Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Solbergs Meksikas rallijā lūkos kļūt par pasaules čempionāta līderi

Juris Grīns
Juris Grīns

Solbergs Meksikas rallijā lūkos kļūt par pasaules čempionāta līderi
Olivers Solbergs. Foto: wrc.com

Šonedēļ Meksikā notiks pasaules rallija čempionāta otrais posms. Vairāki spēcīgi braucēji apstiprinājuši dalību WRC2 ieskaitē, tostarp Olivers Solbergs, kuram ir labas iespējas izvirzīties sezonas kopvērtējuma līderpozīcijā.

Pēc Montekarlo rallijā gūtās uzvaras pasaules čempionāta līderis WRC2 kategorijā joprojām ir francūzis Žoans Rosels. Zviedrijas posmā viņš nepiedalījās un nestartēs arī Meksikā. Tikpat punktu pašlaik ir Oliveram Solbergam, kurš kļuva par uzvarētāju ziemas posmā Zviedrijā, bet Montekarlo rallijā startēja ārpus WRC2 ieskaites.

Solbergs, kurš šogad atgriezies pie “Rally2” mašīnas stūres, būs uz starta šonedēļ Meksikā, tāpat kā kopvērtējuma trešajā pozīcijā esošais Nikolajs Grjazins, kurš gan šoreiz necīnīsies par čempionāta ieskaites punktiem. Jau tagad krievu pilotam par astoņiem punktiem mazāk.

Meksikas rallijā startēs arī Gass Grīnsmits un Adrijēns Furmo, kuri vēl pērn, tāpat kā Solbergs, pilotēja “Rally1” klases auto. Furmo palicis “M-Sport” vienībā un startēs ar “Ford Fiesta Rally2”, kamēr Grīnsmita rīcībā būs jaunais “Škoda Fabia RS Rally2”, tāpat kā Solbergam. Grīnsmitam šis būs pirmais pasaules čempionāta posms šosezon, bet viņa plāns ir startēt visās atlikušajās sacīkstēs. Ar tādu pašu auto brauks arī pērnās sezonas WRC2 čempions Emils Lindholms un pagājušā gada trešās vietas ieguvējs Kajetans Kajetanovičs.

Kopumā WRC2 ieskaitē Meksikā brauks deviņas ekipāžas, arī piloti Martins Prokops, Daniels Kvists, Eduardo Kastro un Horhe Martiness Fontena.

WRC2 kopvērtējums pirms Meksikas posma:

Izmantotie resursi:
4rati.lv