgāka. Tiesa gan, šogad nevienu uzvaru WRC posmos tai aizvien nav izdevies izcīnīt.

Iepriekšējos gadus Demaisons strādāja leģendārajā F1 komandā “Williams”, bet vēl pirms tam jau darbojās pasaules rallija čempionātā. Viņš piedalījās “Volkswagen” komandas panākumu kaldināšanā no 2013. līdz 2016. gadam, kad tā bija faktiski neuzvarama. Tāpat Demaisona paspārnē tika izstrādāta elektriskā “Volkswagen I.D. R” automašīna, ar ko izdevās sasniegt rekordu Paikspīkas kalnā braukšanas sacensībās. Tāpat inženieris iepriekš strādājis “Peugeot” un “Subaru” rallija komandās.

Tikmēr “Hyundai” vienība meklē pilotu, kurš turpmāk pildīs trešā braucēja pienākumus, šo lomu dalot ar Daniju Sordo. Galvenais favorīts ir soms Tēmu Suninens, kurš jau šobrīd pārstāv “Hyundai Customer Racing”, startējot ar “Rally2” klases auto, turklāt iepriekš testējis arī “Hyundai i20 N Rally1”. 2021. gada beigās viņš Moncas rallijā jau aizvietoja Otu Tanaku, kurš toreiz nevarēja iziet uz starta. Pats sportists atklājis, ka izredzes tikt sastāvā vērtējamas kā “50 pret 50”.

Izmantotie resursi:
4rati.lv