Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autokrosa čempions Odiņš: "Problēma ir milzīga"

Juris Grīns
Juris Grīns

Autokrosa čempions Odiņš: "Problēma ir milzīga"
Arnis Odiņš
Foto: Ilze Krieviņa

Nedēļa, kurā notika sezonas pirmais posms, izvērtās dramatiska pērnā gada VAZ Klasika čempionam Arnim Odiņam. Vispirms nodega čempionauto elektrība, kam sekoja negaidīti starti 1600 un Buggy 1600 klasē Smiltenē. Kā labā stāstā pienākas – viss beidzās laimīgi, ar uzvaru 1600 klasē. Tomēr šobrīd Odiņš ir dilemmas priekšā – 1600 vai VAZ?

“Problēma ir milzīga,” saka Odiņš. “Nav vēl izlemts, ko tagad ar šo situāciju iesākt. Loģiski būtu turpināt 1600 klasē, kurā esmu kopvērtējuma līderis, taču tas būtu dārgi – jāpērk mašīna. Savukārt VAZ klasē šobrīd varētu būt sarežģīti sadzīt čempiona titulu pēc Kalvja Tēta uzvaras. No sportiskā viedokļa gribas braukt VAZ klasē, kurā būtu noteikti daudz grūtāk un sportiski interesantāk dzīties pakaļ līderiem. Viens no risinājumiem būtu nākamajā posmā atkal startēt divās klasēs, lai ir drošāk, būtu vairāk skaidrības. 1600 klasē Smiltenē manam sniegumam vēl bija paliela rezerve, man austiņās katrā aplī teica: “met nost, met nost!” Un tā visu dienu. Turklāt 1600 klase ir kārdinoša, jo galvenajam konkurentam Raimondam Mūrniekam ir tikai viens punkts. Nav skaidrs, cik Andis Kļava sezonas turpinājumā būs ātrs… Vēl “jāuzpīpē” un kaut kas jāizlemj. Taču prieks, ka bija interesanti gan pašam, gan, cerams, skatītājiem. Un vispār – ļoti patīk bagijs! Lai arī nebija rezultāta un pašam negāja braukšana, tas ir lieliski!”

Lai arī dienas gaitā Arņa braucieni 1600 klasē nebija piedzīvojumiem bagāti, svarīgs brīdis bija fināla starta taisne, kad pēc kontakta ar Jāni Balodi mašīna sāka “dejot”, kas varēja izvērsties par ļoti smagu avāriju. Priekšpiedziņas braukšanas eksāmens bija nevis četri uzvarēti braucieni, bet gan šī epizode, kurā Odiņam bija jāpierāda savas prasmes un instinkti. “Finālā šis bija traks brīdis, taču nekas nesajuka, visu izdarīju pēc refleksiem un sagāja… Mašīna jau bija ar skatu pret apmali… Kopumā piedziņas nejuka, braucot ar galvu visu var apvienot. Galvenais bija pirms brauciena visu izdomāt. Jāņem vērā, ka arī ātrumkārbas visām mašīnām ir pilnīgi atšķirīgas. Taču tiku galā.”

Izmantotie resursi:
Autocross.lv

     [+] [-]

, 2016-04-27 15:32, pirms 8 gadiem
Vēl taču daudz posmu, nav lielas jēgas rēķināt kopvērtējuma izredzes.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja