Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

''Lotus Renault GP'' liedz Kubicam dalību Montekarlo IRC, brāļi Solbergi gatavi cīņai

''Lotus Renault GP'' liedz Kubicam dalību Montekarlo IRC, brāļi Solbergi gatavi cīņai
Henings un Peters Solbergi
Foto: www.rallynorway.com

Kļuvis zināms, ka nākamnedēļ paredzētajā ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) seriāla sezonas atklāšanas posmā, kurš norisināsies leģendārajos Montekarlo ceļos, tomēr nebrauks F1 poļu pilots Roberts Kubica, kurš šajā rallijā brauca arī pērn. Tikmēr nopietni cīņai par uzvaru ir noskaņojušies brāļi Solbergi – Peters un Henings.

Nākamnedēļ (19.-22. janvāris) leģendārajās Montekarlo ielās tiks dots starts IRC seriāla šīs sezonas pirmajam posmam. Šogad Montekarlo posmam apaļa jubileja – pirmo reizi rallijs šeit notika pirms 100 gadiem (1911.g.), tātad tiks atzīmēta 100. jubileja, bet kopumā rallijs Montekarlo ceļos norisināsies jau 79. reizi. Ņemot vērā šo jubileju, posma organizatori septembrī paziņoja, ka sportisti rallijam varēs pieteikties par velti, taču maksimālais dalībnieku skaits būtu 100 ekipāžas. Tādējādi organizatori cerēja piesaistīt kuplu braucēju skaitu, un tas viņiem izdevās, un pat vairāk nekā gaidīts - dalību pieteica 305(!) (pēdējo reizi tik daudz bija tālajā 1973. gadā, kad pieteicās 321(!) ekipāža) ekipāžas.

Diemžēl ļoti daudziem bija jāatsaka (tas pamudinājis apsvērt domu nākamgad dalībnieku skaitu palielināt līdz 150 ekipāžām), taču ekipāžu skaits tika palielināts līdz 120. Pašreiz beigu listē atrodamas 117 ekipāžas (tiks pārstāvētas 27(!) nācijas), taču, iespējams, ka būs nedaudz mazāk, jo ik pa laiku kāda atkrīt. Jāatzīmē, ka visus 13 ātrumposmus tiešraidē translēs ''Eurosport'', tāpat plānoti dienas apskati. Dalību rallijam pieteikuši ļoti daudz pazīstami braucēji. Pārsvarā tiks pārstāvētās ''S2000'' un ''R'' (R2B, R3C, R3T) grupas klase, kā arī ''N4'' (''Mitsubishi Lancer Evo'' un ''Subaru Impreza WRX''). Uz uzvaru pretendē noteikti vismaz 10 ekipāžas.

Kubica otro gadu pēc kārtas paliek bešā

Otro gadu pēc kārtas dalību rallijam bija pieteicis arī F1 komandas ''Lotus Renault GP'' 26 gadus vecais pilots Roberts Kubica. Pērn poļu sportists pat neizgāja uz starta, jo pirms rallija pirmās diena, treniņos, viņa auto piemeklēja dzinēja defekts. Ņemot vērā Kubicas pēdējos sasniegumus rallijā (pēdējos posmos divas 3. un viena 4. vieta), daudziem noteikti gribējās redzēt, ko F1 braucējs spēs paveikt Montekarlo ielās. Vēl pirms neilga laika Kubicas menedžeris solīja sportistam uz šo posmu sagādāt ''S2000'' klases auto (iepriekš rallijos brauca ar 1992. gadā ražoto ''Renault Clio S1600''), taču pirms pāris dienām kļuva zināms, ka 2008. gada Kanādas F1 posma uzvarētājs tomēr nestartēs. Tiek lēsts, ka atteikšanās iemesls esot viņa līgumsaistību ievērošana ar F1 komandu.

Norvēģu brāļi gatavi cīņai

Tikmēr kaujinieciski noskaņojušies cīņai ir WRC braucēji brāļi Solbergi – Peters (36) un Henings (38), kuri līdzjutējus priecēs trasē, braucot ar attiecīgi ''Peugeot 207 S2000'' un ''Ford Fiesta S2000'' spēkratiem. Abiem brāļiem šī būs debija IRC rallijā. Iepriekš gan abi jau braukuši Montekarlo, tikai WRC ietvaros, tāpēc ceļi noteikti būs pazīstami. Peteram stenogrammu lasīs ziemeļīrs Kriss Patersons (strādā kopā kopš pērnā gada vidus), savukārt Heningam – austriete Ilka Minora Petrasko.

Lai arī Peteram karjera izvērtusies veiksmīgāka nekā vecākajam brālim, tomēr Heningam Montekarlo būs neliela priekšrocība, jo viņš jau agrāk braucis ar ''S2000'' klases auto, kamēr Peteram tādas pieredzes nav. ''Mēs jau diezgan ilgi sacenšamies savā starpā, tāpēc te nav nekā īpaša. Es un Henings startējam šeit, jo mīlam šo sporta veidu. Viņš ir divus gadus vecāks par mani, taču es nedomāju, ka kāds no mums ir gudrāks, vienkārši viņš ir vairāk pieredzējis,'' tā Solbergs jaunākais.

IRC rallija 2011. gada sezonas kalendārs

DatumsValstsRallijsSegums
1.19.-22. janvārisMonakoRallye Monte Carloasfalts/sniegs
2.11.-13. martsArgentīnaRally de los Alercesgrants
3.6.-8. maijs*FrancijaTour de Corseasfalts
4.2.-4. jūnijsUkrainaPrime Yalta Rallyasfalts
5.23.-25. jūnijsBeļģijaGeko Ypres Rallyasfalts
6.14.-16. jūlijsPortugāleSata Rallye Acoresgrants
7.4.-6. augustsPortugāleRali Vinho Madeiraasfalts
8.26.-28. augustsČehijaBarum Czech Rally Zlinasfalts
9.9.-11. septembrisUngārijaMecsek Rallyeasfalts/grants
10.22.-24. septembrisItālijaRallye Sanremoasfalts
11.14.-16. oktobrisSkotijaRACMSA Rally of Scotlandgrants
12.3.-5. novembrisKipraCyprus Rallyasfalts/grants

* - Iespējams tiks pārcelts par 10 dienām uz priekšu.

Izmantotie resursi:
www.autosport.com
www.ircseries.com

     [+] [-]

, 2011-01-10 19:04, pirms 14 gadiem
nu jaskatas ka p.solbergam veiksies ar so spekratu