Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Mīke: ''Bez K.Makreja nebūtu tur, kur esmu tagad''

Mīke: ''Bez K.Makreja nebūtu tur, kur esmu tagad''
IRC motorsporta attīstības menedžeris Žans Pjērs Nikolā, Kriss Mīke, Alisters (Kolina brālis) un Džims (tēvs) Makreji
Foto: ircseries.com

Pašreizējais ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) seriāla čempions Kriss Mīke aizvakar godinājis leģendāro skotu rallija braucēju Kolinu Makreju, kurš pirms trim gadiem gāja bojā helikoptera avārijā, piebilstot, ka bez Makreja palīdzības un padomiem viņš nebūtu sasniedzis tik daudz, cik līdz šim.

Aizvakar, 15. septembrī, apritēja tieši trīs gadi kopš helikoptera avārijā gāja bojā leģendārais skotu rallija braucējs Kolins Makrejs. Atgādināsim, ka bijušais sportists gāja bojā helikoptera avārijā 2007. gada 15. septembrī. Proti, helikopters, kuru vadīja pats sportists, avarēja pusotru kilometru no viņa mājām, aizdegoties liesmās. Kopā ar bijušo pasaules rallija čempionu lidaparātā bija arī viņa piecus gadus vecais dēls Džonijs un divi ģimenes draugi - pieaugušais ar bērnu (seši gadi).

Pašreizējais IRC seriāla čempions Kriss Mīke, kurš nākamsezon brauks WRC rallijā, pārstāvot ''Mini'', aizvakar Skotijā godinājis Makreju, piebilstot, ka bez viņa padomiem sportists nebūtu sasniedzis tik, cik līdz šim. ''Man ļoti paveicās, ka Kolins izvēlējās tieši mani. Bez viņa nebūtu iespējams paveikt tik daudz. Tas (Makreja nāve) bija ļoti liels zaudējums, tāpēc vēlos nodot savas cieņas apliecinājumus visai Makreju ģimenei un visiem, kuriem ir sakars ar šo šausmīgo negadījumu,'' tā Mīke.

Savulaik trīs gadus Makrejs finansiāli palīdzēja Mīkem kāpt pa karjeras kāpnēm, kad pašreizējais IRC čempions no Lielbritānijas rallija čempionāta pārslēdzās uz ''Junior World Rally Championship'' (JWRC). Šajā laika periodā Mīke dzīvoja Skotijas pilsētā Lanarkā kopā ar Makreju ģimeni.

Pašreiz Mīke ir Makreja labdarības fonda ''Colin McRae Vision'' vēstnieks. Jāpiemin, ka jūlija sākumā IRC seriāls apvienojās ar Makreja labdarības fondu ar mērķi palīdzēt bērnu veselības un izglītības jomā. "Colin McRae Vision" labdarības fonds strādās kopā ar IRC rallija konkrētu posmu organizatoriem. Šo posmu laikā abas puses rīkos dažādus labdarības pasākumus. Jaunās apvienības galvenais mērķis ir koncentrēties uz bērnu veselības un izglītības jomām. Tāpat katra posma beigās vienam sportistam, kurš rallija laikā parādījis visiespaidīgāko un atraktīvāko sniegumu, tiek piešķirta īpaša balva.

Izmantotie resursi:
www.maxrally.com

  +1 [+] [-]

, 2010-09-17 20:10, pirms 14 gadiem
nu prieks ka wel ari piemin mūžigo leģendu
zeel ka sadds atgadiijums notika