Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

P.Solbergs: ''Caurām diennaktīm meklēju sponsorus, trūkst 1/3 budžeta''

P.Solbergs: ''Caurām diennaktīm meklēju sponsorus, trūkst 1/3 budžeta''
Peters Solbergs
Foto: AFP/Scanpix

2003. gada pasaules rallija čempions Peters Solbergs, kurš gaidāmajā WRC sezonā plāno piedalīties visos posmos, joprojām nav pilnībā ticis skaidrībā ar savu budžetu. Tāpat norvēģu pilots atklājis, ka šosezon, iespējams, vēl atgriezīsies kādā no ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) seriāla posmiem, visdrīzāk, Francijā notiekošajā Korsikas rallijā.

Joprojām aktīvi meklē sponsorus

Paredzams, ka Solbergs šosezon piedalīsies visos 13 WRC posmos, taču divas nedēļas pirms jaunās sezonas sākuma, Zviedrijas rallija (šajā rallijā pilota rīcībā būs ''Citroen DS3 WRC'' automašīna), norvēģim joprojām trūkst 1/3 nepieciešamā budžeta – 10 miljonu norvēģu kronas (aptuveni 1,3 miljoni eiro). Lai nu kā, Solbergu jaunāko tas pārāk nenomāc. Viņš tradicionāli ir noskaņots optimistiski un potenciālajiem sponsoriem joprojām piedāvā atlikušo reklāmas laukumu uz sava auto un ne tikai... ''Caurām diennaktīm veicu pārrunas ar potenciālajiem sponsoriem, lai atrisinātu finansiālo jautājumu. Vēl ir atlikušas vietas reklāmai uz motora pārsega, aizmugurējā antispārna un manas naģenes,'' tā 36 gadus vecais sportists.

Pagājušajā sezonā, lai piedalītos WRC čempionātā, kurā, kā zināms, Solbergs beigās kopvērtējumā ierindojās 2. vietā, bija nepieciešams budžets 30 miljonu kronu apmērā. Ņemot vērā to, ka pērn Solbergam pastāvīgi nācās rūpnīcas komandai lūgties pēc labākas tehnikas, šis gad būs noteikti daudz dārgāks. ''Pārstāvēšu pats savu komandu ("Petter Solberg World Rally Team"), bet šoreiz mašīnu īrēšu no ''Citroen''. Tas izmaksās nedaudz dārgāk nekā nopērkot mašīnu, taču citu iespēju mums vienkārši nav. Piekritu šim darījumam, bet līdz šim nekas vēl nav parakstīts. Vispirms man nepieciešams atrisināt lietas, kas saistītas ar budžetu,'' piebilda Solbergs.

Cer atgriezties IRC

Tāpat sportists atzinis, ka šosezon, iespējams, vēl atgriezīsies kādā no IRC seriāla posmiem. Solbergs ir pārliecināts, ka nākamajā reizē viņam noteikti veiktos daudz labāk. Atgādinām, ka norvēģis aizvadītajā nedēļā piedalījās IRC sezonas atklāšanas posmā, kurš notika leģendārajos Montekarlo ceļos. Solbergs finišēja (tobrīd kopvērtējumā būtu 7. vieta), taču ģeneratora defekta dēļ bija spiests 13 kilometrus pirms servisa parka (kopā atpakaļceļš bija 40 km garš), kur bija obligāti jāatzīmējas. Bijušais pasaules čempions vēlas revanšēties un cer piedalīties Francijas asfalta rallijā ''Tour de Corse'' (13.-15.maijs).

''Jau došos uz Korsiku, tad jau zināšu, kādi regulējumi nepieciešami manam auto, braucot pa sausu asfaltu. Montekarlo tā bija problēma. Vienkārši tādos apstākļos nebijām veikuši testus, jo gatavojāmies tam, kas mūs gaidīja (lietus, migla, sniegs) Montekarlo. Tieši tāpēc, meklējot attiecīgos regulējumus braukšanai pa sausu asfaltu, tas aizņēma daudz laika, kamēr citi ''Peugeot'' braucēji jau bija sagatavojušies. Runājot par atgriešanos IRC – jā, būtu patīkami atkal pārstāvēt komandu, domājot tikai par braukšanu, nevis finansiālām lietām. Kopumā ņemot, atmosfēra IRC ir lieliska un draudzīga, cilvēki ir ļoti labi. Cīņa ir ļoti saspringta, kā arī tur ir daudz spēcīgu pilotu,'' tā Solbergs.

Izmantotie resursi:
www.autosport.com

Slēpts komentārs: Ziņnesītis

  +3 [+] [-]

, 2011-01-27 17:00, pirms 13 gadiem
Ko tur piebilst, cerams tas kaaposts ieripos vinja kasee... ieguveeji no taa noteikti buus daudz!!!

  -1 [+] [-]

, 2011-01-27 17:10, pirms 13 gadiem
skumji

  +7 [+] [-]

, 2011-01-27 17:13, pirms 13 gadiem
Ja jau pat tādi veči kā Solbergs nedabū sponsorus, ko tad vēl var runāt par kaut kādu Šlēgelmilhu?

     [+] [-]

, 2011-01-27 23:25, pirms 13 gadiem
Uzreiz prātā nāk viņa paša izrādītā "candy" kolekcija. Lai liek uz letes un patirgo kādus eksemplārus. Ja es būtu potenciālais sponsors, tad Solbergā naudu neieguldītu. Ja atnāktu Solbergs ar kādu jauno, perspektīvo norvēģi pie rokas, tad gan tas mani ieinteresētu.