Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Iespējams, nākamgad Montekarlo rallijs startēs WRC un IRC klasēs

Iespējams, nākamgad Montekarlo rallijs startēs WRC un IRC klasēs
Montekarlo rallija ceļš vasarā
Foto: www.bukisa.com

Iespējams, jau nākamgad WRC rallijā varētu atgriezties leģendārais Montekarlo rallijs, kurš šobrīd norisinās ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) seriāla ietvaros.

Šogad Montekarlo rallijs svinēja savu 100. jubileju. Kopš 2009. gada Montekarlo rallijs norisinās tikai IRC seriāla ietvaros, taču šobrīd pastāv iespēja, ka šis leģendārais rallijs jau 2012. gadā varētu atgriezties WRC rallija ietvaros. Nesen notika tikšanās, kurā piedalījās Montekarlo rallija pārstāvji un augstas WRC rallija amatpersonas, kur sarunas tēma bija - Montekarlo rallijs un WRC. Tiek ziņots, ka nākamgad šis rallijs varētu notikt gan WRC, gan IRC čempionāta ietvaros.

''Iespējams, būs kaut kādas problēmas ar televīzijas translācijas tiesībām, jo IRC čempionātu atspoguļo ''Eurosport'', bet WRC - ''Motors TV'','' teikts paziņojumā. ''Papildus tam abiem čempionātiem ir savi promouteri. Taču, lai kā tur arī būtu – WRC rallijam ir vajadzīgs Montekarlo rallijs.''

Atgādināsim, ka Montekarlo no WRC rallija aizgāja pēc tam, kad tas nogura no stingrajiem noteikumiem. Tagad WRC meklē lielāku daudzveidību, kā rezultātā šobrīd atzinīgi tiek novērtēts pašreizējais Montekarlo rallijs.

''Šis Montekarlo rallijs ir tas, kas mums vajadzīgs. Tagad svarīgi, lai WRC un Montekarlo atkal apvienotos. Šobrīd mums jāstrādā pie tā, lai nokārtotu visus komerciālos jautājumus,'' pēc minētās tikšanās atzina viens pārstāvis.

Pēdējo septiņu gadu Montekarlo WRC rallija uzvarētāji

GadsMašīnaPilots
2008.Citroen C4 WRCSebastians Lēbs
2007.Citroen C4 WRCSebastians Lēbs
2006.Ford Focus RS WRC 06Markuss Gronholms
2005.Citroen Xsara WRCSebastians Lēbs
2004.Citroen Xsara WRCSebastians Lēbs
2003.Citroen Xsara WRCSebastians Lēbs
2002.Subaru Impreza WRC 01Tomijs Makinens

Izmantotie resursi:
www.maxrally.com

Kurā seriālā jānorisinās Montekarlo rallijam?

  • 6

  • 2

  • 14