Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Dramatiska diena Portugāles rallijā, vadību pārņem Tanaks

Juris Grīns
Juris Grīns

Dramatiska diena Portugāles rallijā, vadību pārņem Tanaks
Ots Tanaks
Foto: At World

Notikumiem bagāta izvērsās šī diena pasaules rallija čempionāta sestajā posmā Portugālē, kur norisinās ārkārtīgi sīva cīņa par uzvaru, tāpat vairākus vadošos braucējus jau piemeklējušas neveiksmes. Vadību šobrīd pārņēmis igaunis Ots Tanaks no "M-Sport" komandas, kurš savā karjerā WRC posmos vēl nav uzvarējis.

Jau ceturtdienas vakarā notika pirmais ātrumposms, kurā uzvarēja Tjerī Noivils ("Hyundai"), savukārt šodien risinājās vēl astoņi "dopi" - trīs rīta pusē un vēl pieci pēcpusdienā.

Sākotnēji vadībā izvirzījās Heidens Padons ("Hyundai"), tomēr vēlāk viņš atkrita uz leju. Dienas otrajā ātrumposmā ātrākais bija un vadību rallijā pārņēma Jari-Mati Latvala ("Toyota"), trešajā ātrumposmā uzvarēja Tanaks, bet vadībā aizvien bija Latvala. Pēc pirmajiem trim dienas ātrumposmiem pirmajās četrās pozīcijās esošos sportistus šķīra nepilna pusotra sekunde - Latvalam cieši sekoja Kriss Mīke ("Citroen"), Tanaks, kā arī Kreigs Brīns ("Citroen").

Pēcpusdienas piecos ātrumposmos katru reizi bija cits uzvarētājs - labākos laikus sasniedza Padons, Noivils, Danijs Sordo (“Hyundai”), Sebastjēns Ožjē ("M-Sport"), kuram šodien bija jābrauc pa priekšu un jātīra trase no liekās grants, un Madss Ostbergs (“M-Sport”).

Dažiem nepaveicās - Padons izstājās ar motora defektu, tobrīd ieņemot trešo vietu, kamēr Latvala, būdams vadībā, apmeta kūleni. Neveiksme piemeklēja arī Mīki, kurš vispirms pārsita riepu, bet pēc tam apstājās ar sabojātu piekari.

Noslēdzoties sacensību dienai, līderis ir Ots Tanaks, kurš par 4.6 sekundēm apsteidz Daniju Sordo, bet pasaules čempionāta līderis Sebastjēns Ožjē ir trešais un seko vēl 0.4 sekundes tālāk. Arī citi piloti saglabā reālas izredzes un uzvaru vai vismaz pjedestālu, tāpēc rīt gaidāms spraigās cīņas turpinājums.

Portugāles rallija kopvērtējums pēc 9. ātrumposma

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Ots TanaksFord Fiesta WRC ’171:37:18.5
2.Danijs SordoHyundai i20 Coupe WRC+4.6
3.Sebastjēns OžjēFord Fiesta WRC ’17+5.0
4.Kreigs BrīnsCitroën C3 WRC+12.9
5.Elfins EvanssFord Fiesta WRC ’17+18.3
6.Tjerī NoivilsHyundai i20 Coupe WRC+22.7
7.Juho HanninensToyota Yaris WRC+52.0
8.Esapeka LapiToyota Yaris WRC+1:12.3
9.Andreass MikelsensŠkoda Fabia R5+3:17.8
10.Madss OstbergsFord Fiesta WRC ’17+3:50.0