Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē uzvar Sardīnijā, tikai četras WRC mašīnas finišē "Top 10"

Juris Grīns
Juris Grīns

Ožjē uzvar Sardīnijā, tikai četras WRC mašīnas finišē "Top 10"
Sebastjēns Ožjē. Foto: Toyota Gazoo Racing

"Toyota" pilots Sebastjēns Ožjē šodien sacensību noslēdzošās dienas četros ātrumposmos pārliecinoši noturēja sev aiz muguras komandas biedru Elfinu Evansu, kļūstot par pasaules rallija čempionāta Sardīnijas posma uzvarētāju. Francūzim šī ir jau ceturtā uzvara Sardīnijas rallijā, bet pirmā pēc piecu gadu pārtraukuma. Šogad viņš uzvarējis trijos posmos no pieciem.

Sardīnijas posms ir vienas no grūtākajām sacīkstēm sezonā, jo sportistiem jābrauc pa sarežģītajiem salas kalnu grants ceļiem, daudzviet sastopoties ar lieliem akmeņiem. Viens no šādiem akmeņiem pārvilka strīpu Ota Tanaka cerībām uz uzvaru, lai gan igaunis vēl sestdienas ātrumposmus uzsāka kā pārliecinošs līderis. Viņa “Hyundai” uzbrauca akmenim un nācās izstāties, lai gan vēlāk viņš atgriezās un izcīnīja punktus par otro vietu “Power Stage” ātrumposmā.

Kādu laiku Tanaka galvenais konkurents bija iepriekšējo divu gadu Sardīnijas rallija uzvarētājs Danijs Sordo, taču vēl pirms igauņu pilota izstāšanās viņš bija palaidis priekšā Ožjē. Vēlāk Sordo avarēja, bet uz otro vietu pacēlās Evanss, kurš šo vietu saglabāja līdz finišam.

Pēdējā sacīkšu dienā starp pirmajā desmitniekā palikušajām WRC ekipāžām izmaiņas nenotika – Ožjē guva uzvaru ar 46 sekunžu pārsvaru pār Evansu, spējot palielināt pārsvaru pār komandas biedru pasaules čempionāta kopvērtējumā, savukārt stabilu trešo vietu guva “Hyundai” braucējs Tjerī Noivils, kurš šoreiz ne brīdi nepretendēja uz uzvaru sacīkstēs, taču spēja uzvarēt “Power Stage” dopā. Atkārtojot karjeras labāko rezultātu, ceturtajā vietā finišēja Takamoto Katsuta no “Toyota” nometnes.

Citas WRC klases ekipāžas pirmajā desmitniekā neiekļuva, jo visi pārējie sezonas piektajā posmā piedzīvoja neveiksmes. Kalle Rovanpera pēc trešā ātrumposma bija otrajā vietā, bet tad bija spiests apstāties tehnisku problēmu dēļ, vēlāk atgriežoties un gūstot trešo vietu “Power Stage” ātrumposmā. Tēmu Suninens avarēja jau pirmajā ātrumposmā, bet Gass Grīnsmits un Pjērs-Luī Lubē izstājās ar tehniskām problēmām. Suninens un Grīnsmits gan vēlāk turpināja ralliju.

Spraiga cīņa par uzvaru bija WRC2 ieskaitē, kur svētdien uz pirmo vietu pacēlās Jari Hutunens, spējot par septiņām sekundēm finišā uzveikt Madsu Ostbergu, kamēr Marko Bulasija Vilkinsons ierindojās trešajā vietā. Andreass Mikelsens, kurš bija viens no favorītiem, šoreiz avarēja.

WRC3 ieskaitē triumfēja Žoans Rosels, kamēr iepriekšējo divu posmu uzvarētājs Kajetans Kajetanovičs astotajā ātrumposmā piedzīvoja negadījumu. Otrās vietas ieguvējs Pepe Lopess finišā Roselam zaudēja 26 sekundes, bet trešo vietu izcīnīja Jans Solanss.

No 24. līdz 27. jūnijam pasaules čempionāts turpināsies ar Kenijas ralliju, kas WRC kalendārā atgriežas pirmo reizi kopš 2002. gada.

Sardīnijas rallija rezultāti

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Sebastjēns OžjēToyota Yaris WRC3:19:26.4
2.Elfins EvanssToyota Yaris WRC+46.0
3.Tjerī NoivilsHyundai i20 Coupe WRC+1:05.2
4.Takamoto KatsutaToyota Yaris WRC+6:11.2
5.Jari HutunensHyundai i20 R5+9:31.7
6.Madss OstbergsCitroën C3 Rally2+9:39.2
7.Žoans RoselsCitroën C3 Rally2+10:37.7
8.Pepe LopessŠkoda Fabia Rally2 evo+11:03.7
9.Jans SolanssCitroën C3 Rally2+11:26.3
10.Marko Bulasija VilkinsonsŠkoda Fabia Rally2 evo+11:34.6

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati