Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Montekarlo rallija dalībnieki: uz starta 75 ekipāžas, atgriežas Lēbs

Juris Grīns
Juris Grīns

Montekarlo rallija dalībnieki: uz starta 75 ekipāžas, atgriežas Lēbs
Foto: wrc.com

Jau nākamās nedēļas nogalē ar Montekarlo ralliju startēs pasaules čempionāta jaunā sezona, un uz starta izies kopumā 75 ekipāžas, kas ir maksimālais organizatoru noteiktais dalībnieku skaits šajās sacīkstēs.

Kā bija zināms jau iepriekš, ar jaunajām “Rally1” klases mašīnām, kas nomainījušas līdzšinējos WRC spēkratus, uz starta stāsies 11 ekipāžas. “Toyota” komandā ar jauno “GR Yaris Rally1” startēs pašreizējais čempions Sebastjēns Ožjē, kurš šogad vairs plāno piedalīties tikai atsevišķos posmos, kā arī Elfins Evanss, Kalle Rovanpera un Takamoto Katsuta, bet no “Hyundai” vienības ar “i20 N Rally1” brauks Tjerī Noivils, Ots Tanaks un Olivers Solbergs. “M-Sport” tikmēr sagatavojusi jauno “Ford Puma Rally1” automašīnu, ko pilotēs komandas jaunpienācējs Kreigs Brīns, tāpat arī Gass Grīnsmits, Adrijēns Formū, kā arī deviņkārtējais WRC čempions Sebastjēns Lēbs – viņš šosezon atgriezies pasaules čempionātā uz vairākiem posmiem. Tā kā Daniels Elena karjeru noslēdzis, Lēbam stenogrammu lasīs Izabelle Galmiše.

20 ekipāžas plāno startēt WRC2 ieskaitē, kas šogad sadalīta “WRC2 Open” un “WRC2 Masters” klasēs – daudzas reģistrējušās cīņai par ieskaites punktiem abās no tām. Ierindā būs 2021. gada Eiropas rallija čempions un WRC2 pasaules čempions Andreass Mikelsens, kurš kopā ar Marko Bulasiju turpinās pārstāvēt “Toksport WRT” vienību. Mikelsenam jauns līdzbraucējs – Torsteins Eriksens, kurš pērn brauca ar Madsu Ostbergu un triumfēja WRC2 kopvērtējumā stūrmaņu ieskaitē. Nikolajs Grjazins Montekarlo rallijā startēs jaunizveidotajā “Toksport WRT 2” komandā ar “Škoda Fabia Rally2 evo”. “Sainteloc Junior Team” sastāvā ar “Citroen C3 Rally2” mašīnām brauks Eriks Kamilli un Šons Džonstons, bet 2021. gada WRC3 čempions Žoans Rosels šādu mašīnu pilotēs no “PH Sport” komandas. Brauks arī čehu jaunais talants Eriks Caiss, kurš līdz šim lielāko pieredzi guvis Eiropas čempionāta posmos. “M-Sport” komanda šajā kategorijā sezonu varētu uzsākt ar otro posmu Zviedrijā.

WRC3 kategorijā ar “Ford Fiesta Rally3” sezonas atklāšanas sacīkstēs redzēsim pagājušās sezonas “Junior WRC” čempionu Sami Pajari.

Lēbs nebūs vienīgais no vecmeistariem, kurš Montekarlo rallijā atgriezies pasaules čempionātā pēc vairāku gadu pārtraukuma. Starp WRC2 kategorijas pilotiem redzams arī kādreizējais “Peugeot”, “Hyundai”, “Mitsubishi” un “Toyota” rūpnīcu komandu pilots Fredijs Loikss – viņam tas būs pirmais starts pasaules rallija čempionātā kopš tālā 2004. gada, un beļģis startēs ar “Škoda Fabia Rally2 evo”. Tikmēr pirmo reizi kopš 2017. gada uz starta pasaules čempionāta posmā izies Fransuā Delekūrs. 1994. gadā francūzis pat uzvarēja Montekarlo rallijā, bet šoreiz startēs ar “Alpine A110 Rally RGT” automobili RGT klasē.

Montekarlo rallija dalībnieku saraksts: https://www.ewrc-results.com/entrie...