Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Hanninens: ''Risks braukt ar vienu rezerves riepu attaisnojās''

Hanninens: ''Risks braukt ar vienu rezerves riepu attaisnojās''
Juho Hanninens
Foto: ircseries.com

Pašreizējais ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) seriāla šīs sezonas kopvērtējuma līderis Juho Hanninens atklājis, ka iepriekšējā posmā pirms divām nedēļām Čehijā, kurā soms ieņēma 2. vietu, viņš uz pēdējiem četriem rallija ātrumposmiem esot devies tikai ar vienu rezerves riepu, tādējādi samazinot automašīnas svaru, taču risks beigās esot attaisnojies.

Atgādināsim, ka pirms divām nedēļām ar beļģu pilota Fredija Loiksa uzvaru noslēdzās šīs sezonas IRC seriāla devītais posms, kurš norisinājās Čehijā. Otrajā vietā palika Juho Hanninens, bet trešajā – pašmāju sportists Pavels Valušeks. Vietējo līdzjutēju lielākā cerība Jans Kopeckis, kurš šajā rallijā uzvarēja pērn, arī šoreiz brauca pretim diezgan drošai uzvarai, taču rallijs ir neprognozējams - avārijas dēļ Kopeckis bija spiests izstāties trīs ātrumposmus pirms rallija beigām.

Četrus ātrumposmus pirms beigām Hanninens atradās 4. vietā. Pirmajā no pēdējiem četriem dopiem soms pārdūra priekšējo kreiso riepu, tādējādi ekipāžai bija jāuzliek rezerves ritenis. Taču, ja atlikušajos trijos dopos Hanninens vēlreiz pārdurtu riepu, tad līdz finišam nāktos braukt tikai ar trim veselām riepām, jo pirms pēdējiem četriem ātrumposmiem somu pilots nolēma izņemt otru rezerves riteni, tādējādi samazinot automašīnas svaru aptuveni par 20 kilogramiem. Protams, pilots ļoti riskēja, lai uzlabotu iegūtu pēc iespējas augstāku vietu un uzlabotu situāciju sezonas kopvērtējumā, taču šoreiz risks attaisnojās.

''Tas bija liels risks, bet mums nebija ko zaudēt. Situācija bija tāda, ka nevēlējos braukt tāpat kā citi, jo tad man nebūtu priekšrocības, tāpēc arī nolēmu riskēt. Man vajadzēja kaut ko darīt kopvērtējuma labad. Pašreiz situācija man ir laba, un, iespējams, daudz sarežģītāka Janam Kopeckim. Nezinu, kāds ir plāns atlikušajais sezonas daļai (vēl trīs posmi), kā arī vēl nezinu, vai maz brauksim uz Sanremo (nākamais posms, 23.-25. septembris). Lai nu kā, varam doties turp daudz atbrīvotāki,'' sacīja Hanninens.

Atgādināsim, ka nākamais posms tiks aizvadīts Itālijā – Sanremo. Rallijs norisināsies no 23. līdz 25. septembrim.

IRC rallija kopvērtējums pēc deviņiem posmiem

Pilotu ieskaite

VPilotsMašīnaPunkti
1.Juho HANNINENŠkoda Fabia S200062
2.Jan KOPECKYŠkoda Fabia S200047
3.Freddy LOIXŠkoda Fabia S200030
4.Bruno MAGALHAESPeugeot 207 S200030
5.Kris MEEKEPeugeot 207 S200028
6.Guy WILKSŠkoda Fabia S200027
7.Andreas MIKKELSENFord Fiesta S200013
8.Thierry NEUVILLEPeugeot 207 S200011

Konstruktoru kauss

VKomandaPunkti
1.ŠKODA140
2.PEUGEOT87
3.M-SPORT31
4.RALLIART22
5.SUBARU11

Izmantotie resursi:
www.maxrally.com