Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Jeršova: "Būt meitenei autokrosā - jāizcīna sava vieta zem saules"

Juris Grīns
Juris Grīns

Jeršova: "Būt meitenei autokrosā - jāizcīna sava vieta zem saules"
Kitija Jeršova. Foto: Roberts Šivars, 4rati.lv

Autosporta entuziasti nesen piedzīvoja divas aizraujošas dienas, vērojot Latvijas autokrosa čempionāta priekšpēdējo posmu Smiltenes sporta kompleksā "Teperis". Šis gads bija īpašs ne tikai aizraujošo sacensību dēļ, bet arī tāpēc, ka trase svinēja savu 30 gadu jubileju.

Kā jau ierasts, Latvijas autokrosa čempionātā skatītāji varēja vērot bagijus, vieglās un kravas automašīnas. Sacīkstes arī šogad bija ar milzīgu dalībnieku skaitu – gandrīz 120 sportistiem no visām Baltijas valstīm. Daudziem tieši šis čempionāts bija gaidītākais notikums šogad. “Sajūtas ir labas – beidzot atkal atgriezties trasē, adrenalīns ir augsts. Trīcu un vibrēju, viss ir lieliski. Šī ir kā vietējā mājas trase ir īpaši patīkama, jo ir gan ātra, gan izaicinoša. Šeit esmu braucis autosprintus, krosu un daudz ko citu, izmēģinot trasi visos veidos,” saka autosportists no Cēsīm Jānis Balodis.

Autosports bieži vien tiek nodots no paaudzes paaudzē, un tā ir arī autosportistes Kitijas Jeršovas pieredzē. Šajā sporta veidā piedalās ne tikai viņa, bet arī viņas brālis un tēvs, izveidojot vienotu komandu, kas kopīgi startē čempionātos, tostarp arī Smiltenē. “Es sāku braukt ar kartingu no septiņu gadu vecuma, kas bija pamats, lai saprastu trajektorijas un ātrumu. Ar mašīnu sāku braukt no 11 gadu vecuma. Jau 13 gadus esmu iesaistīta autosportā, no kuriem astoņi deviņi gadi ir ar mašīnām. Šobrīd esmu jau ceturto sezonu Latvijas autokrosa čempionātā “open” klasē ar pilnpiedziņas automašīnu. Runājot par to, kā būt meitenei šajā sportā, tas ir dīvaini – noteikti jāizcīna sava vieta zem saules.”

Šogad gan sportistiem, gan organizatoriem bija liels prieks par izmaiņām trasē – Džokera apļa pagarināšanu, ko veica drošības apsvērumu dēļ. AX Latvia/Latvijas čempionāta virzītājs Arnis Odiņš: “No dalībniekiem dzirdam tikai to labāko par trasi – tā ir cieta un stingra. Zinu, ka Vairis ir ļoti daudz mālu pievedis, un tas noteikti ir palīdzējis šajā trasē. Jā, noturība ir uzlabojusies, un bedres vairs nav tādas, kā bija agrāk, bet autokrosā tām bedrēm ir jābūt.”

Runājot par Tepera trasi, šogad tai aprit 30 gadu jubileja. No autokrosa trasēm Latvijā Smiltenes trase ir otrā senākā, atpaliekot vienīgi no Bauskas Mūsas trases. Gatavošanās čempionātam bija liela. Organizatoriem un komandai nācies ieguldīt daudz pūļu un laika.

Latvijas čempionāta virzītājs Arnis Odiņš, uzsver, ka iesāktais darbs turpinās un šogad īpaši tiek attīstītas jauniešu klases. Viņš arī norāda, ka dalībnieku skaits ir noturējies stabils, neskatoties uz ekonomiskajiem apstākļiem. Latvijas autokrosa čempionāta un sezonas noslēgums gaidāms šī gada 1. septembrī Bauskā!

Izmantotie resursi:
ReTV

     [+] [-]

, 2024-08-30 08:14, pirms 3 nedēļām
+ visi grib salaist

     [+] [-]

, 2024-08-30 22:16, pirms 2 nedēļām
Ķīsis ir adatains !