Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Franču rallija leģenda Panici atgriežas un brauks Sanremo IRC rallijā

Franču rallija leģenda Panici atgriežas un brauks Sanremo IRC rallijā
Žils Panici
Foto: grassrootsmotorsports.com

Leģendārais franču rallija braucējs Žils Panici atgriezīsies rallijā šīs nedēļas nogalē, kad Itālijas pilsētā Sanremo tiks aizvadīts ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) seriāla šīs sezonas 10. posms. Šajā rallijā, kurā Panici iepriekš uzvarējis trīs reizes, sportists pārstāvēs ''Proton R3 Rally Team'' komandu.

Kļuvis zināms, ka šajā nedēļas nogalē notiekošajā Sanremo rallijā (23.-25. septembris), kurš ir IRC seriāla šīs sezonas 10. posms, rallijā atgriezīsies leģendārais franču rallija braucējs Žils Panici. Jāatzīmē, ka 45 gadus vecais sportists šajā rallijā savulaik triumfējis trīs reizes, šo godu dalot ar itāli Miki Biasionu (52) un leģendāro francūzi Didjē Oriolu (52). IRC ietvaros slavenais asfalta rallijs, kas ilgus gadus bija viens no WRC posmiem, notiek kopš 2006. gada.

Itālijā ''Proton'' komandas rindās viņš brauks kopā ar ziemeļīru pilotu Naelu Makšī (36, 2004. gada ''Production Car World Rally Championship'' (PWRC) uzvarētājs), savukārt Panici stūrmanis šoreiz būs nevis viņa brālis Ervī Panici, bet gan Fredijs Delorms. Francūzis brauks ar ''Proton Satria Neo S2000'' automašīnu. Laika posmā no 2000. līdz 2003. gadam Panici uzvarējis septiņos WRC rallijos, tai skaitā trīs reizes Sanremo. Savukārt piecu sezonu laikā (1999.-2003.) Sanremo rallijā Panici nav finišējis zemāk kā 2. vietā.

''Proton'' vienībai Panici pievienojas, lai palīdzētu komandai ar savu pieredzi un norādītu uz tām lietām, kuras jāuzlabo. Šī rallija laikā Panici un ''Proton'' apsvērs iespēju par sadarbības turpināšanu arī turpmāk, palīdzot Malaizijas rūpnīcas komandu lielajā sportā virzīt augšup. ''Nebiju domājis, ka kādreiz šeit atgriezīšos – savā galvā punktu rallijam pieliku pirms pāris gadiem. Taču parādījās iespēja būt daļai no kaut kā jauna un izmantot savu pieredzi, lai palīdzētu komandai lielajā sportā virzīties augšup. Šo posmu gan es, gan ''Proton'' izmantosim, lai iepazītu vienam otru tuvāk, un, ja abas puses noslēgumā jutīsies labi, tad tiks plānots par ilgtermiņa sadarbību,'' iesāk Panici.

Sportists piebilda, ka nevēlas prognozēt rezultātu un nedomā par to, ka Sanremo varētu izcīnīt savu ceturto uzvaru: ''Šo ralliju vairāk uztveru kā treniņu, nevis sacensības. Atgriezties un uzreiz būt konkurētspējīgam - tas nav reāli! Pie tam man apkārt būs daudz jaunāki, spēcīgāki un vairāk izsalkuši braucēji pēc uzvarām nekā es. Man allaž patīk atgriezties Sanremo, jo šis rallijs ir fantastisks. Tas atsviež atmiņā daudz labu brīžu, taču šoreiz uz mani nav spiediens. Lai nu kā, es vienmēr braucu uz visiem 100%. Man priekšā ir nopietns darbs, un es to izbaudīšu!''

Vakar Panici jau aizvadīja arī pirmos testus. ''Sapratu, ka šajā mašīnā ir ļoti liels potenciāls, un tas man bija patīkams pārsteigums. Tagad sāksim strādāt pie regulējumiem, kas būtu piemēroti tieši man,'' tā Panici.

Izmantotie resursi:
www.maxrally.com
www.ircseries.com

  +1 [+] [-]

, 2010-09-20 21:24, pirms 14 gadiem
par uzvaru 4to reizi asfalta meistar