Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pēc spraigas dienas Sardīnijas rallija vadībā Tanaks

Juris Grīns
Juris Grīns

Pēc spraigas dienas Sardīnijas rallija vadībā Tanaks
Ots Tanaks. Foto: Hyundai Motorsport

Pēc pasaules rallija čempionāta piektā posma atklāšanas dienas Sardīnijā sacensību pārliecinošā vadībā nostiprinājies "Hyundai" komandas pilots Ots Tanaks, kamēr Kalle Rovanpera, Nikolajs Grjazins un Andreass Mikelsens jau pirmajā dienā piedzīvoja neveiksmes.

Sardīnijas rallijā piektdien tika aizvadīti astoņi ātrumposmi, kuros kā pirmie trasē devās un par ceļa attīrītājiem no liekās grants darbojās kopvērtējuma vadībā esošie “Toyota” braucēji Sebastjēns Ožjē un Elfins Evanss. Tas deva lielisku izdevību Tanakam, kurš spēja situāciju izmantot un jau ar pirmo ātrumposmu izvirzījās sacensību līderpozīcijā. Ātrākais viņš bija pirmajos piecos dopos, pēc tam divreiz sasniedzot otro un vienreiz – trešo labāko rezultātu.

Otrais pēc pirmās dienas ir viņa komandas biedrs Danijs Sordo, kurš Sardīnijā uzvarējis iepriekšējos divus gadus pēc kārtas, bet šobrīd no igauņa pilotētās ekipāžas atpaliek 19 sekundes. Tālāk seko Ožjē, kurš ir 36 sekundes aiz līdera un Evanss, kurš atpaliek jau 1 minūti un 2 sekundes, tikai par sekundi apsteidzot Tjerī Noivilu no “Hyundai” nometnes – viņš priekšpēdējā ātrumposmā pārdūra riepu.

Sākotnēji otrajā vietā turējās Kalle Rovanpera, bet ceturtajā ātrumposmā viņš bija spiests apstāties, jo “Toyota” spēkratam radās tehniskas problēmas. Šobrīd soms atkritis jau uz 38. pozīciju. Dienas noslēdzošajā ātrumposmā ātrumkārbas defekta dēļ izstājās Gass Grīnsmits – pirms tam “M-Sport Ford” pilots bija septītais. Viņa komandas biedrs Tēmu Suninens avarēja jau dienas pirmajā ātrumposmā.

Krievu sportists Nikolajs Grjazins, kurš šajā posmā nestartē WRC2 ieskaitē, pēc trim ātrumposmiem bija 11. vietā absolūti un otrais starp RC2 klases ekipāžām, bet tad problēmas ar radiatoru un dienas izskaņā vairs tikai 41. pozīcija.

No WRC2 favorītiem izstājies sezonas līderis Andreass Mikelsens, kurš ceturtajā dopā avarēja un sabojāja mašīnas drošības karkasu. Līderis šajā čempionāta ieskaitē pašlaik ir Madss Ostbergs, kuram 26 sekunžu pārsvars pār Jari Hutunenu, bet vairāk par divām minūtēm jau zaudē Marko Bulasija Vilkinsons.

WRC3 kategorijā vadībā Žoans Rosels, taču vēl pirms pēdējā ātrumposma līderis bija Kajetans Kajetanovičs, kurš noslēdzošajos kilometros avarēja.

Sarīnijas rallija rezultāti pēc 8. ātrumposma

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Ots TanaksHyundai i20 Coupe WRC1:26’58.0
2.Danijs SordoHyundai i20 Coupe WRC+19.4
3.Sebastjēns OžjēToyota Yaris WRC+36.2
4.Elfins EvanssToyota Yaris WRC+1’02.0
5.Tjerī NoivilsHyundai i20 Coupe WRC+1’03.2
6.Takamoto KatsutaToyota Yaris WRC+1’26.1
7.Madss OstbergsCitroën C3 Rally2+3’41.7
8.Jari HutunensHyundai i20 R5+4’08.7
9.Žoans RoselsCitroën C3 Rally2+4’35.8
10.Pepe LopessŠkoda Fabia Rally2 evo+4’52.1

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati