Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lēbs pirms atgriešanās WRC aizvada testus ar "Ford Puma Rally1" (+video)

Juris Grīns
Juris Grīns

Lēbs pirms atgriešanās WRC aizvada testus ar "Ford Puma Rally1" (+video)
Lēbs testē jauno "Ford Puma Rally1". Foto: ekrānšāviņš

Leģendārais franču autosportists Sebastjēns Lēbs otrdien Spānijā bija pievienojies "M-Sport Ford" komandai un aizvadīja testos ar nākamā gada rallija automašīnu "Ford Puma Rally1". Šobrīd aizkulisēs baumo, ka titulētais pilots nākamgad atkal startēs pasaules rallija čempionātā.

Cik zināms, testi notika Katalonijā, netālu no Vikas pilsētas, bet Lēbs strādāja visas dienas garumā. Komanda šajā sakarā komentārus nesniedza.

47 gadus vecais Lēbs pēdējo reizi pasaules čempionātā startēja pērn Turcijas posmā, kad “Hyundai” sastāvā izcīnīja trešo vietu. Šajā komandā viņš pavadīja divus gadus, piedaloties atsevišķās sacīkstēs. Pēdējo pilno WRC sezonu Lēbs veica 2012. gadā, bet kopš tā laika uz starta izgājis 16 posmos, pārstāvot arī “Citroen” komandu.

Šobrīd Lēbam ir saistības ar “Prodrive” rūpnīcu un tās rallijreida projektu “Bahrain Raid Extreme”, un arī nākamā gada janvārī viņam paredzēts starts Dakaras rallijā. Tāpat viņš F1 pilota Lūisa Hamiltona izveidotās “Team X44” komandas sastāvā piedalās jaunajā elektrisko rallijreida mašīnu seriālā “Extreme E”.

Iespējams, jau drīzumā Lēbs parakstīs līgumu par startēšanu “M-Sport Ford” komandā nākamajā WRC sezonā, lai gan, ja tas notiks, ir diezgan skaidrs, ka viņš nepiedalīsies visos posmos. Pagaidām zināms, ka visos posmos komandas sastāvā brauks Kreigs Brīns, bet vēl nav zināms, kuri pilotēs pārējās divas “Ford Puma Rally1” mašīnas. Pastāv uzskats, ka viena vieta tiks līdzšinējam pilotam Adrijenam Formū, bet trešo mašīnu savā starpā dalīs Gass Grīnsmits un Lēbs.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati