Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Norvēģijas rallija pēdējā ātrumposmā pilots izrauj uzvaru ar sekundes pārsvaru

Juris Grīns
Juris Grīns

Norvēģijas rallija pēdējā ātrumposmā pilots izrauj uzvaru ar sekundes pārsvaru
Foto: Henning Friis

Sestdien ar "Rally Finnskog" startēja Norvēģijas rallija čempionāta jaunā sezona, pirmajā posmā norisinoties ļoti spraigai cīņai par pirmo vietu. Mariuss Āsens vadību pārņēma vien noslēdzošajā ātrumposmā un uzvarēja ar vienas sekundes pārsvaru.

Sestdien ar “Rally Finnskog” startēja Norvēģijas rallija čempionāta jaunā sezona, pirmajā posmā norisinoties ļoti spraigai cīņai par pirmo vietu. Mariuss Āsens vadību pārņēma vien noslēdzošajā ātrumposmā un uzvarēja ar vienas sekundes pārsvaru.

Nepilnu piecu stundu laikā sportisti aizvadīja sešus ātrumposmus pie robežas ar Zviedriju, sacensību režīmā mērojot aptuveni 107 kilometrus. Cīņā devās 95 ekipāžas.

Favorīts bija “Hyundai Motorsport” rūpnīcas braucējs Ole Kristians Veibijs, kurš arī uzvarēja pirmajā ātrumposmā, taču otrajā dopā, kur bija dubļains, viņa “Hyundai i20 Rally2” automašīna noslīdēja no ceļa. Pēc kāda laika izdevās ralliju turpināt, taču šajā ātrumposmā ekipāža pazaudēja 15 minūtes. Par rallija līderi kļuva Franks Tore Larsens ar “Volkswagen Polo GTI R5”, kurš bija ātrākais gan otrajā, gan trešajā un ceturtajā ātrumposmā.

Tobrīd Mariuss Āsens, kurš šajās sacīkstēs brauca ar “Škoda Fabia Rally2 evo”, atpalika 11.7 sekundes, bet pēc uzvaras piektajā dopā zaudēja vairs tikai 4.4 sekundes. Āsens bija ātrākais arī pēdējā ātrumposmā, kā rezultātā pārspēja Larsenu sacensību kopvērtējumā par 1.2 sekundēm. Lai gan Āsens rallijā startē jau kopš 2008. gada un šogad piekto sezonu aizvada ar pilnpiedziņas auto, šī viņam ir pirmā uzvara absolūtajā ieskaitē kādās no sacensībām.

Uz starta “Rally Finnskog” izgāja vairums vadošo Norvēģijas rallija braucēju. Uzvarētājam pazaudējot 55 sekundes, trešajā vietā ierindojās bijušais pasaules čempionāta WRC klases braucējs Henings Solbergs, kurš startēja ar “Ford Fiesta R5”. Viņš tikai pēdējā ātrumposmā aizsteidzās priekšā Andersam Grondālam, kura rīcībā bija “Ford Fiesta Rally2”.

Norvēģijas čempionātā šogad plānoti seši posmi, nākamais no kuriem būs “Sigdalsrally” un notiks marta sākumā.

"Rally Finnskog" rezultāti

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Mariuss ĀsensŠkoda Fabia Rally2 evo59:57.4
2.Franks Tore LarsensVolkswagen Polo GTI R5+1.2
3.Henings SolbergsFord Fiesta R5+55.0
4.Anderss GrondalsFord Fiesta Rally2+1:29.9
5.Larss Martins StensbolsFord Fiesta R5+1:40.0
6.Tronds SveinsvolsCitroën C3 Rally2+3:38.7
7.Andreass VīksVolkswagen Polo GTI R5+3:53.2
8.Kenets JohnsodsFord Fiesta R5+4:05.7
9.Hākons Svēns FroslidsSubaru Impreza STi+4:41.0
10.Sttīvs RoklandsPeugeot 208 R2+5:17.7

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati