Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanaks: "Negaidīju, ka cīnīšos par uzvaru"

Juris Grīns
Juris Grīns

Tanaks: "Negaidīju, ka cīnīšos par uzvaru"
Ekipāžas stūrmanis Martins Jarveoja un pilots Ots Tanaks. Foto: wrc.com

Pasaules rallija čempionāta Zviedrijas posma uzvarētājs Ots Tanaks atzīst, ka nedēļas nogalē aizvadītajās sacensībās viņam bija nepieciešams laiks, lai pierastu pie “Ford Puma Rally1” automašīnas sniegotajos ceļos. Savukārt par savu spēcīgāko pusi Zviedrijas rallijā igauņu autosportists nosauca spēju uzrādīt stabili augstu vidējo ātrumu.

“Šī bija laba uzvara, diezgan emocionāla,” stāsta Tanaks. “Visu nedēļas nogali arī bija zināma spriedze. Kad devāmies uz šo ralliju, nevaru teikt, ka necerējām uz kaut ko pārāk lielu, bet vispār ne uz ko necerējām. Mēs nezinājām, ko varam gaidīt. Vienkārši atbraucām uz šejieni un skatījāmies, ko varam paveikt.”

Tanaks par sacensību līderi kļuva jau piektdienas priekšpusdienā, bet pēc tam atkrita aiz “Hyundai” pilota Kreiga Brīna. Sestdienas priekšpēdējā ātrumposmā “M-Sport” vienības braucējs vadību atguva un pēc tam noturēja to līdz finišam. Brīns finišēja otrais, trešo vietu ieņēma cits “Hyundai” pārstāvis Tjerī Noivils, kamēr “Toyota” šoreiz palika bez pjedestāla – ceturto vietu sasniedza pērnā gada WRC čempions Kalle Rovanpera.

“Pagāja laiks, pirms adaptējos pie šīs mašīnas, un tas bija visai liels izaicinājums,” atzīst Tanaks. “Bet, es teiktu, sestdien man jau bija skaidrs, kas jādara, lai uzrādītu labus rezultātus. Nevienā brīdī īsti neuzvarējām ātrumposmos, bet visu laiku bijām tuvu. Tā šajā nedēļas nogalē bija mūsu stiprā puse, ka spējām saglabāt labu vidējo ātrumu un katrā ātrumposmā spējām būt tuvu, lai kurš arī tobrīd neuzvarētu.”

Tanaks bija ātrākais tikai vienā ātrumposmā, bet visā karjerā šī viņam ir jau 18. uzvara. Iepriekš sportists Zviedrijas rallijā bija uzvarējis arī 2019. gadā, vēlāk kļūstot par tās sezonas WRC čempionu. Kopā ar “M-Sport” komandu šī ir trešā uzvara – iepriekšējās divas tika gūtas 2017. gadā.

Tagad Tanaks kļuvis par pasaules rallija čempionāta līderi, taču tas arī nozīmē, ka nākamajā posmā, kas no 16. līdz 19. martam norisināsies Meksikā, viņam pa grants ceļiem nāksies trasē doties pirmajam.

“Meksikas rallijs vienmēr ir liels izaicinājums, bet šodien par to daudz nevajadzētu prātot,” saka igauņu pilots. “Varēsim par to panervozēt nākamajās nedēļās.”

Izmantotie resursi:
4rati.lv