Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Liepājas lapsas mēdz vērot tenisu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Liepājas lapsas mēdz vērot tenisu
Tenisa laukums Liepājā. Foto: Mārtiņš Vējš, Liepājas Tenisa sporta skola

Šovasar par sociālo tīklu zvaigznēm kļuvušas Liepājas lapsas. Iedzīvotāji un pilsētas viesi tās piefiksējuši gan pludmalē un Jūrmalas parka apkaimē, gan pie tenisa halles Liedaga ielā, vēsta liepajniekiem.lv.

Tenisa halles apmeklētāji stāsta, ka bieži viena vai divas lapsas guļ zālītē līdzās kortiem un nolūkojas, kā cilvēki spēlē tenisu.

Tenisa skolas direktors Gints Siliņš to apliecina, norādot, ka arī pats lapsas tur manījis. "Domāju, ka tas tomēr apdraud bērnus, jo dzīvnieks ir dzīvnieks un mēs nevaram paredzēt, ko tas izdarīs. Pagaidām nekādi incidenti nav bijuši, bet, manuprāt, nevajadzētu arī gaidīt, kad kaut kas atgadīsies. Lapsām tomēr jādzīvo mežā." Par tām ziņots gan policijai, gan dzīvnieku ķērājiem.

"Nezinu, ar ko lapsas barojas, jo viņas nevēlas ne gaļu, ne vistas fileju, ne arī desu," neizpratni pauž dzīvnieku ķērājs Andris Tols, atklājot, ka Liedaga ielā izlikti speciāli būri, taču vairāk nekā mēneša laikā nevienu rudasti tajā ievilināt tā arī nav izdevies. Mainījuši ēsmu, bet rezultāta nekāda. "Pagājušajā gadā būros likām vistas kājiņas un lapsas ķērās labi. Kāpēc tagad tā nenotiek, grūti izskaidrot."

Liepājas Tenisa sporta skolā pasākumi notiek divās sporta bāzēs - Jūrmalas parkā 5 ir septiņi māla laukumi ārā, savukārt Liedaga ielā 7 pieejami deviņi cietā seguma laukumi (pieci telpā un četri ārā).

Izmantotie resursi:
liepajniekiem.lv

     [+] [-]

, 2024-09-23 23:29, vakar
Nekur bildē neredz lapsas. Nav lapsu, nav ticami.
Tas, ka zvēri skatās cilvēku sportu,tas gan tiesa. Futeni spēlējot, bieži ir bijis, ka malā suņi ar aizrautību skatās, kā cilvēki dzenā bumbu.
Nesaprotami-ja tur arī lapsas skatās tenisu, kāpēc viņas jādzen prom,ko? Zvēriem arī mežā paliek garlaicīgi-lai tak vēro un priecājas!

     [+] [-]

, 2024-09-23 23:33, vakar
"nevēlas ne gaļu, ne vistas fileju, ne arī desu"

- viņas ir paēdušas un vēlas baudīt sportu, tāpēc vajag pievilināt, teiksim, ar tenisa bumbiņām