Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Toyota" prezentē jauno "Rally2" klases rallija auto

Juris Grīns
Juris Grīns

"Toyota" prezentē jauno "Rally2" klases rallija auto
Jaunā "Toyota GR Yaris Rally2" mašīna. Foto: Motorsport.com

"Rally Japan" laikā "Toyota" prezentējusi savu jauno "Rally2" klases rallija konceptauto.

Lai gan projekts līdz šim tika turēts noslēpumā, jau vairāk par gadu notiek darbs pie “Toyota GR Yaris Rally2” spēkrata radīšanas. Nākotnē šādu auto varēs iegādāties privātās komandas un braucēji, lai startētu arī pasaules čempionātā.

Mašīnas prezentācija notika Japānas WRC posma “Okazaki City” ātrumposmā, pie stūres sēžot četrkārtējam WRC čempionam Juham Kankunenam.

Nākamgad ar “Toyota GR Yaris Rally2” tiks veikta intensīva testu programma. Šobrīd vēl nav zināms, kad tā būs pieejama iegādei un parādīsies sacīkstēs.

Šobrīd “Rally2” klases mašīnas jau ir tādiem ražotājiem kā “Hyundai”, “Ford”, “Škoda”, “Citroen” un “Volkswagen”.

Paralēli “Toyota” atrādīja arī savu ar ūdeņradi darbināmo rallija spēkratu “GR Yaris H2”, ko pilotēja četru WRC titulu ieguvējs Tomijs Makinens. Šis auto debiju piedzīvoja jau “Ypres Rally Belgium” ātrumposmos, kad to pilotēja Kankunens.

Izmantotie resursi:
4rati.lv