Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Šonedēļ WRC ietvaros notiks Safari rallijs

Juris Grīns
Juris Grīns

Šonedēļ WRC ietvaros notiks Safari rallijs
Foto: Toyota Gazoo Racing

Pasaules rallija čempionāta (WRC) sestais posms tiks aizvadīts šajā nedēļas nogalē Kenijā. Dalībai leģendārajās Safari rallija sacensībās pieteikušās tikai 30 ekipāžas, bet par "Rally1" klases sastāvu sūdzēties nevar.

Ar “Rally1” spēkratiem uz starta dosies 12 ekipāžas. “Hyundai” startēs ar trim mašīnām, Daniju Sordo atkal nomainot Oliveram Solbergam, “Toyota” uz starta izies ar četrām ekipāžām, jo šajā posmā atkal startēs Sebastjēns Ožjē, savukārt “M-Sport” vienība uz Āfriku devusies ar pieciem auto. Trešo reizi šosezon uz starta redzēsim titulēto veterānu Sebastjēnu Lēbu, bet vienu no “Ford Puma Rally1” pirmo reizi pilotēs grieķu autosportists Džourdans Serderidiss. Pjērs-Luī Lubē šajās sacīkstēs nepiedalīsies.

Pēc aizvadītiem pieciem posmiem sezonas kopvērtējuma vadībā pārliecinoši gozējas “Toyota” pārstāvis Kalle Rovanpera, kuram seko divi “Hyundai” pārstāvji – Tjerī Noivils zaudē 55 punktus, bet vēl par trim mazāk ir Sardīnijā notikušā iepriekšējā posma uzvarētājam Otam Tanakam. No “M-Sport” nometnes visaugstāk ir Kreigs Brīns, kurš ieņem ceturto vietu.

“WRC2 Open” klasē vadībā ir Žoans Rosels, bet 11 punktus zaudē Nikolajs Grjazins, kurš Sardīnijā guva pirmo sezonas uzvaru savā ieskaitē. Savukārt Andreass Mikelsens divreiz šogad uzvarējis, bet pēdējos divos rallijos izstājies, rezultātā atkrītot jau uz trešo pozīciju un atrodas punktu aiz Grjazina.

Safari rallijā WRC2 kategorijā brauks tikai astoņas ekipāžas, un ierindā galveno favorītu nebūs. No ātrākajiem pilotiem jāmin kopvērtējuma piektajā pozīcijā esošais Kajetans Kajetanovičs, arī Martins Prokops un Šons Džonstons. WRC3 klasē pieteiktas piecas ekipāžas un arī tur ierindā nebūs neviena no kopvērtējuma līderiem.

Rallijs sāksies ar superspeciālo ātrumposmu ceturtdienas vakarā, piektdien tiks veikti seši dopi, tāpat pa sešiem būs jāmēro sestdien un svētdien. Atšķirībā no sacīkstēm, kas Kenijā notika senāk, šoreiz ātrumposmu garums ir krietni līdzīgāks citos WRC posmos esošajiem – garākais būs virs 31 km. Savukārt kopumā ar laika kontroli veicamā distance sastādīs nepilnus 363 km.

WRC kopvērtējums pirms 6. posma

Piloti:

VietaPilotsPunkti
1.Kalle Rovanpera120
2.Tjerī Noivils65
3.Ots Tanaks62
4.Kreigs Brīns52
5.Takamoto Katsuta47
6.Elfins Evanss39
7.Danijs Sordo34
8.Sebastjēns Lēbs 27
9.Gass Grīnsmits26
10.Sebastjēns Ožjē19
11.Pjērs-Luī Lubē18
12.Esapeka Lapi17
13.Andreass Mikelsens12
14.Olivers Solbergs8
15.Žoans Rosels7

Komandas:

VietaKomandaPunkti
1.Toyota Gazoo Racing WRT 200
2.Hyundai Shell Mobis WRT 161
3.M-Sport Ford WRT 120
4.Toyota Gazoo Racing WRT NG 53

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati