Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Horvātijas rallija līderis Noivils avarē, vadību pārņem Evanss

Juris Grīns
Juris Grīns

Horvātijas rallija līderis Noivils avarē, vadību pārņem Evanss
Elfins Evanss. Foto: Vladislav Maschl

Pēc aizvadītās otrās sacensību dienas Horvātijas rallijā par līderi kļuvis Elfins Evanss, kamēr Tjerī Noivils avarēja, tobrīd atrodoties pirmajā pozīcijā.

Pasaules rallija čempionāta ceturtā posma otro dienu Noivils uzsāka ar nepilnu sešu sekunžu pārsvaru, šodienas pirmajos divos dopos to palielinot jau līdz gandrīz 11 sekundēm. Tomēr 11. ātrumposmā “Hyundai” komandas ekipāža avarēja, kad līkumā mašīnas aizmugure izslīdēja un uztriecās betona objektam. Noivils skaidroja, ka bremzēšanas laikā nobloķējis riteņus, kā rezultātā auto saslīdēja.

Tobrīd vadībā nonāca “Toyota” pilots Evanss, kurš jau kopš piektdienas bija Noivila ciešākais konkurents. Ots Tanaks no “M-Sport Ford” vienības viņam bija pietuvojies, tomēr dienas noslēdzošajā ātrumposmā atkal zaudēja laiku un pirms rallija pēdējās dienas atpaliek jau 25 sekundes. Svētdien jāveic vēl tikai četri ātrumposmi.

Trešais šobrīd ir Esapeka Lapi, vienīgais trasē palikušais “Hyundai” komandas pilots. Sebastjēns Ožjē pakāpies līdz ceturtajai pozīcijai, taču ir tālu aiz pirmā trijnieka. Pirms šodienas ātrumposmiem titulētais braucējs saņēma vienas minūtes sodu par nekorektu drošības jostu lietošanu pēc riepas maiņas otrā ātrumposma laikā.

WRC2 klasē Nikolajs Grjazins ir pietuvojies līderim Žoanam Roselam jau līdz 11 sekundēm, lai gan vienubrīd viņu starpā bija aptuveni pusminūte. Tikmēr 13. ātrumposmā avarēja Nikolā Ciamins, kurš pirms tam bija pacēlies uz otro pozīciju.

Horvātijas rallija rezultāti pēc SS16:

Izmantotie resursi:
4rati.lv