Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē piedzīvo smagu debiju Lemānas sacīkstēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Ožjē piedzīvo smagu debiju Lemānas sacīkstēs
Sebastjēns Ožjē pie LMP2 prototipa stūres. Foto: Facebook.com/sebastien.ogier

Pagājušās nedēļas nogalē ar posmu ASV startēja izturības sacīkšu pasaules čempionāta (WEC) jaunā sezona. Debijas sacensības aizvadīja titulētais rallija braucējs Sebastjēns Ožjē, kuram tās izvērsās ļoti grūtas, taču reizē arī tika iegūta vērtīga pieredze.

Savu pirmo WEC sezonu Ožjē uzsācis otrajā spēcīgākajā klasē LMP2, kur pārstāv franču vienību “Richard Mille Racing” un startē ar “Oreca 07-Gibson” prototipu. Viņa komandas biedri, kuri Sebringas 1000 jūdžu sacīkstēs uz maiņām pilotēja to pašu mašīnu, bija Šarls Milezī un Lilū Vado. Starp 15 mašīnām Ožjē ar komandas biedriem savā klasē finišēja 12. vietā.

“Tas nemaz nebija viegli,” atzīst Ožjē. “Kopumā šīs bija notikumiem bagātas un sarežģītas sacensības. Man bija dažas problēmas, un es īsti nevarēju atrast labu ritmu. Tas nebija tāds tīrs brauciens, kādu biju gribējis, bet ir tā, kā ir. Arī tas ir daļa no pieredzes iegūšanas procesa.”

Lai gan savā klasē nācās palikt vienā no pēdējām pozīcijām, Ožjē tomēr saskata pozitīvo: “Ir daudzas lietas, ko es varu paņemt sev līdzi no šīs pirmās pieredzes WEC čempionātā. Pirmkārt, guvu pirmos iespaidus par šīm sacīkstēm, otrkārt, tas bija labs dažādu procesuālo darbību treniņš.”

Sacensību absolūtajā ieskaitē triumfēja “Alpine” komanda ar pilotiem Nikolā Lapjēru, Andrē Negrao un Mateū Vaksivjēru. Savukārt LMP2 klasē ātrākā bija “United Autosports USA” vienība ar Polu di Restu, Oliveru Džarvisu un Džošuā Pīrsonu, kuram ir vien 16 gadi. Starp LMP2 klases dalībniekiem bija arī bijušais F1 un WRC pilots Roberts Kubica, kurš guva ceturto vietu. Savukārt aiz Ožjē komandas, ieņemot 13. vietu klasē, finišēja “ARC Bratislava” komanda, kuras sastāvā savulaik sacensībās startēja Latvijas pārstāvis Konstantīns Calko.

“Sacensībās mans otrais izbrauciens bija daudz tīrāks un stabilāks par pirmo,” aizvadīto posmu analizē Ožjē. “Bet, kā jau paredzēju, vēl pietrūka ātruma, turklāt tas, ka treniņbraucienos tiku pabraukt ļoti maz, noteikti nenāca par labu. Tāpat bija problēmas ar mašīnas regulējumiem, sevišķi to varēja just tveicē. Tomēr tas bija tikai mans pirmais solis. Esmu drošs, ka varam parādīt labāku sniegumu un nākamajā posmā to centīsimies izdarīt.”

Nākamās WEC sacīkstes būs sešus stundu brauciens leģendārajā Spā-Frankošamps trasē, kas norisināsies 7. maijā. Šogad Ožjē arī paredzēti vairāki iznācieni pasaules rallija čempionātā, taču vēl oficiāli nav zināms, kuros posmos. Baumo, ka viņš varētu startēt maijā gaidāmajā Portugāles rallijā.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati